Kauden kovin kiekkopeli - presidentti Lukašenka pysäyttämätön

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Lajin helppous viehättää.
Täysi Tšižovka-areenan harjoitushallin katsomo näki huikean jääkiekkotrillerin, kun presidentti Lukašenkan tähdistöjoukkue kohtasi venäläisen kaasujätti Gazpromin joukkueen. Presidentti itse oli maajoukkuepelaajia vilisseessä ottelussa pysäyttämätön.

Valko-Venäjän pääkaupungin Minskin Tšižovka-areenan harjoitushallissa käytiin keskiviikkoiltana ehkä koko MM-kisojen viihdyttävin ja kovatasoisin jääkiekko-ottelu.

Vastakkain olivat kotijoukkueena Presidentti Lukašenkan tähdistöjoukkue ja vierailijana itänaapuri Venäjän kaasujätti Gazpromin tähdistöjoukkue.

Kotijoukkueen tähtenä loisti fanien suosikki, maan kovin kiekkotähti, presidentti Aljaksandr Lukašenka. 59-vuotias, mutta ikäisekseen erittäin hyvin säilynyt ja kovakuntoinen presidentti oli kentän tähti kaukalon molemmissa päissä.

Henkilökohtainen turvamies turvasi tähtipelaajan selustan vaihtopenkillä.

Ottelu lähti käyntiin kotijoukkueen kannalta kuitenkin ikävissä merkeissä, kun vieraileva Gazpromin tähdistöjoukkue pääsi iskemään ottelun avausmaalin. Korostettakoon kuitenkin, että presidentti ei ollut tässä vaiheessa kentällä.

Kun erää oli pelattu 12 minuuttia, Arvoisa Presidentti näytti mahtinsa. Kiekko pelattiin komeasti keskustasta laidalta nousseelle hyökkääjälle, joka iski kiekon maalin kattoon. Suuri Johtaja seurasi maalia lähietäisyydeltä omalta paikaltaan vaihtopenkin päästä.

Toinen erä alkoi tiukassa valkovenäläisten hallinnassa. Suuri Päällikkö kärkkyi useaan otteeseen läpiajoa keskialueella, mutta joukkuetoverit eivät saaneet kiekkoa pelattua hyökkääjätähden lapaan.

B-pistealoituksissa Lukašenka otti tottuneesti laukojan paikan heti aloittajan selän takaa, mutta vastustajan maalivahdin onneksi ja suureksi helpotukseksi aloitusvoittoja ei keskushyökkääjä onnistunut nappaamaan.

Toisessa erässä 14 minuutin kohdalla nähtiin yksi ottelun kulminaatiopisteistä, kun puolustaja antoi hieman heikon syötön Arvoisan Presidentin luistimiin. Tottunein huippupelaajan ottein Lukašenka otti kiekon haltuun vauhdissa luistimellaan ja jatkoi sen taitavalla ohjauksella eteenpäin ketjukaverilleen. Ketjukaverin taitamattomuudesta johtuen maalia ei kuitenkaan syntynyt.

Hieman tämän jälkeen Gazpromin joukkue pääsi jälleen iskemään, ja valkovenäläiset joutuivat 2-1-takaa-ajoasemaan. Korostettakoon tässäkin, että presidentti Lukašenka ei ollut jäällä tämänkään takaiskun aikana.

Tämän jälkeen Gazpromin maalitahti vain kiihtyi, ja usein Suuren Johtajan istuessa vaihdossa kiekko oli valkovenäläisjoukkueen maalissa.

Gazpromin joukkueen nimekkäin pelaaja oli KHL:n presidentti Aleksandr Medvedev.

Kohteliaana isäntänä charmantti presidentti ei päätynyt laukomaan kiekkoa vastustajan maaliin, vaikka paikkoja luonnollisestikin kentän parhaalla pelaajalla oli useita.

Lopputuloksena vierailijajoukkue voitti lukemin 8-3, ja täpötäyden Tšižovkan harjoitushallin yleisö poistui paikalta lumoutuneena Suuren Johtajansa vastustajajoukkuetta kohtaan osoittamasta armollisuudesta.

Mutta mitä ottelussa todella tapahtui? Sen voit lukea täältä.