Kovaltšukilla pimeni tuomarien erityiskohtelusta huolimatta

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Ilja Kovaltšuk laukoi myös maalin.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Venäjän ykkösstara Ilja Kovaltšukin pää ei kestänyt, vaikka tuomarit pitivät häntä suojeluksessaan.

Ilja Kovaltšukin pää petti täysin, kun kolmannessa erässä puolustuskannalle ajautunut Suomi piti Kovaltšukin peli-ilon nollissa.

Ottelun tuomaristo piti Kovaltšukia pitkään suojeluksessaan, ja suomalaispelaajat komennettiin kevyesti jäähyaitioon Kovaltšukiin kohdistuneista rikkeistä. Kovaltšuk on saanut samankaltaista erityiskohtelua useammassakin ottelussa MM-turnauksen aikana.

Se ihmetytti suomalaispakki Teemu Laaksoa.

- Jouduimme taistelemaan myös tuomareita vastaan ja tappamaan jäähyjä. Siihen ei kuitenkaan voi vaikuttaa, täytyy mennä näillä säännöillä, Laakso sanoi.

Kovaltšuk jaksoikin yrittää kolmannen erän puoliväliin asti - pääosin yksin tai kaksin Aleksandr Radulovin kanssa, mutta jaksoi kuitenkin.

Lopulta Sami Lepistön huutelu vaihtoaitiosta sai Kovaltšukin pasmat täysin sekaisin ja hän huitoi Lepistöä vaihtoaitoon.

Niin Lepistö kuin Laaksokin sanoivat pelin jälkeen huomanneensa venäläistähtien turhautumisen.

- Sen kyllä huomaa venäläisistä, että kun pelataan kovaa, niin tietyt yksilöt turhautuvat, Laakso sanoi.

Päätösminuutilla Kovaltšuk takoi Janne Pesosta maalinedustalla. Molemmat lähtivät suihkuun, vaikka hanskoja ei pudotettu.

- Pessi osaa kaikennäköiset hommat. Hän on temperamenttinen lappalainen, ilmiömäisen illan pelannut sentteri Petri Kontiola myhäili.

Totuuden nimessä Suomi oli Kovaltšukin suhteen onnekas, sillä huipputaitava venäläinen on maailman parhaita laukojia. Antti Raanta sai liimattua tuskin yhtään Kovaltšukin lähettämää kiekkoa, mutta torjui ne varmuudella - paitsi toiseksi viimeisen minuutin kavennuksen, kun venäläinen pääsi iskemään irtokiekkoon.

- Kyllähän ne lähti aika terävästi ja huomaamattomasti. Tuli paljon teräviä ja matalia vetoja, jotka oli vaikeaa saada haltuun. Onneksi mitään järkyttäviä ripareita ei kuitenkaan tullut. Pelin edetessä se tietysti parani, kun vetoja tuli paljon, Raanta sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle