Suomi-sarja: Vahvimmille viisi paikkaa auki

MESTIS / Artikkeli
Suomi-sarjan karsinnat käynnistyivät pohjoislohkon osalta jo viime viikonloppuna, ja tänään perjantaina alkaa sarjapaikkojen jako etelässä. Lohkoissaan viimeisiksi jääneet Suomi-sarja-seurat VG-62 ja YJK saavat kevätkauden huipennuksessa vastaansa sekalaisen joukon kakkosdivisioonan kärkiryhmiä.

Jääkiekkoliitto pitää edelleen kiinni pyrkimyksestään saada Suomi-sarjaan 20 joukkuetta, ja siksi jaossa on nyt peräti viisi paikkaa. Etelässä mahdollisuutta Suomi-sarjassa pelaamiseen tarjotaan kahdelle parhaalle joukkueelle, pohjoisessa kolmelle.

Etelälohkon kohdalla spekuloimisen mahdollisuuksia lisää etelän Suomi-sarja-seurojen osallistuminen Mestis-karsintoihin. Ainakin yhden, todennäköisemmin kahden suomisarjalaisen nousu Mestikseen tietäisi uusien vapaiden paikkojen syntymistä etelälohkoon.

Sekä etelän että pohjoisen karsintasarjat pelataan yksinkertaisina, eli otteluita tulee kullekin joukkueelle vain neljä. Jatkoajan varovainen arvio on, että VG-62 ja YJK säilyttävät sarjapaikkansa ja nousijan paikoille pelaavat itsensä D-Kiekko, Cowboys ja JHT.

Etelän karsinnat

1. D-Kiekko

Perinteikkään Jyväskylän Diskoksen toimintaa jatkava D-Kiekko raivasi tiensä kolmosdivisioonasta kakkoseen ylivoimaisella tavalla ja selvitti tiensä Suomi-sarjan nousukarsintoihin astikin ilman suuria vaikeuksia. Kakkosen playoff-lohkossa se voitti selvästi kaksi kotiotteluaan ja tasasi pisteet TuusKin kanssa.

Menestys ei ole yllätys, sillä D-Kiekon joukkueen runko on sama kuin Diskoksen viimeisten Suomi-sarja-joukkueiden. Uusista pelaajistakin monet ovat kakkosdivaritasolle kovia tekijöitä, sillä heidän joukossaan on sekä seuran menestysvuosilta tuttuja paluumuuttajia että Diskoksen A-nuorten I divisioonaa pelaavien juniorien parhaimmistoa.

Etelän ottelut
17.3. – VG-62-TuusKi
17.3. – D-Kiekko-HC Kerava
19.3. – Kiekko-Ahma-VG-62
19.3. – TuusKi-D-Kiekko
24.3. – VG-62-D-Kiekko
24.3. – Kiekko-Ahma-HC Kerava
26.3. – TuusKi-Kiekko-Ahma
26.3. – HC Kerava-VG-62
31.3. – HC Kerava-TuusKi
31.3. – D-Kiekko-K-Ahma

D-Kiekon kantavia voimia ovat kauden ratkaisuhetkillä olleet SM-liigassakin käynyt ja tälle kaudelle takaisin kotimaisemiinsa palannut Jussi Passi sekä pitkän linjan Diskos-ikoni Juha Hanhikoski. Suomi-sarjassakin loistaneen hyökkääjäkaksikon Kimmo Kosonen – Jari Markkanen taidot eivät ole aladivarikierroksen aikana kadonneet minnekään. Markkasen saldo kolmessa playoff-ottelussa on 6+1 ja Kososen 1+6.

Diskoksen viimeisen Mestis-kauden joukkueesta D-Kiekossa pelaavat Hanhikosken lisäksi Hannu Päivärinta, Lauri Selänne, Tuomo Yläinen, Jukka Hirvi ja Ville Vähäsalo. Maalivahdeista nuori Antti Väisänen ehti runkosarjassa jo nousta ykköstorjujaksi ohi Vähäsalon, mutta ratkaisupeleissä entinen Jukurit-vahti on taas saanut enemmän luottoa.

D-Kiekon nimekkäimmistä pelaajista 400 SM-liigaottelua pelannut puolustaja Veli-Pekka Hård ja Jukureista ja Hermeksestä tuttu hyökkääjä Tero Tourunen ovat olleet mukana vain satunnaisesti eivätkä siksi ole nousseet joukkueen avainhahmojen joukkoon. Mukana ollessaan he tuovat kuitenkin yhden yllätysmomentin lisää jyväskyläläisten peliin.

Diskoksen a-juniorien kautta D-Kiekkoon nousseista pelaajista suurimpaan rooliin on murtautunut Olli Hytönen, joka kuului runkosarjassa joukkueen tehokkaimpien hyökkääjien joukkoon. Erinomaisen kauden pelanneesta tämänvuotisesta a-juniorijoukkueesta on myös nostettu pelaajia täydentämään edustusjoukkueen rivejä ratkaisuhetkillä.

Arvio: D-Kiekon joukkue on meriiteiltään eteläisen karsintasarjan kovin. Joukkueen puolustuspelaamiseen liittyy kuitenkin kysymysmerkkejä. Viisikoiden tiiviyttä tai oman maalin varjelua ei kolmosdivarikierroksella tarvinnut miettiä, mutta muutamat tämän kauden aikana kärsityt tappiot osoittavat, että nyt tähän on jo syytä.

2. VG-62

Vermuntilan Tempon loppukiri pudotti VG-62:n lopulta sille sijalle, jolle monet joukkuetta ennen kauden alkua veikkailivatkin. Naantalilaiset jäivät Suomi-sarjan etelälohkon viimeiseksi ja karsivat sarjapaikastaan kakkosen vahvimpien ryhmien kanssa.

VG:n suurimmat ongelmat Suomi-sarjassa olivat hyökkäyksessä. Edelliskauden jälkeen riveistä poistuneiden runkohyökkääjien luistimiin astuneista nuorista kukaan ei noussut erityisen näkyvästi esille, joten maalinteko oli naantalilaisille ongelma lähes koko kauden ajan.

Joukkueen hyökkäystehot ovat olleet pitkälti erinomaisen kauden pelanneen Kalle Salon ja kokeneen Sami Vireen harteilla. Muista hyökkääjistä toista kauttaan Naantalissa pelaava Ossi Häkkinen ja TuTon organisaatiosta lähtöisin oleva Timur Uzbjakov ovat tarjonneet vahvinta sivustatukea.

VG:n puolustus sen sijaan on hyvinkin Suomi-sarja-tasoinen. Entisten Mestis-puolustajien Juha Sinkkosen ja Rami Katajiston johtamaa pakistoa täydentävät kokenut perusveegeeläinen Juha-Pekka Signell sekä LLujan riveissä Suomi-sarja-tasolle noussut Mika Kursi. Ykkösmaalivahti Ossi Ojanen on hieman ailahdellut, mutta pelannut välillä loisto-otteillaan myös pisteitä joukkueelle.

Arvio: VG-62 lähtee karsintoihin lähes kolmen viikon pelitauko takanaan. Joukkueen olisi syytä löytää paras vire nopeasti, sillä tasoerot Suomi-sarjan tyven ja kakkosen kärjen välillä ovat yleensä osoittautuneet olemattoman pieniksi. Kahden joukkoon selviäminen on mahdollista, mutta ei lainkaan varmaa.

3. HC Kerava

Keski-Uudenmaan kaksikosta HC Kerava on asettanut tavoitteensa määrätietoisemmin nousuun sarjaporrasta ylemmäs. Vuosi sitten joukkue kompastui runkosarjan jälkeisissä lohkon sisäisissä pudotuspeleissä Huntersille, mutta tällä kaudella jälki on ollut vakuuttavampaa.

Tästä hyvänä esimerkkinä voidaan pitää karsintaan pääsyn ratkaisseen ottelun vierasvoittoa Lauttakylän Lujaa vastaan. Playoff-vaiheen viimeiseen otteluun keravalaiset lähtivät pakkovoiton paineet niskassaan, kun minisarjan aiemmista peleistä oli saaliina ollut voitto Kontiolahden Kajastuksesta ja tappio Kiekko-Ahmalle.

HC Keravan puuhamies Henri Virlander on säilyttänyt täksikin kaudeksi joukkueessa keravalaisen yleisilmeen. Tätä tukevat myös uudet hankinnat, jotka edustavat niin nuorta kuin vanhempaa polvea.

Joukkueen maalivahdeista ykkösvahdin titteli kasautuu Sami Lämpsän harteille, vaikka hän pelasikin runkosarjassa joukkueensa otteluista vain juuri yli puolet. Kuitenkin pudotuspeleissä Lämpsä on torjunut jokaisessa ottelussa jättäen Nestori Kaksosen kakkosmaalivahdin rooliin.

Puolustuksessa keravalaisten selkeästi kokenein pelaaja on ratkaisupeleissä toistaiseksi huilannut Tapio Karimies. Muuten alakerrassa vilisee paljon tuttuja pelimiehiä niin Järvenpäästä kuin Vantaalta. Joukosta tunnetuimmat lienevät Mikko Juutilainen, Tero Saari, Simo Väänänen sekä Hyvinkään Ahmoissakin pelannut Tuomas Peltola.

Hyökkäyspäässä Keravan tehomiehet eivät jätä ketään kylmäksi. Joakim Roslundin, Heikki Löfmanin ja Tuomas Forssin taidot tunnetaan aina Mestistä myöten, ja heidän kokemuksensa korostuu entisestään ratkaisupeleissä. Etelälohkon pistepörssin nelonen Jani Telavuori on myös väläytellyt osaamistaan jatkopeleissä. Tasapainoa kokeneeseen hyökkäykseen tuo keravalaisten nuorempi polvi, KJT:n junnuikäluokkia läpikäyneet Antti Kivistö ja Jesse Nuutinen.

Arvio: HC Keravan ykköskentästä löytyy tukku oivia ratkaisijoita. Avainkysymys kuuluukin, riittääkö joukkueella maalintekijöitä myös muihin kenttiin. Lyhyessä sarjassa hyvä startti on myös tärkeä, etenkin kun joukkue pelaa kaksi ensimmäistä otteluaan vieraissa. Keravalaisyleisö saattaa syttyä, mikäli joukkueen nousuhaaveet ovat avauskierrosten vierailujen jälkeen vielä elossa.

4. TuusKi

Hyrylässä kotiottelunsa pelaava TuusKiekko lähtee karsintasarjaan mustana hevosena. Seura ei ole ennen kautta eikä kauden aikanakaan henkseleitä paukutellut, vaan joukkue on antanut tulosten puhua puolestaan.

Niinpä etelälohkon runkosarjan voitto irtosi ehkä hieman yllättäen. Tahti ei hiipunut myöskään pudotuspeleissä, joissa IPK-voittoa seurasivat tasapelit Pirkkalan Pingviinejä sekä D-Kiekkoa vastaan. Jotain TuusKin vahvasta vireestä kertoo se, että joukkue on joulukuun jälkeen hävinnyt vain kerran. Silloinkin tappio tuli runkosarjan päätöskierroksen merkityksettömässä ottelussa HC Panteria vastaan.

TuusKin maalia vartioi hyvinkääläislähtöinen Joonas Lindberg. Vasenkätinen torjuja on urallaan pelannut myös KJT:n A-junioreissa. Lindberg on päässyt pikku hiljaa juniorivuosien epätasaisuudestaan eroon, ja pudotuspelien kolmessa ottelussa torjuntaprosentti oli lähes 95.

Tuusulalaisten alakerta on selkeästi naapurikaupungin miehiä kokeneempi. Puolustajista vain KJT-taustainen Tuomas Väyrynen sekä Jää-Kotkissa Mestis-ilmapiiriäkin haistellut Olli-Pekka Havikari ovat syntyneet 80-luvulla.

Vastaavasti mukana on kaksi 60-luvulla syntynyttä konkaria, Jari Kananen ja Jarkko Takala. Puolustuspään divarijyristä Harri Willström oli jo mukana nostamassa Järvenpään Haukkoja I-divariin viime vuosikymmenen alussa.

Hyökkäyksen ykköspyssy on ulkomaita kolunnut, Espoossa liigaakin pelannut Marko Kuikka. Maailmanmatkaaja nakutti runkosarjassa keskimäärin ottelua kohden yli kaksi tehopistettä. Hänen taustallaan tehoista vastaavat KJT:n A-nuorten parin kauden takaiset tehomiehet Tero Willströmin, Niko Harjun ja Jussi Salmen johdolla.

Joukkueen hyökkäys on selvästi puolustusta kokemattomampi. Yläkerran nestorina häärii ainoana yli 30-vuotiaana hyökkääjänä kovia tehoja Keski-Uudenmaan divariseuroissa kaudesta toiseen takonut 31-vuotias Mika Vaulamo. Ikärakenne on hyökkääjien osalta kuitenkin painottunut 80-luvulla syntyneisiin pelaajiin.

Mielenkiintoista on nähdä, löytääkö yleisö Hyrylän jäähalliin. Runkosarjassa yleisömäärät pyörivät vain kymmenissä, mutta ratkaisupeleissä TuusKi tarvitsisi varmasti kotiyleisönsä tukea. Panosten säilyessä yksi yleisömagneetti on varma: naapurissa Keravalla pelattava päätöskierroksen paikallispeli tulee keräämään varmasti lehterit pullolleen. Etenkin, jos voittajalle on luvassa paikka Suomi-sarjaan ensi kaudeksi.

Arvio: TuusKin vahvuudet ovat nuoren pelaajakaartin vauhdikas ja iloinen hyökkäyspeli sekä huippuvireinen maalivahti Joonas Lindberg. Toisaalta korteilla on myös puolensa: kuka iskee karsinnoissa maalit pelien ratkaisuhetkillä ja nappaako Lindberg kiekot illasta toiseen, kun ykkösvahdin viitta on sovitettu näinkin selkeästi miehen harteille?

5. Kiekko-Ahma

Valkeakosken Kiekko-Ahma selvitti tiensä Suomi-sarjan karsintoihin jännittävien vaiheiden jälkeen. Playoff-lohko B:n jatkoonmenijät ratkaistiin lopulta maalieron perusteella, kun lohkon kärkikolmikko pelasi ristiin ja päätyi samaan pistemäärään. K-Ahmalle jatkopaikan varmisti viimeisen kierroksen selvä 8-2-voitto Kontiolahden Kajastuksesta.

K-Ahmalla on kasassa melko nuori, vahvasti HPK-taustainen joukkue. Ryhmän nimekkäin pelaaja on eittämättä entinen HPK-legenda Marko Palo, joka liittyi mukaan kesken kauden. Meriittejä maan korkeimmalta sarjatasolta löytyy myös kolme täyttä SM-liigakautta HPK:ssa pelanneelta entiseltä nuorten maajoukkuehyökkääjältä Olli Sillanpäältä. Mestis-kokemusta Sillanpäällä on Hermeksestä ja FPS:stä.

Muita entisiä Mestis-pelaaja K-Ahmassa ovat Ahmojen ja UJK:n entinen hyökkääjä Marko Raita sekä FPS:ssä eri aikoina piipahtaneet Saku Eklöf, Jarkko Ijäs ja Janne Juppo. Tästä kolmikosta tosin kukaan ei ole ollut mukana pudotuspeleissä.

Kantaviin voimiin kuuluu myös liuta muita HPK:n entisiä a-nuoria. Vielä viimekaudella a-nuorten SM-liigaa pelasivat puolustajat Sauli Saarinen ja Timo Virtanen sekä hyökkääjä Antti-Pekka Pietilä. Hyökkääjä Jussi-Petteri Sillanpää puolestaan ehti välillä käydä myös Ahmoissa pelaamassa Suomi-sarjaa.

Arvio:K-Ahma oli kakkosen Hämeen-Länsirannikon jatkolohkossa vasta neljäs, joten sen selviytymistä karsintasarjaan asti on pidettävä pienenä yllätyksenä. Joukkue lähtee ratkaisupeleihin haastajan asemasta, mutta kakkosen playoffien perusteella marginaalit sarjan kärkiseurojen välillä ovat erittäin pienet.


Pohjoisen karsinnat

1. YJK

Vahvasta kevätvireestään huolimatta Ylivieskan Jääkarhut jäi Suomi-sarjan pohjoislohkon jumboksi ja joutuu näin hakemaan sarjapaikkansa uusintaa karsinnoista. Pirteän tulokaskauden pelanneella joukkueella ei pitäisi olla suurta vaaraa putoamisesta, siinä määrin hyvin se runkosarjan lopun pelasi.

Pohjoisen ottelut
11.3. – YJK-Ku-Ry 6-2
11.3. – Hermes 2-JHT 2-3
17.3. – Cowboys-YJK
17.3. – Ku-Ry-Hermes 2
19.3. – YJK-Hermes 2
19.3. – JHT-Cowboys
24.3. – JHT-YJK
24.3. – Cowboys-Ku-Ry
26.3. – Hermes 2-Cowboys
26.3. – Ku-Ry-JHT

Pääosa YJK:n pelaajista on nuoria oman kylän poikia, mutta kärkeä terävöittää muutama kokenut pisterohmu. Joukkueella on kuitenkin etunaan Suomi-sarjan nuorille pelaajille tuoma rutiini kovemman tason peleistä. Esimerkiksi vuosina 1984-86 syntyneet hyökkääjät Jaakko Huhtakangas, Tapani Nikkilä, Tomi Heinonen sekä Henri ja Riku Joki-Erkkilä pelasivat varsin pirteän kauden ylemmällä sarjatasolla ja edustavat joukkueen vaarallisinta kaartia myös karsinnoissa.

Myöskään puolustuksella ei pitäisi olla suurta hätää kakkosdivarijoukkueiden kanssa. Suomi-sarjassa YJK:n puolustuspelaaminen onnistui materiaaliin ja kokemukseen nähden varsin kohtuullisesti, ja maalivahti Matti Paavola täytti paikkansa.

Arvio: YJK:lla ei pitäisi olla ongelmia selvitä kolmen joukkoon. Yksittäinen tappio joukkueelle saattaa karsintasarjassa tulla, mutta Suomi-sarjasta putoaminen olisi iso yllätys.

2. Cowboys

Kakkosdivarin lohko 5:ssä 25 perättäistä ottelua voittanut Nivala Cowboys lähtee Suomi-sarja-karsintoihin ennakolta vahvimpana kakkosen joukkueena. Joukkue hallitsi kakkosdivarin pohjoista lohkoa sekä syksyn alkusarjassa että kevään loppupeleissä.

Cowboysilla on kasassa suhteellisen nuori joukkue, jonka kirkkaimmat tähdet ovat Pohjois-Pohjanmaan seuroissa pitkän uran tehnyt Mika Ritoniemi ja Raahe-Kiekon Suomi-sarja-ryhmän runkopelaajiin muutaman kauden ajan kuulunut Mikko Ahola. Kaksikko rohmusi runkosarjassa myös eniten tehopisteitä. Kokemusta korkeammalta sarjatasolta on myös hyökkääjä Juha Kärsämällä, joka on pelannut Suomi-sarjaa Hokissa ja Raahe-Kiekossa.

Nuoren polven pelaajista parikymppiset Pekka Koski ja Tomi Gronoff ovat pelanneet tehokkaan kauden. Puolustuksen avainpelaajiin kuuluva Tero Ohtamaa oli mukana Suomi-sarja-karsinnoissa viime keväänäkin, silloin YJK:n paidassa. Ykkösmaalivahti Toni Prittisellä on kolmen kauden verran kokemusta a-nuorten SM-liigasta Tapparan riveissä.

Arvio: Cowboys on rakenteeltaan samantyylinen joukkue kuin YJK, ja todennäköisesti se on myös YJK:n vahvin haastaja. Ainakin runkosarjan otteidensa perusteella Cowboys on pohjoisen nousijasuosikki numero yksi.

3. JHT

1990-luvun alkupuolella ykkösdivisioonassa ja vuosina 1999-2002 Suomi-sarjassa pelannut Kalajoen Junkkarit, nykyinen JHT Kalajoki, pyrkii jälleen muutaman kakkosdivarivuoden jälkeen ylöspäin. Vahvasta juniorityöstään tunnetun seuran edustusjoukkue on sekoitus nuoria oman kylän poikia ja pitkän linjan seuraikoneita.

JHT:n tunnetuimmat pelaajat ovat jo 1990-luvun alun divarivuosina joukkueen luottopelaajiin kuulunut, nyt 37-vuotias Pasi Priuska sekä välillä Raahe-Kiekossa ja Jeppiksessä käynyt, mutta sittemmin takaisin Kalajoelle palannut Henri Mustonen.

Priuskan ohella kokenutta kaartia edustaa 1990-luvulla ykkösdivaria Hermeksessä, Titaaneissa ja KooKoossa pelannut Arto Ylisaari. Kauan Pohjois-Pohjanmaan seuroja kiertänyt Ylisaari pelaa JHT:n paidassa vasta ensimmäistä kauttaan, kuten tekee myös toinen kokenut kettu, Raahe-Kiekossa useita kausia Suomi-sarjaa pelannut Jarmo Malmi.

Junkkarien viimeisen ykkösdivisioonakauden 1995-96 miehistöstä ovat Pasi Priuskan ohella edelleen mukana puolustaja Juha Mäyrä ja hyökkääjä Ville Vähäsarja. Pitkän linjan Junkkareita ovat myös maalivahti Jari Mäyrä, puolustaja Marko Tuomainen, joka ennen tämän kauden alkua pelasi harjoitusotteluja Kajaanin Hokissa, sekä hyökkääjä Janne Tohila, joka on yhdessä Mustosen kanssa hallinnut joukkueen sisäistä pistepörssiä.

Arvio: JHT aloitti karsinnat voittamalla Hermes 2:n tasaisessa ottelussa. Karsintasarjan joukkueista YJK ja ehkä Cowboys lienevät liian kova paloja, mutta kalajokelaiset taistelevat Hermes 2:n kanssa tasapäisesti kolmannesta Suomi-sarja-paikasta.

4. Hermes 2

Kokkolan Hermeksen kakkosjoukkue oli kakkosdivisioonan runkosarjassa lohko 3:n vahvin ryhmä, ja pudotuspeleissä se selvitti isommitta ongelmitta tieltään Närpiön Kraftin. Niinpä Hermes 2 taistelee nyt Suomi-sarja-mahdollisuuteen oikeuttavista paikoista.

Hermes 2:n runkopelaajat ovat – eivät kovinkaan yllättäen – hankkineet kiekkoilijan kannuksiaan lähinnä Hermeksen ykkösjoukkueen riveissä. Kärkihyökkääjä Juha Penttilä pelasi Hermeksessä 1990-luvun lopussa ja on sen jälkeen tahkonnut Suomi-sarjaa RoKin ja JHT:n riveissä. Muista hyökkääjistä Hermeksen edustusjoukkueessa ovat piipahtaneet Olli Yli-Hukka ja Janne Kivelä, puolustajista taas Ismo Siirilä ja Ilkka Rantala.

Tuoreinta kokemusta Mestis-peleistä on maalivahti Patrik Friisillä, joka haisteli tunnelmia Hermeksen ykkösjoukkueessa kaudella 2003-04. 18-vuotias Friis ja 19-vuotias Alexander Jansson muodostavat erittäin nuoren mutta lupaavan maalivahtikaksikon.

Monella Hermes 2:n pelaajalla on kokemusta myös Suomi-sarja-kiekkoilusta, yleisimmin JHT:n riveistä. Joukkueen tehokkaimpiin hyökkääjiin kuuluvat Sami Leskelä ja Miika Indola ovat kokeilleet ylemmän sarjatason vauhtia Jeppiksessä, ja puolustaja Rantala on pelannut muutaman pelin Raahe-Kiekossa.

Arvio: Hermes 2 on yhtenäinen joukkue, ja takana on vahva kausi. Karsintojen avauspeli päättyi niukkaan tappioon JHT:lle, jonka kanssa kokkolalaiset todennäköisesti kamppailevat karsintasarjan kolmannesta tilasta.

5. Ku-Ry

Siinä missä Hermes 2 selvitti tiensä lohko 3:sta vakuuttavasti jatkoon, pelasi Kurikan Ryhti varsin vaihtelevan runkosarjan. Joukkue oli jatkosarjan jälkeen vasta neljäs ja pääsi viimeisenä pudotuspeleihin, mutta kaatoi siellä ennakkosuosikki KoMu HT:n ja selvitti tiensä Suomi-sarja-karsintoihin.

Ku-Ry:n runkopelaajilla on varsin vähän kokemusta ylemmän sarjatason peleistä. Hermeksessä ja Sportissa 1990-luvulla käynyt mutta lähinnä Pohjanmaan alasarjaseuroja kierrellyt Jarmo Vehkala sekä viime kaudella SHT:ssä Mestis-karsintoja pelannut Ari Tikkala ovat joukkueen nimekkäimmät ja tehokkaimmat hyökkääjät. Sport- ja SHT-taustaa on myös puolustaja Nikke Roineella.

Kesken kauden joukkueen ovat jättäneet syyskauden paras pistemies, Kärppien entinen SM-liigahyökkääjä Harri Korpela sekä SHT:hen siirtynyt entinen K-Vantaan ja Ahmojen hyökkääjä Tero Kotilainen. Joukkueen esityksissä menetykset eivät kuitenkaan ole näkyneet. Kauden ratkaisupeleissä esille ovat nousseet esimerkiksi kokenut puolustaja Ilari Lehto, Sport-taustainen maalivahti Markus Mesimäki ja pudotuspeleissä KoMu HT:tä vastaan kolme maalia iskenyt Antti Koivulahti.

Arvio: Ku-Ry on sekä paperilla että kauden aikaisempien otteidensa perusteella karsintasarjan selkeä haastaja. Avauskierroksen 6-2-tappio YJK:lle osoitti, että Suomi-sarjan tyvi on kurikkalaisia edellä. Paikka kolmen joukossa olisi yllätys.

» Lähetä palautetta toimitukselle