Jukurit-KeuPa: Nälkäinen susi hyökkää ennakkosuosikin kimppuun

MESTIS / Artikkeli
Jukurit ja KeuPa väänsivät tiukasti runkosarjassa.
Mestiksen välierissä yhteen iskevät tiukkojen vaiheiden jälkeen K-Vantaan lyönyt Jukurit sekä SaPKon selättänyt KeuPa. Viime keväänä mikkeliläisryhmä ei jättänyt keuruulaisille sanansijaa puolivälierävaiheessa, vaan marssi välieriin, mutta tällä kaudella odotettavissa on tiukempi vääntö.

KeuPa selvisi välieriin kaatamalla runkosarjakolmosen, SaPKon voitoin 4-1. Hurjaan kevätvireeseen äitynyt keuruulaisjoukkue ei peleissä ollut niskan päällä, mutta tiiviin puolustuksen, loistavan maalivahtipelin sekä tehokkaan viimeistelyn ansiosta se eteni jatkoon.

Jukureita vastaan keuruulaisten menestysmahdollisuudet lepäävät aivan samojen asioiden päällä. Joukkueen puolustuksen on pysyttävä tiiviinä, sillä nimivahva mikkeliläishyökkäys rokottaa armotta, jos sille mahdollisuus siihen tarjotaan.

− Meillä oli puolivälierissä vastassa hyökkäysjoukkue ja pystyttiin siihen vastatoimilla vastaamaan. Nytkin meillä on vastassa hyökkäysjoukkue eli erittäin organisoitu joukkue, mutta meillä on myös omat vahvuutemme ja meidän täytyy niistä pitää kiinni, ennakoi KeuPa-luotsi Ville Nieminen välieräsarjaa.

Päävastuun KeuPan veräjällä kantaa Antti Karjalainen, joka pelasi erinomaisesti puolivälierissä. Puolustuksen johtohahmo on ollut Lukko-laina Roni Sevänen, joka tehtaili SaPKoa vastaan tehot 1+4 ja kantaa isoa vastuuta joukkueen erikoistilanteissa.

Hyökkäyspäässä tuhojaan teki erityisesti jo runkosarjassa joukkueen tehotrioksi muotoutunut Emppu Pulliainen-Eetu Koivistoinen-Pasi Kouvalainen. Joukkueesta löytyy myös Taneli Maasalon, Juuso Mörskyn, Joona Peräsen sekä Matias Kiiskisen kaltaisia kokeneempia sotureita, joten valppaana mikkeliläispuolustus saa keuruulaisnipun kanssa olla.

− Runkosarjassa keskinäiset ottelumme ratkesivat pieniin asioihin ja samalla kaavalla tullaan varmasti jatkamaan. Yksittäiset asiat, kuten maalivahti- ja erikoistilannepelaaminen nousevat tässä vaiheessa kautta usein ratkaisevaan rooliin, totesi KeuPan apuvalmentaja Mikko Heiskanen seuran kotisivuilla.

− Luvassa on varmasti tiivistä peliä, eikä nukahduksiin ole varaa. On pyrittävä olemaan jokaisen tilanteen herrana, sekä hallittava tilanteita ja keskustaa. Se ei ole kaunista, vaan se on sotimista. Jokaisesta millistä on taisteltava. Se kuka voittaa ne millit ja sentit ja sitä kautta metrit, niin se varmasti tulee voittajana tästä sarjasta ulos.

Löytyykö sankareita, Jukurit?

Jukurit selvisi lopulta välieriin niukin naukin, ja vaikka KeuPa voitti SaPKon selvemmin, on paineet jälleen liigaan nousevalla mikkeliläisjoukkueella. Sarjan voittajaa ei missään nimessä kuitenkaan voi naulata heti kättelyssä, sillä Jukureiden otteet ovat olleet KeuPaan verrattuna huomattavasti ailahtelevampia.

Keuruulaisten pieni etu onkin juuri maalivahtipelissä, sillä vaikka Jukurit saikin nuoren Christian Heljangon maalinsuulle, on maalivahtiosasto pienen pieni kysymysmerkki. Heljanko esiintyi kahdessa aiemmassa ottelussa miehekkäästi, mutta jää nähtäväksi, riittääkö taidot ja paineensietokyky myös tästä eteenpäin.

Jukurit joutui kampeamaan pitkän sarjan vantaalaisia vastaan, joten KeuPa pääsee mikkeliläisiä enemmän levänneenä välieriin. Toisaalta Jukurit ei kuitenkaan kärsinyt sarjan aikana suurista loukkaantumisista, joten hieman paremmasta pelituntumasta voi olla myös etua Jukureille etenkin sarjan alkuvaiheessa.

Sinikeltaisten nimivahva joukkue koki vastoinkäymisiä K-Vantaata vastaan ja se selvisikin niistä lopulta kiitettävästi. Nyt Jukureilta täytyy kuitenkin löytyä myös sankareita laajemmalta rintamalta kuin aiemmin, jonka vuoksi jokaisen pelaajan on pystyttävä entistä parempiin suorituksiin. Enää ei riitä pelkkä kulmissa pörrääminen vältellen mustelmia, sillä nyt on ajettava maalille.

Mikkeliläisryhmän puolustuspelaaminen jätti myös hieman toivomisen varaa, vaikkakin joukkue pystyi sitä osa-aluetta petraamaan sarjan edetessä. Erityisesti kokeneilta Marko Kauppiselta ja Teemu Suhoselta pitää odottaa välierävaiheessa huomattavasti kovempaa panosta, mitä puolivälierissä nähtiin.

− Mentaalisesti pitää olla vahvempi ja päättäväisempi alusta asti. Oma identiteetti pitää näkyä vahvemmin ja meidän pitää pystyä puolustamaan laadukkaammin, mikkeliläiskäskijä Antti Pennanen kertoi.

Jatkuuko keuruulaisten lento?

Ottelusarjassa paineet on ladattu Jukureiden harteille, joten huikeaa kevättä pelaava KeuPa voi täysin paineitta lähteä haastamaan mikkeliläisryhmää. Vahvat otteet kevätkaudella sekä pudotuspeleissä ovat varmasti kasvattaneet joukkueen itseluottamusta ja joukkuehenkeä, mikä on varmasti iso voimavara altavastaajana sarjaan lähtevälle KeuPalle.

− Ainahan paineita ja jännitystä on, ei se mihinkään poistu. Pelaajille ja valmentajille hyviä paikkoja kasvaa, kun pelaa paineen alla. Jännitykseen hyvä lääke on luottamus itseensä ja omaan juttuun, niin sitä kautta syntyy aktiivinen ja päättäväinen peli, Pennanen analysoi.

− Nyt on toki kyseessä eri ottelusarja, mutta totta kai Jukureiden puolivälieräsarja K-Vantaata vastaan osoitti etteivät hekään ole mikään voitosta voittoon marssiva joukkue. Se antoi meille signaalin, että ihan samaa puuroa he syövät ja ovat ihan yhtä haavoittuvaisia kuin muutkin porukat, pohti Heiskanen.

Pennanen nosti esiin puolivälieräsarjan yhteydessä kasvamisen ja vaikeuksien voittamisen. Tiukkaan paikkaan joutuminen puolivälierissä saattoi toimia tarvittavana herätyksenä joukkueelle ja voittaminen tiukassa paikassa vahvisti varmasti joukkueen henkistä kanttia.

− Pelillisesti Vantaa asetti meille oikein hyvän haasteen. Nyt olemme vahvempia ja valmiimpia menemään eteenpäin, Pennanen totesi seuran kotisivuilla.

Mikäli KeuPan maalivahti- ja puolustuspelaaminen on vaaditulla tasolla ja keuruulaiset onnistuvat kääntämään pelin vastahyökkäyksiin sekä ratkaisemaan ylivoimalla, voivat he pärjätä todella hyvin pelaajabudjettien suurista eroista huolimatta.

Keuruulaisten "ihmisten joukkue" tulee varmasti antamaan kaikkensa, mutta jää nähtäväksi, riittääkö se tällä kertaa voittoon mikkeliläisistä. Kaikesta huolimatta yksi asia on tälläkin kertaa varma: välierät joukkueiden välillä ei tule olemaan läpihuutojuttu.

− Sanotaan näin, että nälkäinen susi juoksee kovempaa ja puolentoista viikon päästä nähdään kuinka kovaa se susi on juossut, Nieminen sanaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle