Jukka Jaloselta painava puheenvuoro MM-kisojen tuomarilinjasta: "Ei vihelletä kuin ruumiit"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonavalmennus tarkkana työpaikallaan.
Kuva © Samuli Huikuri

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen joukkueen nousujohteiseen peliin. Hän kiitteli pelaajien virtaa ja puhtia Kanada-ottelun edetessä.

− Pidin siitä, miten pelasimme kaksi viimeistä erää. Menetimme alkulohkossa kolme (neljä) pistettä, mikä kertoo siitä, että pelasimme suhteessa paremmin vastustajiamme vastaan kuin he pelasivat meitä vastaan.

Jalonen totesi, että MM-kisoissa on vihelletty toistaiseksi todella vähän rangaistuksia. Varsinkin Leijonien pelit ovat olleet melko puhtaita.

− Se tulee olemaan haastavaa, jos pudotuspeleissä tulee viisi yli- ja alivoimaa pelissä, kun nyt on tullut saman verran koko turnauksessa. Emme ole päässeet harjoittelemaan erikoistilanteita. Resepti on kunnossa, mutta harjoitushan tekee mestarin.

Leijonaluotsi sanoi, että myös muiden maiden peleissä on jätetty viheltämättä selviä jäähyjä.

− Ei vihelletä kuin ruumiit. Pitää kaatua tai näyttää, että maila osuu päähän. Kaikki haluavat kamppailla, mutta esimerkiksi kamppeja on mennyt paljon läpi.

Toiveissa ei ole kuitenkaan sallivampaa linjaa loppuhuipennukseen.

− Toivottavasti ei tule mitään kaneja hatusta. Olemme monessa pelissä hallinneet kiekkoa ja sellainen joukkue, joka hallitsee harvemmin saa jäähyjä, Jalonen tiesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle