"Seksikkäällä" Espoolla hyvä tulevaisuus: "Pelaajien arvostus kasvaa"

LIIGA / Artikkeli
Blues on tehnyt isoja sopimuksia.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Teemu Ramstedtin jatko oli jo kolmas iso sopimus kuluvana Blues-syksynä. Ramstedt siirtyy todennäköisesti KHL:ään, mutta julkisuusarvoltaan sopimus oli iso. SM-liigassa hän ei pelaa muualla.

Tähtisentteri Teemu Ramstedtin jatkoa suurempia asioita ensi kauden konkreettisen Blues-joukkueen kannalta olivat aiemmin syksyllä tehdyt Miro Aaltosen ja Tommi Huhtalan jatkosopimukset.

Espoossa ei ole rahaa aiempaan tapaan. Siksi syksyn näytöt jatkosopimusten osalta ovat jopa pieni yllätys.

Toisaalta ne ovat myös merkki siitä, että muut olosuhteet ovat erinomaisella mallilla. Toisin kuin vuosi sitten, kun HIFK:hon siirtyminen oli turvallisempi ratkaisu vaikkapa Roope Talajan kannalta.

Blues-valmentaja Lauri Marjamäki on ollut tyytyväinen uuden johtoportaan tuomiin uudistuksiin. Muun muassa joukkueen pukukoppitiloja on uusittu. Marjamäki kehuu myös muun muassa Areenalla tarjolla olevan ruoan laatua.

 Helkutin hienoja juttuja. Pienillä, asiallisilla jutuilla pelaajien arvostus kasvaa.

 Pelaajat rupeavat miettimään, että minkä he valitsevat. Kyllähän tämä Espoo on seksikäs - mediaseksikäs paikka pelata. Tyttöystävät tykkäävät pääkaupunkiseudusta, on hyvät kulkuyhteydet, hyvää meininkiä, valmennusta ja urheilullista menestystä. Niillä myyntivalteilla Espoo tulee olemaan 10 seuraavaakin vuotta vahvoilla ja tulevaisuus näyttää siinä mielessä enemmän kuin hyvältä.

Maajoukkuetason pelaajia myös hukattu

Espoo on tuottanut paljon liigapelaajia. Syksyllä maajoukkuepeleissä on nähty suuri määrä Bluesissa kiekkoilleita pelaajia. Osa heistä nuoria, joiden potentiaali on hukattu maakuntiin.

Jere Sallinen, Kristian Näkyvä ja Aleksi Laakso ovat kaikki murtautuneet maajoukkueeseen Espoosta lähdön jälkeen.

 Sallinenkin joka aamu Matinkylästä ajaa Hämeenlinnaan. Siinä on pakko ruveta miettimään. Täällä käytiin miljoona palaveria, mutta ei tapahtunut mitään. Sitten ihmetellään, että perkele miten sekin päästettiin. Ei täällä vaan voi kaikkia pitää.

Marjamäkeä ei harmita, että esimerkiksi edellä mainitun kolmikon potentiaali jäi Espoossa hyödyntämättä. Heistä ei olisi tullut maajoukkuepelaajia ilman lähtöä. Hän sanoo olevansa iloinen pelaajien eteenpäinmenosta.

 Kyllä mulla ja Petulla (Matikainen) ihan puhdas omatunto on. Samat asiat käytiin koko ajan ja mahdollisuuksia annettiin, se on tulosurheilussa aika vaikea yhtälö, jos mitään ei tapahdu. "Hei, nyt on tää tie käyty, ei pysty enää jeesaamaan", Marjamäki kuvailee.

Nuorten pakkien, kuten Laakson ja Näkyvän, sisäänajoa hankaloittaa nykyinen kokoonpanosääntö.

 Pakeilla on vaikeaa, kun voi peluuttaa vain kuutta kerrallaan. (Mikael) Kurki ja (Ville) Lajunen tulivat seiskapakkeina liigaan. Pitää pystyä kuudessa pelaamaan, se on aika kova haaste ja siksi nykyään nähdään aika kokeneitakin alakertoja. On väärin pelaajaakin kohtaa laittaa liian isoon rooliin, niin kuin tänäkin vuonna on nähty.

» Lähetä palautetta toimitukselle