”Perttu, tule Venäjälle”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jakub Petruzalek myöntää kaipaavansa Perttu Lindgreniä Venäjälle. Mies kertookin olevan osittain huhun takana.

Perttu Lindgren on pelaaja, jonka kanssa kemiamme ovat osuneet paremmin yhteen kuin koskaan aiemmin. Joten toivotaan että huhut Venäjän ja Suomen lehdistössä pitää paikkansa ja saamme Pertun tänne Venäjälle, Jakub Petruzalek innostuu.

– Minulla oli hyvät ketjukaverit ja erityisesti nautin Pertun kanssa pelaamisesta. Olemmekin jälkeenpäin olleet hänen kanssa yhteydessä. Löysimme hyvän yhteyden Raumalla ja hän on loistava pelaaja. Pertun pelisilmä ja kyky lukea peliä on todella käsittämätöntä. Joten toivonkin että pääsen pelaamaan tämän kaverin kanssa myös tulevaisuudessa. Olenkin nyt yrittänyt saada häntä tänne pelaamaan KHL:ään,sillä osoitimme että pystymme pelaaman hyvin yhteen, kun nostimme viime keväänä Lukon KalPa-sarjassa ja päätimme kauden mitalipeleihin.

Petruzalek myöntääkin pelanneen parasta kiekkoaan juuri viime keväänä, kun Lukon ykkönen löysi mahtavan vireen. Tšekkiläinen uskoisikin vireen paranevan, jos mies saisi entisen sentterinsä Venäjälle ja Habrovskiin.

– Se oli parasta, kun pelasin Pertun kanssa. Kemiamme kohtasivat loistavasti ja yhteispelimme tuli luonnostaan. Hänen kanssaan oli todella helppo pelata. Pelini kulki hyvin. Nyt pelini on kulkenut Petr Vranan kanssa, mutta se olisi jopa parempaa Pertun kanssa KHL:ssä. Uskon että pelaisimme jopa paremmin täällä kuin SM-liigassa johtuen liigan eri pelityylistä.

Raumalta hyvät muistot

Kaudeksi 2009–10 Raumalle siirtynyt ja kaksi kautta kanaalikaupungissa viettänyt Petruzalek näkee Rauman ajan tärkeänä välietappina ja myöntää sen olleen tärkeää aikaa isoon kaukaloon sopeutumisen kannalta.

– Raumalle tulo oli todella tärkeä askel tulla takaisin Eurooppaan, ilman että meni suoraan Venäjälle tai kotiin Tšekkiin. KHL on NHL:n jälkeen seuraava, mutta SM-liiga on kolmen parhaan liigan joukossa tällä hetkellä. SM-liigassa on paljon kokemusta ja hyvin samankaltainen pelityyliltään kuin NHL, koska se on todella nopea ja hyvätasoinen liiga. Pystyin todistamaan, että pystyn pelaamaan Euroopassa. Se oli hyvä jakso ennen KHL:n siirtymistä, joka maksaa nyt itsensä takaisin.


Jakub Petruzalek kaipaa Perttu Lindgreniä rinnalleen.

Molempina kausina Lukko sai koottua melko iskukykyisen joukkueen ja ensimmäisenä syksynä Lukko aloittikin kauden vahvasti. Keväällä tuli kuitenkin kylmää vettä niskaan, kun TPS jyräsi Lukon puhtaasi 4-0-voitoin. Petruzalek myötääkin tuon ollen uran yksi kovimpia pettymyksiä.

– Kauden voidaan jakaa kahteen jaksoon, runkosarjaan ja pudotuspeleihin. Meillä oli hyvä runkosarja ja voitimme alkukaudesta paljon pelejä ja ehkä meille tuli liiankin hyvän olon tunne. Väsyimme kuitenkin ja pudotuspeleissä olimme väsyneitä. Emme jaksaneet luistella TPS:ää vastaan ja tippuminen suoraan 4-0-voitoin oli todellinen pettymys ja kova paikka, ei pelkästään faneille ja seuralla, vaan myös henkilökohtaisesti.

Viime kevät toi palkinnon, kun Petruzalek oli kevään hahmoja Lukossa kun Lukko ylsi pronssille. Mies myöntääkin mitalin olleen tärkeä sekä henkilökohtaisesti että joukkueelle.

– Nautin todella olostani viime keväänä Raumalla. Se oli todella hienoa olla voittamassa nimenomaan Lukolle. Se oli hieno tunne, koska Lukko ei ole viime vuosina menestynyt juuri. Se oli tärkeää yhteisölle ja koko Raumalle. Kun ihmiset tulevat hyvälle tuulelle, tulee tunne, että on tehnyt jotain oikein ja työsi hyvin. Oli hieno voittaa pronssipeli ja päättää kausi voittoon, joten sitä kautta se oli todella tärkeä saavutus myös minulle.

– Olin iloinen tullessani nyt takaisin Suomeen. Minulla on paljon kavereita Raumalle, joita ehdin nähdä viikonlopun aikana. Ja ehkä ensi kesänä ehdin käydä myös Raumalla. Rauma oli hieno paikka pelata, viihdyin pienessä kaupungissa ja sain sieltä paljon kavereita. Joten arvostan kahta vuottani siellä, Peruzalek päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle