Tuleeko Mestiksen finaaleissa "noutoja"?

MESTIS / Artikkeli
Aloittaako Toni Hyvärinen finaalisarjassa torikokouksia?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Mestiksen finaalisarjassa molempien joukkueiden riveistä löytyy valmiuksia myös sääntöjen rajamailla liikkuvaan pelaamiseen. Nähdäänkö sarjassa ylilyöntejä?

Mestiksen finaalisarja luo paineita sekä tuomaritoiminnan onnistumiseen että pelaajien keskinäisen kunnioituksen muistamiseen. Pelaajien, valmennuksen ja tuomareiden yhteistoiminnan merkitys korostuu, mikäli sarjassa nähdään kyseenalaisia taklauksia ja pelaajat ottavat oikeuksia omiin käsiinsä.

Tunnelma Mestiksen finaalien alla tiivistyy. Jukureissa toista kauttaan pelaava Toni Hyvärinen on vastustajalleen selkeä silmätikku. Tehojensa lisäksi Hyvärinen on tunnettu myös ärsyttäjän roolistaan. Kuopiolaislähtöinen hyökkääjä palasi kaukaloihin TUTO-sarjan kuudennessa ottelussa.

KooKoon ja Jukurien väliset kuumat kamppailut ovat olleet Hyvärisen ominta osa-aluetta. Mieheltä voidaan nähdä myös tässä sarjassa sääntöjen rajamailla olevia taklauksia.

Kotiedun turvin lähtevä KooKoo on Jatkoajan saamien tietojen mukaan valmis vastaamaan tähän fyysisten pelaajiensa turvin. Joukkue olisi valmis pelaamaan vain viidellä puolustajalla, jos yhteenottojen tuloksena tilanne sitä vaatii. Etenkin KooKoon pakistossa on leveyttä ja valmiutta pelata isoja minuutteja, sillä oranssimustat saivat juuri pitkään sivussa olleen puolustajansa Nico Lehdon takaisin pelikentille.

Kyse on nyt lähes ylitarjonnasta: isokokoiset puolustajat Connor Hardowa, Pauli Levokari ja Lasse Lappalainen ovat viime aikoina jakaneet peliaikansa jo valmiiksi.

On todennäköistä, että sarjassa nähdään yhteenottoja ja jopa ulosajoja Hyvärisen ja KooKoon puolustajien välillä, mikäli Hyvärinen ottaa sarjaisännän pelaajia maalitaulukseen kyseenalaisella tavalla. 

Jahti Mestiksen mestaruudesta käynnistyy maanantaina Kouvolassa kello 18.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle