KooKoossa ja SaPKossa Mestistä aiemmin urallaan pelannut hyökkääjä Matti Huilla on yksi PYRYn tärkeimmistä lenkeistä Mestis-karsinnassa.

Anette Naroma

Nokialta nousee PYRY

Nokian jääkiekkoilun ylpeys PYRY sijoittui hienosti Suomi-Sarjan runkosarjassa sijalle kaksi. Edelle ehti vain rovaniemeläinen RoKi. Kolmantena karsintaan lähtee keuruulainen KeuPa HT ja neljäs osallistuja on Mestiksen viimeiseksi jäänyt HCK Keravalta.

PYRYn runkosarja onnistui hienosti, sillä RoKi oli ainoa joukkue, jota nokialaiset eivät onnistuneet päihittämään kertaakaan sarjassa. Maaleja syntyi toiseksi eniten sarjassa ja päästettyjä maaleja tuli kolmanneksi vähiten.

PYRYn päävalmentaja Jukka Kerisalmi lähtee joukkueineen luottavaisin mielin karsintasarjaan.

– Kunhan saamme koneet käyntiin, niin tiedossa on varmasti hyvää jääkiekkoviihdettä. RoKin kanssa meillä oli paljon epäonneakin, sillä niihin peleihin mahtui muun muassa loukkaantumisia ja muuta epäonnea. Pelit olivat kuitenkin tasaisia. HCK:sta en tunne ketään muita, kuin päävalmentaja Sami Rannan, mutta on selkeätä, että heillä on runsaasti kokemusta kovista peleistä Mestiksestä, toteaa Kerisalmi.

PYRYn kausi on sujunut ennakko-odotuksiin nähden jopa hieman yläkanttiin. Joukkuetta on rakennettu pari kautta ja varsinaista tulostavoitetta ei vielä tälle kaudelle ollut.

– Olemme tyytyväisiä tähänastiseen tulokseen, muttemme kuitenkaan kylläisiä. Koko ryhmä on sitoutunut hienosti ja joukkuehenki on ollut hyvä, kiittelee Kerisalmi.

Kokoonpanosta löytyy mielenkiintoisia miehiä

Nokialle on löydetty hyvä nippu kovia pelimiehiä ja myös Mestis- ja liigakokemusta löytyy joukkueesta. Moni pelaaja onkin tullut Nokialle hakemaan uutta nostetta uralleen. Päävalmentaja Kerisalmi jakaa kehuja etenkin ykkösketju Kim Petterson-Jaakko Kerisalmi-Jani Lehtonen suuntaan.

– Ykkösketjumme on ollut loistava. Myös kakkosketjumme Matti Huillan, Jani Leinon ja Miika Viinamäen johdolla on ollut kova. Lisäksi pitää vielä mainita Henri Peltola, jolla on aivan huikea taitotaso, toteaa Kerisalmi.

Puolustuspäässä Juha Korkeamäki ja Juha Ruohomaa ovat kantaneet suurimman vastuun kauden aikana. Päävalmentaja Kerisalmi jakaa erityiskiitosta myös joukkueen kapteeni Tino Sandhulle, joka on puolustuspään loukkaantumisten vuoksi pelannut paljon puolustajan paikalla normaalin hyökkääjän paikkansa sijaan.

– Sandhu on ollut hyvä kapteeni ja on paikannut puolustajapulaamme hienosti. Varsinkin kiekollisena hän on ottanut hyvin johtajuutta, kehuu Kerisalmi.

Myös maalivahtiosasto on nokialaisilla kunnossa, sillä tolppien välistä löytyvät liigaringeissäkin käyneet Niklas Nalli ja Jaakko Simola.

– Nalli halusi itse tulla meille pelaamaan Tapparasta ja oli mukanamme jo viime kaudella. Myös Simolan Jaakko tuli omasta aloitteestaan meille. Maalivahtiosastomme on kunnossa, kun Antilan Roopekin on ollut hyvin mukana harjoittelemassa ja kolmosmaalivahtina, kertaa Kerisalmi.

Joukkueen terveystila on hyvä, sillä poissa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat Vili Matikka ja Vesa-Matti Katajamäki, jotka ovat poissa loppukauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Pyryn kokoonpanoon liigakokemusta - Pesonen ja Levo siirtyvät Nokialle

SM-LIIGA | MESTIS | Suomi-sarja | 30.10.2015 17:01
Suomi-sarjaa pelaava Nokian Pyry vahvistaa rivejään Ilves-kasvatti Mikke Levolla sekä yli 700 Liiga-ottelua pelanneella Jussi Pesosella. lue lisää

KeuPan Niskanen lainalle Nokialle

MESTIS | Suomi-sarja | 3.10.2015 13:39
Nokian Pyry vahvistuu Mestis-hyökkääjällä. lue lisää

Heikkinen ja Simontaival siirtyvät vahvistamaan Pyryä

SM-LIIGA | MESTIS | Suomi-sarja | 13.6.2015 15:16
Suomi-sarjassa pelaava Pyry saa kaksi merkittävää vahvistusta hyökkäyspäähänsä, kun Timo-Pekka Heikkinen ja Matias Simontaival liittyvät joukkueeseen. lue lisää

Pyryn päävalmentaja kaudesta: "Ollut yhtä vuoristorataa"

Suomi-sarja | 1.3.2015 16:00
Suomi-sarjaa pelaava Nokian Pyry sijoittui runkosarjassa kuudenneksi. Pudotuspeleihin Pyry saa vastustajakseen kotiedullisen Kokkolan Hermeksen. Hermes on voittanut molemmat joukkueiden keskinäiset taistot aiemmin tällä kaudella. Jatkoaika tiedusteli kaudesta ja viimeisestä runkosarjaottelusta Pyryn päävalmentaja Pasi Saariselta. lue lisää

Suomi-sarjan pudotuspelit käynnistyvät – katso otteluparit

Suomi-sarja | 1.3.2015 16:00
Lauantaina pelattiin viimeiset Suomi-sarjan runkosarjaottelut. Jokaisella joukkueella on 36 ottelua pelattuna ja on selvää mitkä kahdeksan joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin ja mitkä seitsemän joukkuetta pelaavat putoamiskarsinnoissa. lue lisää

Kommentit

Eemeli Sormunen

PYRY #71 L lh
s. 1992 Kajaani
180CM / 79KG
SOPIMUS: 2015