Kimmo Nilsen lehdistötilaisuuden puheenaiheena

MESTIS / Artikkeli
Kajaanin Hokin ja Kiekko-Vantaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa puhuttiin illan heikoimmasta lenkistä - päätuomari Kimmo Nilsenistä.

Kauppi pettyi tuomariin

Kiekko-Vantaa joutui kärsimään tuomarilinjasta Hokkia enemmän. Valmentaja Jarmo Kaupin tuntemukset olivatkin arvattavissa.

- Voit kuvitella. Ensimmäinen erä oli Nilseniltä aivan loistava, mutta mitä sen jälkeen tapahtui, Kauppi kysyi aiheellisesti.

- Tätä asiaa (tuomarilinjaa) pauhataan joka pelin jälkeen, että jotain pitäis tehdä. Mutta kuka tekee?

Erityisesti Kauppia korpesi Hokin tapa hankkia jäähyjä vantaalaisjoukkueelle.

- Hokki yritti kaatuilemalla hankkia jäähyjä. Se ei mene jakeluun.

Tappiosta huolimatta Kauppi löysi joukkueensa otteista positiivista sanottavaa. Taistellut joukkue oli valmentajansa mieleen.

- Hyvä peli. Tultiin taistelemaan ja olisimme ansainneet pisteen. Nyt tunteet ovat kuumana ja paska maku jäi suuhun: meillä oli tolppaa ja löimme tyhjistä ohi. Sasu Hovi piti joukkuettaan pystyssä. Mulle Hokki oli pienoinen pettymys.

Kiekko-Vantaa jatkaa pelejään jo huomenna Joensuussa. Kaupin mukaan Pohjois-Karjalaan matkaa ärsytetty Kiekko-Vantaa.

- Voit kuvitella, mimmonen ryhmä lähtee tulemaan Suomea alaspäin. Koppi on täynnä tervettä raivoa ja vihaa ja kaikki saa kyytiä. Jokipojat on hyvä joukkue, joka ei enää ole viimeisellä paikalla. Emme voi lähteä sinne takki auki. Tämän illan viime hetken tapahtumat toivat tervettä vihaa.

- Tulta päin, Kauppi lupasi.

Kolek tyytyväinen voittoon

Hokin valmentaja Vladimir Kolek iloitsi joukkueensa taisteluvoitosta.

- Odotimme tasaista peliä ja se olikin erittäin tasainen. Teimme ensimmäisen maalin ylivoimalla ja Vantaa onnistui tasoittamaan kolmannen erän alussa. Voittomaalia edelsi erinomainen työ hyökkäysalueella, Kolek totesi.

Kolek jakoi Kaupin tapaan kiitosta Sasu Hoville. Tappara-apu oli jälleen Hokin avainpelaajia ja siivitti isännät voittoon 33 torjunnallaan.

- Erinomainen esitys Sasu Hovilta, Kolek kiitteli.

Hovin lisäksi myös vastustaja sai kiitosta Hokki-luotsilta.

- Pitää sanoa, että Vantaa pelasi erittäin hyvin, Kolek kehui.

Hokin vaisuutta Kolek selitti osittain torstain Kouvolan vierailulla.

- Meillä oli pitkä matka, yli 800 kilometriä, eikä kunnolla aikaa palautua ja harjoitella. Se näkyi varsinkin avauserässä vaikka pojat tiesivät että Vantaa tulee kovaa. Olimme Hovin pelastusten varassa. Lopussa pelasimme kolmella ketjulla ja voitimme.

Tuomaritoimintaa Kolek ei halunnut suuremmin kommentoida.

- En halua kommentoida tuomaria, mutta ei se ole vain Vantaa, joka ei ole tyytyväinen linjaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle