Kuoppala nousi sankariksi

LIIGA / Artikkeli
Pudotuspeleissä ratkaisijoina komeilee monesti pelaajia, jotka eivät esiinny runkosarjan maalipörssin piikkipaikalla. Näin kävi myös kolmannessa finaalissa, joka ratkesi Bluesin Ismo Kuoppalan maaliin.

Ratkaisumaalit eivät monestikaan ole kovin näyttäviä. Tälläkään kertaa jatkoaikaosuma ei ollut suuri henkilökohtainen taidonnäyte. Kuoppala heitti kiekon kulmasta maalille, josta se painui Kärppien verkkoon. Sankari ei kuitenkaan yltynyt ottelun jälkeen kovin suuriin hehkutuksiin. Sarja on pahasti kesken ja pelaajien ajatukset siirtyivät ottelun jälkeen jo seuraavaan kohtaamiseen.

- Maalille pitää laukoa joka puolelta. En nähnyt mihin veto meni. Olihan se helpotus, mutta homma jatkuu. Pyritään pitämään liikettä ja pelaamaan. Hyökkäys on paras puolustus, Kuoppala tiesi.

Palautuminen nousee yhdeksi avaintekijäksi, kun seuraava peli koittaa jo alle vuorokauden päästä.

- Ei tässä hirveästi voi tätä purkaa. Ajatukset on siinä, miten energiat palautetaan takaisin.

- Joka jätkällä on varmasti energia akuista vähissä. Sitä pitää nyt kaivaa taas lisää ja hoitaa henkilökohtaiset palautumiset. Vaikka olisi fyysisesti väsynyt, niin mieli on virkeä. Kummasti sitä energiaa löytyy, pääkopasta se on kiinni.

Ratkaisupaikat eivät pelota

Bluesilla oli useita paikkoja ratkaista ottelu hyväkseen, mutta lopulta ratkaisu tuli pudotuspeleille tyypilliseen tapaan varsin yllättävästä paikasta. Ratkaisija Kuoppala myönsi, että punalampun valo ei vilkkunut silmissä vedon lähtiessä.

Kuoppalalla oli myös ensimmäisessä finaalissa ratkaisupaikkoja, mutta silloin ruuti ei ollut kuivaa.

- Kyllä minä olen aina mukana noissa kulmapyörityksissä. Pitää yrittää tehdä siellä tilaa ja heittää kiekkoa luukulle. Nyt olin jo lähdössä takaisin omalle tontille puolustamaan, mutta kiskaisin luukulle. En minä nyt ihan varmuudella maalia siitä odottanut.

- Viime lauantaina oli pari kertaa tyhjä maali edessä. Niitä sai käydä itsekseen läpi, mutta hyvä kun tuli nyt tämmöinen.

Vieraat olivat ottelussa sikäli tukalassa tilanteessa, että Kärppien jatkoaikamaali olisi johtanut jo oululaisten 3-0-johtoon. Espoolaiset uskalsivat kuitenkin yrittää, sillä veitsi kurkulla pelaaminen on jo tuttua.

- Olemme pelanneet jo pitkään elämästä, eli ei se ainakaan negatiivisesti vaikuttanut. Osaamme käsitellä asiaa emmekä pelkää liikaa. Pelaamme rohkeasti, meni miten meni.

Kärpät hyökkäsi ottelun alkuun varsin vahvasti. Oululaiset pyörittivät peliään ja jauhoivat kaksi osumaa. Erätauolla tilanne oli sama kuin ensimmäisessä finaalissa. Bluesin kopissa se ei kuitenkaan aiheuttanut paniikkia.

- Olimme erätauolla levollisin mielin. Uskoimme, että tämä ei jää tähän. Ei alku nyt kyllä niin huono ollut kuin ensimmäisessä finaalissa. En osaa sanoa mistä tahdin muutos johtui. Kärpät puolustaa hyvin, harvoin sinne ylivoimahyökkäyksiä saa.

Kuoppalankin jalat ovat varmasti ottelun jälkeen raskaat, mutta ratkaisuosumasta tulee takuulla lisävirtaa. Sitä energiaa, jolla voi ratkaista otteluista myös jatkossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle