Koivu avausvoiton avainmiehenä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Viime kevään MM-kisoissa Mikko Koivu ei ollut valmis kantamaan ykkössentterin painavaa taakkaa, vaan hänelle annettiin suosiolla kakkosketjun johtajan paikka. Nyt tilanne on toisin. Kisojen avausottelun perusteella Koivu on heittänyt haasteen Olli Jokiselle ja saattaa kivuta kesken kisojen ykköseksi.

Doug Shedden kehui Saksa-ottelun jälkeen monia osa-alueita, mutta yhden yksilön kohdalla ylisanat olivat muita vuolaampia. Kaksi maalia tehnyt Mikko Koivu säväytti vahvasti avausottelun esityksellään.

- Koivu pelasi uskomattoman hyvän pelin. Ei tahdo sanoja löytyä sille, kuinka hyvä pelaaja hän on, Shedden ylisti.

Kanadalaisluotsi ei kuitenkaan suostunut spekuloimaan sillä, voiko Koivu ottaa paikan Suomen ykkösketjun johtajana pois Olli Jokiselta.

- En laske sitä sillä tavalla. Ennemminkin ajattelen nyt niin, että meillä loistavat sentterit 1A ja 1B, ja Kapanen on hyvä kolmonen.

Koivu oli tyytyväinen esitykseensä ja iloitsi hyvästä aloituksesta. Hänen mielestään lauantain esitys oli rohkaiseva ennen kaikkea joukkueen eikä niinkään hänen itsensä kannalta, vaikka kaksi maalia antoivat henkilökohtaisella tasolla lentävän lähdön.

- Vaikken olisi tehnyt maalin maalia, olisin yhä ihan sama mies. Ratkaisupeleissä onnistuminen vasta ratkaisee. Mutta totta kai oli hyvä saada tällainen hyvä aloitus, Koivu tuumi.

- Parannettavaa jäi toki edelleen, mutta se on tässä vaiheessa vain ihan tervettä, että kaikki ei ”klikkaa”.

Maaliton avauserä oli totutun kankea aloitus kisarupeamalle, mutta Koivun mielestä siihen suurempi syyllinen oli vastustaja Saksa kuin Suomi itse.

- Minusta olimme joka osastolla valmiina, vaikka kaksi ensimmäistä erää eivät missään nimessä olleetkaan helppoja. Saksa puolusti kurinalaisesti, nopeasti oli yleensä neljä tai viisi miestä kiekon alla, ja keskusta oli tosi tiivis. Ei siitä helppoa ole päästä, alkuun jäimmekin siihen aika pahasti kiinni.

- Tosi ahdasta siellä on, kaikki sumputtavat keskustan, Koivu viittasi kapean kaukalon haasteisiin maalipaikkojen luomisessa.

Koivu pelasi kakkosketjun keskushyökkääjänä laidoillaan Jussi Jokinen ja Tuomo Ruutu. Ylivoimassa hän kuitenkin oli ykkösviisikossa mukana ykkösketjun kolmen hyökkääjän ja Janne Niskalan kanssa. Koivun mukaan erikoiskoostumukseen totuttautuminen sujui luonnostaan pelin tiimellyksessäkin.

- Se meni luonnollisesti. Melkein aina pääsimme niihin tilanteisiin tuoreina, mikä helpottaa aina paljon.

- Pelissä oli paljon hyviä asioita. Saimme kiekon hyvin alueelle, saimme aloituksista suoraan laukauksia. Tästä on hyvä jatkaa, Koivu sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle