Hydraulic Oilers vedenjakajalla

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Mikkeliläinen Hydraulic Oilers on lyhyestä historiastaan huolimatta vakiinnuttanut paikkansa Etelä-Savon kiekkokartalla. Kausi 2012-2013 onkin seuralle iso haaste: jos Suomi-sarja-paikka jää haaveeksi, hyytyykö tippapaitojen luoma hype kokonaan?

Hydraulic Oilersin viime kausi oli likimain täydellinen. Ainoa tahra olikin sitten valitettavan suuri, sillä mikkeliläiset jäivät Suomi-sarjan alkulohkossaan viidenneksi.  Neljänneksi tulleella KeuPa Ht:lla ja Oilersilla oli lopputilastoissa eroa vain yksi maali keuruulaisten hyväksi.

Joukkue ei tästä lannistunut vaan jatkoi iloista hyökkäyspeliään myös karsintalohkossaan. Lopulta joukkue voittikin karsintalohkon melko suvereenisti, sillä lohkon toiseksi jäänyt Kotkan Titaanit jäi kahdentoista pisteen päähän. Hydraulic Oilersin tehomiehinä häärivät paljon Mestistä pelanneet Petri Lehtonen ja Tero Kettunen. Kaksikko miehittikin karsintalohkon pistepörssin kaksi ensimmäistä sijaa.

Kesän ajan seura on ollut erittäin vaitonainen pelaajasopimuksien ja muiden asioiden osalta.  Lähtijöiden listalta löytyvät mikkeliläisen kiekkokoulun kasvatit Markus Piispanen ja Taneli Hiltunen ja heidän mukanaan 43 tehopistettä. Uusia niminä tippapaidan pukevat ylleen Kuopiosta mukaan liittyneet hyökkääjät Jaakko Heiskanen ja Niko Putkonen, sekä kertaalleen jo lopettanut Janne Myyryläinen. Puolustukseen liittyy viime kauden Kotkan Titaaneissa ahkeroinut Atte Rajajärvi.

Penkin takana joukkoja johtaa Pekka Lipiäinen, jolla on laaja kokemus valmennuksesta aina Mestis-tasolta asti. Lipiäisen apuna jatkaa seurassa mukana alusta asti ollut Ville Suomalainen.  Valmennukselle on luvassa talvella tiukkoja hetkiä, kun joukkueen pelaajarinki on valitettavan kapea.  Viime kaudella sovittu yhteistyösopimus Jukureiden kanssa tuonee vähän helpotusta pelaajarinkiin. Jukureiden kanssa sopimukset tehneet juniorit puolustaja Elmeri Laamanen ja hyökkääjät Miikka OtranenVille Siitonen ja Sami Sivula ovat varmasti Oilereiden vakiokalustoa talven aikana.

Kapeasta pelaajaringistä huolimatta joukkueen kärki on erittäin terävä tähän sarjaan. Maalivahteina joukkueessa jatkavat Pekka Lahikainen ja Jake Vitikainen, joita nuori Olli-Pekka Nokkonen lähtee innolla haastamaan. Puolustuksessa jatkavat mm. Mika Kursi, Sami Kallio ja Jukureissa Mestistäkin pelannut Tuomas Pylkkänen. Hyökkäyksen kapellimestarina jatkaa ikinuori Lehtonen, jolle taustatukea antavat niin Kettunen kuin Kimmo Hokkanen ja Jesse Kiukas.

Vain muutaman vuoden olemassa ollut seura nousi nopeasti paikallisten tietouteen ja Mikkelin seudulla puhuttiinkin jo jonkin asteen ilmiöstä.  Nyt seuran pitäisi edetä seuraavalle portaalle. Tavoitteena on edelleen Suomi-sarja, mutta kapea pelaajarinki ja viime vuodesta koventunut alkulohko voi olla liian iso haaste Mikkelin ilmiölle. 

» Lähetä palautetta toimitukselle