Avalanchen Artturi Lehkonen ja Jared Bednar kehuvat Blue Jacketsin taistelutahtoa – "He taistelivat todella lujaa tänään, välillä jopa enemmän kuin me"

NHL / Haastattelu
Artturi Lehkonen vastasi median kysymyksiin ottelun jälkeen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Colorado Avalanchen hyökkääjä Artturi Lehkonen sekä päävalmentaja Jared Bednar analysoivat vastustajaansa ensimmäisen Tampereella pelatun Global Series -ottelun jälkeen. Molemmat myöntävät Columbus Blue Jacketsin osoittaneen vaarallisuutensa.

Tampereen ensimmäisessä Global Series otannassa Colorado Avalanche vei voiton Columbus Blue Jacketsista luvuin 6–3. NHL:n jumbosijaa kantava Blue Jackets osoitti vaarallisuutensa jäähyjen rikkomassa ottelussa noustessaan kolmen maalin takaa rinnalle. Voittoon se ei riittänyt, ja Avalanche nappasi ensimmäisen päänahan kahden ottelun Suomen-kiertueella.

Ensimmäisessä ottelussa ykköskentässä Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin rinnalla pelannut Artturi Lehkonen ei voitosta huolimatta ollut täysin tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Olihan se aika rikkonainen peli. Oli niin yli- kuin alivoimaa. Meidän täytyy pysyä jatkossa kaukana jäähyaitiosta, Lehkonen toteaa.

Kumpikaan joukkueista ei ole alkukaudella osoittanut parastaan, ja otteet ensimmäisessä pelissä olivat ailahtelevia. Voitosta huolimatta Lehkonen ei lähde aliarvioimaan vastustajaansa.

– Kyllähän he tekevät paljon töitä. He eivät päästä vastustajaa helpolla, kuten ei myöskään muutkaan joukkueet sarjassa. Joka kerta joutuu taistelemaan pisteistä, Lehkonen sanoo.

– Heillä on paljon taitavia hyökkääjiä. Se huomattiin tänään aika nopeasti, kun he nousivat kolmen maalin takaa rinnallemme. Heitä vastaan täytyy olla hereillä.

Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar on samoilla linjoilla Lehkosen kanssa.

– He taistelivat todella lujaa tänään, välillä jopa enemmän kuin me, Bednar myöntää.

Jo ennen ottelua Bednar kehui Blue Jacketsin vauhtia ja taitoa. Tampereen-ottelun jälkeen hän nostaa sen edelleen joukkueen vahvuudeksi. Varsinkin joukkueen ykkösketju saa häneltä suitsutusta.

– He ovat nopeita, taidokkaita ja puolustavat fyysisesti. He ovat hyvä ja nuori jääkiekkojoukkue, joka taistelee lujaa. Mutta he vielä opettelevat, mitä voittaminen vaatii, Bednar pohtii.

– Heidän ykkösketjunsa on hankala vastus. Patrik Laine, Boone Jenner ja Johnny Gaudreau ovat poikkeuksellisia pelaajia, hän lisää.

Vielä peliään hakeva Avalanche tietää nyt viimeistään, millainen vastustaja sillä on seuraavana päivänä. Sekä Lehkonen että Bednar tietävät, että varaa virheisiin ei ole, jos aikoo napata toiset kaksi pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle