Mustat hevoset: ketkä käyttävät potentiaalinsa hyödykseen?

LIIGA / Artikkeli
Kuva © Aapo Mannelin - aapo.mannelin@jatkoaika.com
Pudotuspelien aikana nousee esille sekä ratkaisijapelaajia että myös niitä, jotka eivät ole antaneet itsestään parasta näyttöä. Jatkoajan toimitus etsikin jokaisesta välieräjoukkueesta yhden mustan hevosen, jolla saattaa olla potentiaalia suuriin tekoihin.

Elmeri Kaksonen, Tappara

Chris Connollyn ja Aleksander Barkovin loukkaannuttua viimeisessä HIFK-ottelussa pääsi Kaksonen pelaamaan ykkösketjuun ja pelasi loistavasti. Välieräpaikkaan johtaneen takaa-ajon takuumies kahdella syötöllään.

Vastuuta saadessaan näyttää työmoraalinsa lisäksi kiekollisia kykyjä ja tietää roolinsa. Päävalmentajalle tärkeä työkalu muuttuvassa hyökkäyksessä.

Istutettaneen ykkösketjun vasempaan laitaan Jarno Koskirannan ja Antti Erkinjuntin viereen.

Petri Koskinen, Lukko

Valmennus nimesi Koskisen takiaispalloksi miehen hyvän alivoimapelaamisen johdosta. Homma ei ole ihan toiminut kuin elokuvissa, mutta merkkejä paremmasta on näkynyt. Nyt olisi oikea hetki ottaa isoa ruutua alivoimaneliössä.

Vaikka pelipaikka löytynee nelosketjusta, ei maalinteko ole kiellettyä. 34 ottelua Lukossa takana, mutta maalitili näyttää edelleen puhdasta nollaa. Jokerit-sarjassa pääsi muutaman kerran kohtuulliselle paikalle, mutta vielä ei kiekko mennyt verkkoon asti.

Jaksaa luistella, repiä ja raataa. Hyvän liikkeen ansiosta voi muutaman kerran sekoittaa Tapparan kokeneen puolustuksen.

Lukon ja Tapparan sekä JYPin ja Ässien väliset semifinaalit käynnistyvät maanantaina. Neljä voittoa takaa paikan finaaleihin. Ketkä pelaajista löytävät itsestään uuden vaihteen?

Ramzi, Abid, JYP

Huolimatta siitä, että JYP voitti puolivälierissä HPK:n lopulta selvästi, jäi yksi suuri kysymysmerkki leijumaan ilmaan. Missä on Ramzi Abid?

Runkosarjassa 22 maalia iskenyt hyökkääjä ei onnistunut iskemään sarjassa häkin häkkiä. Eric Perrin järjesteli kyllä miehelle totuttuun tapaan huippupaikkoja kanukin mielisektorille maalin eteen, mutta tulos jäi uupumaan.

Toisaalta Abid löysi tiensä jatkuvasti taistelualueelle. Lisäksi hän myös sai sinne kiekkoja. Kyse on ainoastaan siitä onnistuuko Abid karistamaan gorillan selästään.

Hurrikaanit onnistuivat Kerhoa vastaan laajalla rintamalla. Abidin mahdollisesti puhkeava maalivire voikin olla ratkaiseva lisä koko tulevan sarjan kannalta.

Eero Elo, Ässät

Puolivälieräsarjassa Ässien yksi suurimpia vahvuuksia oli joukkueen materiaalin leveys. Patapakan kakkosketju ei kuitenkaan kyennyt aivan parhaimpaansa. Ässien kannalta olisi äärimmäisen tärkeää, että myös kakkosketju kykenisi aiempaa useammin ratkaisuihin.

Eero Elo on kuitenkin jo osoittanut, että häneltä voi odottaa enemmänkin tehoja. Hyökkääjällä on todella vaarallinen laukaus, jota hän ei epäröi käyttää. Puolivälierien perusteella on vain ajan kysymys, milloin laukaukset löytävät tiensä maaliin asti.

Elolle on luvassa kosolti peliaikaa ja runkosarjan jälkimmäisellä puolikkaalla tehdyt kymmenen maalia kertovat maalintekopotentiaalista. Viimeisessä ottelussa KalPaa vastaan isketty osuma oli hyökkääjälle varmasti helpotus, joten JYPiä vastaan Elo voi onnistua usein.

» Lähetä palautetta toimitukselle