Videoille kiitos

LIIGA / Artikkeli
Jokerit menetti jälleen yhden laitahyökkääjän sairastuvalle lauantain pelissä, kun Juha Lind löi päänsä laitaan Henri Sandvikin töytäyksen seurauksena. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä, ja molemmat valmentajatkin pitivät ikävänä onnettomuutena. Otteluvalvoja päätti kuitenkin toimittaa sen videotuomarien tarkastettavaksi. Hän olikin ainoa, joka pääsi kelailemaan tilannetta videolta jälkikäteen.

Kun Jokerit torstaina vieraili Tampereella, kolasi Tapparan kokenut Tuukka Mäntylä Jokerien juniori-ikäisen Ilmari Pitkäsen sairauslomalle päähän kohdistuneella taklauksellaan. Viikon toinenkin Tampereen-matka tuotti Jokereille aivotärähdyksen, kun Ilveksen keltanokka Henri Sandvik tönäisi Juha Lindin laitaa kohti.

– Erästä keihäänheittäjää mukaillen Tampere on paska paikka, vitsaili jokerivalmentaja Hannu Aravirta.

– Se oli vain epäonninen sattuma, tällä kertaa ei puuttunut kunnioitustakaan, Aravirta näki.

Samaa mieltä oli Ilves-käskijä Heikki Mälkiä.

– Se oli kaksinkamppailutilanne, toinen ei vain ollut valmiina. Omaa hölmöyttä, Mälkiä kuittasi.

– Se oli sellainen törkkäys, ei siinä edes taklattu tai tultu vauhdilla.

Itse tilanne sattui niin nopeasti, että siitä oli vaikea saada selkoa. Videotaululla pyörineet uusinnat paljastivat kuitenkin, että Sandvik olisi ansainnut tilanteesta kaksikin jäähyä. Ensin hän kaatoi kiekottoman Lindin keskialueen puolella, mistä oikea tuomio olisi ollut kaksi minuuttia estämisestä.

Jälkimmäinen rike oli päivänselvä laitataklaus, vaikka se tuomareilta ja valmentajilta jäikin huomaamatta. Lind oli hädin tuskin päässyt pystyyn, kun Sandvik töytäisi hänet laitaa päin. Ilves-laituri siis aiheutti vartalotaklauksella vastustajan rajun kaatumisen laitaa vasten.

Kun vastustaja vielä loukkaantui tilanteessa, jättää sääntökirja hyvin vähän tulkinnanvaraa: ainoa vaihtoehto olisi ollut viiden minuutin jäähy ja ulosajo. Samaa mieltä oli myös otteluvalvoja, joka Mälkiän mukaan oli ilmoittanut toimittavansa tilanteen videotuomarin tarkastettavaksi.

Sinänsä Ilveksen kannalta on yhdentekevää, tuomitaanko Sandvikille pelikieltoa vai ei. Romuluinen hyökkääjä tuskin mahtuisi joukkueen kokoonpanoon muutenkaan. Jokereille Lindin loukkaantuminen oli vakava takaisku, mutta veteraanilaituri oli hyvävointinen ja hyväntuulinen, joten huili tuskin kestää kovinkaan pitkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle