Nousijajoukkueella kovat haasteet – HCK 2012-13

MESTIS / Artikkeli
HCK:n nousujuhlat ovat kaunis muisto vain.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Keravalla oli kolmen vuoden projekti, joka huipentui viime kevääseen, kun joukkue onnistui nousemaan Mestikseen. Nousijajoukkueelle ei perinteisesti povata kovassa sarjassa mitään erityistä menestystä, eikä HCK ole tässä mielessä poikkeus. Joukkue tulleekin taistelemaan kynsin hampain putoamista vastaan.

HCK tulee varmasti olemaan syyskauden mielenkiintoisimpia joukkueita. Onhan joukkue uusi Mestiksessä ja lisäksi joukkueen riveissä on peräti neljä pelaajaa niinkin eksoottisesta kiekkomaasta kuin Etelä-Korea.

Viime kaudella keravalaisjoukkueen Mestikseen nostaneista pelaajista on enää jäljellä kymmenkunta ja muutoksia kokoonpanossa onkin ollut huomattavasti. Huomattavin vahvistus onkin ilmestynyt joukkueen maalille, kun Sportissa ja Hokissa pelannut Aaro Peltonen liittyi joukkueen vahvuuteen. Peltosen tulon myötä HCK:n maalivahtitilanne on ihan kelpo luokkaa, sillä myös toisella HCK-vahdilla, Karri Herrasella, on reilusti Mestis-kokemusta.

Puolustuksessa puolestaan muun muassa Ville Parkkulaisella, Mikko Jortikalla ja try-outilla olevalla Paul Erikssonilla on Mestis-kokemusta, mutta kukaan heistä ei ole ollut missään erityisen isossa roolissa aiemmissa joukkueissaan. HCK:ssa edellä mainituilla on tilaisuus nousta suureen vastuuseen. Juuri ennen kauden alkua keravalaispuolustuksessa tapahtui suuria muutoksia. Joukkueen kapteeni ja ikoni Aki Tuominen purki sopimuksensa. Tuomisen lisäksi myös Teemu Kupiainen ja Jarno Nikander jättivät joukkueen ja puolustusosasto näyttääkin kauteen lähdettäessä erittäin kapealta.

Hyökkäys on paras puolustus?

HCK:n joukkueen valopilkkuja löytyy joukkueen hyökkäysosastolta. Toni Jeskasen johtama trio, jonka laidoilla viilettävät Mikko Siren ja Miikka Lindholm, pystyy varmasti ratkomaan pelejä keravalaisille. Lisäksi joukkueesta löytyy potentiaalisia kärkinimiä, kuten Jesse Uronen ja Markus Kankaanranta. Päävalmentaja Sami Ranta vannookin aktiiviseen pelitapaan ja hyökkäyspelin luovuuteen. Ihan laadukkaan suomalaishyökkääjistön lisäksi apuja on saatu myös HIFK:lta, kun Aki Kivelä ja Mikael Salmivirta liittyivät joukkueeseen. Pelipaikoista on varmasti kova taistelu, joten osa hyökkääjistä joutuneekin aloittaa kautensa yhteistyöseurassa Porvoon Huntersissa.

Kansainvälisyys näyttää olevan tällä kaudella keravalaisryhmän teema. Joukkueeseen on hankittu kaikkiaan neljä kiekkoilijaa Etelä-Koreasta, joista kolme ovat hyökkääjiä ja yksi puolustaja. Hyökkäystrio aloittikin erittäin vakuuttavasti ja onnistui saamaan kehuja vastuuvalmentaja Rannalta. Viimeiset ottelut korealaisilta tosin eivät ole menneet yhtä hyvin, joten onkin mahdollista, että tämä kolmikko ei jatka pelaavassa kokoonpanossa kovinkaan kauaa. Puolustuksessa pelaava Kim Woo Young puolestaan on pitänyt tasoa yllä ja hän lieneekin yksi joukkueen runkopuolustajia koko kauden.

HCK:lta tihkuneiden tietojen mukaan korealaisyhteistyö ei tule maksamaan heille juuri mitään, joten pelaajat ovatkin hakemassa täältä oppia ja mahdollisesti pääsevät auttamaan maajoukkuettaan muutaman vuoden päästä käytävässä olympiaturnauksessa. Ennen varsinaisen kauden alkamista onkin mahdotonta tietää, onko korealaiskvartetista mitään apua keravalaisille, vai kutsuuko maitojuna heidät takaisin kotikonnuille.

HCK historian painolastia harteillaan

Yksi pelottava seikka HCK:n nousuhuumassa on jälleen nostanut ilkeästi päätään. Takavuosina lähialueen seuroista Hyvinkään Ahmat, Järvenpään Haukat ja Kirkkonummen Salmat ajautuivat taloudellisiin vaikeuksiin ja toiminta jouduttiin ajamaan alas. Yhteistä kaikille joukkueille oli se, että paikallisesti kiinnostui lopahti. Sponsorit ja yleisö vähitellen hylkäsivät joukkueen oman onnensa nojaan.

HCK onkin kerännyt nipun pelaajia sieltä sun täältä ja paljon sellaisia pelaajia, jotka nostivat joukkueen Mestikseen, jätettiin kokonaan sopimuksetta. Ottaako paikallinen yleisö joukkueen hampaisiinsa, jos muukalaislegioona ei etenekään voitosta voittoon? Olisiko sittenkin parempi vaihtoehto pelata oman kylän pojilla ja antaa rehti mahdollisuus niille miehille, jotka johdattivat joukkueen Mestikseen?

HCK on tehnyt tietoisen valinnan. Mestiksessä kiekkoilu on raakaa kilpaurheilua ja viime kädessä vain tulos ratkaisee. Riski on kuitenkin suuri. Mikäli tulosta ei synny, niin yleisökään ei tunnusta joukkuetta omakseen. Tällöin menneisyyden haamut Hyvinkäältä, Järvenpäästä ja Kirkkonummelta nostavat ikävästi päätään.

Arvio: HCK:n ensisijainen tavoite on välttää peräpään sijoitukset. Pääseminen pudotuspeleihin vaatisi joukkueelta suurta venymistä. Todennäköinen paikka on kuitenkin kahden viimeisen joukossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle