Isähahmon värikäs paluu

MESTIS / Artikkeli
Atte Pentikäinen ei peittele kentällä tunteitaan.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
Atte Pentikäinen ei jättänyt paluuottelussaan ketään kylmäksi. Lempäälään palannut jätti sai aikaan oman pään virheiden lisäksi kovia taklauksia, hämminkiä ja vihaa vastustajan silmissä.

Atte Pentikäinen tunnetaan pukukopin äänekkäänä johtajana, persoonana ja fyysisenä peruspuolustajana. Alkukauden Slovakiassa HK SKP Popradin joukkueessa luutinut järkäle(194cm/105kg) toi oman läsnäolonsa kaikkien tietoisuuteen lauantai-iltana heti alusta alkaen.

Lempinimensä mukaisesti Pentikäinen tunnetaan joukkueen isähahmona, näin myös Lempäälässä. Puolustaja on hakenut uutta vauhtia uralleen jo kahden viime kauden aikana LeKin paidasta ja molemmilla kerroilla tuonut johtajuutta Kisan puolustukseen.

Itse illan paluuottelussa miehen rooli oli varmasti harvinainen. LeKi kärsii valtavasta pakkivajeesta Jarkko Näppilän pelikiellon ja Vili Palolan, Mikko Heiskasen, Toni Niemen sekä tänään loukkaantuneen Riku Dufvan kolhujen vuoksi.

- Meiltä alkavat sopimuspuolustajat loppua kesken, kaikki ovat telakalla. Aivan kaikki. Toivottavasti Dufva toipuu pian, manasi päävalmentaja Miikka Kuusela puolustajien loukkaantumistilannetta SaPKo-pelin jälkeen.

Pentikäinen istutettiin illan ottelussa nuoren Mikko Laksolan viereen. Laksola on pelannut alkukauden Kisan kakkosjoukkueessa 2.divisioonassa, joten tilanne oli jo etukäteen melko ainutlaatuinen. Olihan Laksola tänään yhdessä keskushyökkääjä Lassi Mattilan kanssa ainoa lempääläissyntyinen pelaaja sinimustassa nutussa.

Pentikäinen pelasi ensimmäisestä vaihdostaan alkaen aggressiivisesti ja fyysisesti vieden jokikisen taklauksen loppuun asti. Mies myös piti jöötä maalin edessä tarjoten vieraiden haastajille lähinnä makuupaikkoja.

Vastapainoksi Pentikäinen näytti kentällä hitaalta ja kiekon kanssa kömpelöltä. Hän oli kentällä kahden takaiskuosuman aikana ja molemmilla kerroilla isossa osassa maalin syntymisen kannalta. Keskialueen neppailut eivät ole Pentikäisen rooli Lempäälässä.

Toisaalta päästessään vastustajan iholle sekä fyysisesti että henkisesti, Pentikäinen on Mestis-tasolla omalla tasollaan yhdessä KooKoon Matt Nickersonin kanssa. Juupajoen jätti tuo jo pelkällä olemuksellaan maalivahdilleen työrauhan.

Jos omat arvostavat saamaansa työrauhaa, vastustaja ei välttämättä tunne samoin. SaPKon pelaajisto hiillosti Pentikäistä läpi ottelun, mutta vasta Kisan lauottua voittomaaliksi jääneen 5-4 osuman tilanne kärjistyi kunnolla.

Puolustaja oli jo valmis pudottamaan hanskansa SaPKon penkin edessä ja tämä sai SaPKon apuvalmentaja Janne Hietaniemen käymään kuumana. Hietaniemi nimitti kuuluvaan ääneen Pentikäistä "hevoseksi" ja kehotti tätä painumaan hiiteen rumin sanankääntein.

SaPKon päävalmentaja Saku Martikainen ei kommentoinut tilannetta tarkemmin ottelun jälkeen, mutta naaman ilmeistä näki, että Pentikäisen nimi oli laitettu muistiin viikon päästä käytävää revanssia varten.

Atte Pentikäinen on palannut Lempäälään.


Kun metsään huudetaan...
Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com

...Pentikäinen kyllä vastaa.
Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com

» Lähetä palautetta toimitukselle