Honkaheimo debytoi KalPa-paidassa

LIIGA / Artikkeli
Tiistai-illan JYP-KalPa-ottelussa nähtiin myös uusi KalPa-pelaaja. Lukosta myöhään maanantai-iltana KalPaan siirtynyt Otto Honkaheimo veti kilpipaidan päälleen pikahälytyksellä. 22-vuotias Honkaheimo tapasi uudet joukkuekaverinsa vasta Jyväskylän Hippoksella.

KalPan ja Lukon välinen pelaajakauppa herätti tiistain aikana Kuopiossa ihmetystä. KalPan viime kauden ykköspuolustaja Matti Kuusisto kaupattiin Lukkoon ja kuopiolaispuolustukseen siirtyi nuori Otto Honkaheimo, joka ei pystynyt lunastamaan vakiopaikkaa kettupaitojen miehistössä.

Kuusiston viime kevät sujui loistavasti ja lennon odotettiin jatkuvan. Pienikokoisen puolustajan alkukausi oli kuitenkin suuri pettymys. Jatkoajan saamien tietojen mukaan Kuusisto halusikin vaihtaa maisemaa. Vaihtokauppa Lukon kanssa toteutui nopealla aikataululla.

- Siirto tuli aktiiviseksi myöhään eilen illalla. Asiat saatiin nopeasti järjestykseen ja nyt olen KalPan mies. Tulin suoraan Raumalta Jyväskylään ja tapasin uuden joukkueeni vasta hallin pihalla, kun he tulivat bussilla tänne Kuopiosta, Honkaheimo kertoi.

- Todella yritteliäs porukka meillä on kasassa. Paljon on nuoria pelaajia, joilla on kova hinku pelata ja pärjätä. Kokemattomuus vähän näkyy tuossa joukkueen pelaamisessa, meidän pitäisi pelata ehkä hieman yksinkertaisemmin, Honkaheimo kommentoi ensikokemuksiaan.

Siirron yhteydessä KalPan päävalmentaja Pekka Virta kommentoi kuopiolaisten hankkineen tulevaisuuden pelaajan ja puolustajan, joka voi mahdollisesti auttaa KalPaa myös ensi kaudella. Honkaheimo ei kuitenkaan halunnut ensi kauden suunnitelmiaan arvioida.

- Ne kommentit ovat seuran asioita. Minun piti olla täällä tänään ja pelaan kauden loppuun KalPassa. Päivä kerrallaan on tarkoitus edetä. On aivan liian aikaista sanoa mitään ensi kaudesta. Katsotaan kauden jälkeen mihin nokka näyttää, ei KalPa poissuljettu vaihtoehto tietenkään ole.

Lupaava debyytti

Honkaheimo aloitti ottelun KalPan toisessa puolustajaparissa Ville Varakkaan rinnalla. Raumalaislähtöinen nuorukainen sai uudessa joukkueessaan heti paljon vastuuta. Honkaheimo pelasi niin tasakentin kuin erikoistilanteissakin.

- Vaihtokauppa tehtiin juuri sen takia, että saisin vastuuta ja mahdollisuuden kehittyä pelaajana. Sen takia siirryin KalPaan ja nyt heti ensimmäisessä pelissä tuli mukavan paljon jääaikaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Honkaheimo oli avausottelussaan KalPan parhaimmistoa. Nuorukaisen pelaaminen ei säväyttänyt eivätkä peliotteet olleet loistokkaita, mutta peruspelaaminen raumalaiselta sujui erittäin hyvin. Honkaheimo pystyi selvästi rauhoittamaan kilpipaitojen puolustuspelaamista.

- Oli pieni tauko pelaamisesta. Hetken varmaan vie, että saa oman pelin rullaamaan. Omilla avuillani yritän auttaa joukkuetta. Yksinkertaista peliä, mutta hyvää liikettä ja toivottavasti hyviä avauksiakin. Tarkoitus on kehittyä pelaajana ja KalPa antaa siihen hyvän mahdollisuuden.

Uuden puolustajan hyvät otteet havaittiin myös penkin takana. Kolmannessa erässä Honkaheimon vastuu kasvoi entisestään. Ylivoimatilanteissa isokokoinen puolustaja pelasi maskimiehen tontilla.

- Minun nähdäkseni hän oli tänään meidän parhaita puolustajia, ennen kaikkea puolustuspäässä. Varmaotteinen kaveri, joka tuli monta kertaa kiekon kanssa omasta päädystä ulos. Vahva peli häneltä, olen erittäin tyytyväinen Honkaheimon suorituksen, KalPan päävalmentaja Pekka Virta kommentoi.

Ensimmäisen ottelun perusteella Honkaheimo on hyvä vahvistus KalPa-puolustukseen. Kaivatuksi kiekollisen pelin käynnistäjäksi ja ykköspuolustajaksi nuorukainen ei varmaankaan nouse, mutta yksinkertaisella puolustuspelillään Honkaheimo pystyy auttamaan kuopiolaispuolustusta tukalissa puolustustilanteissa ja pelin avaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle