Aravirta: Blues kaadetaan rumilla maaleilla

LIIGA / Artikkeli
Pelicansin Hannu Aravirta ja Bluesin Petri Matikainen odottavat mielenkiinnolla joukkojensa kohtaamista liigan avauskierroksella. Kumpikaan ei puhu kahden viikon takaisen joukkotappelun toisinnosta, mutta muuten taistelupoterot on kaivettu.
otteluennakko

Pelicans avaa mestarisuosikkia vastaan
[lue lisää]

Petri Matikainen ei ole moksiskaan siitä, että Bluesia pidetään alkavan kiekkokauden ykkössuosikkina. Päinvastoin, hänen mielestään puheet vain ruokkivat joukkueen kyltymätöntä menestysnälkää.

− Emme ole puhuneet asiasta kuin muutamassa tavoitepalaverissa, eikä asia tunnu olevan pukukopissakaan puheenaiheena. Mutta eihän me voida eri mieltäkään olla!

− Ihan hyvä, että meidät noteerataan. Tosin nyt vastustajat valmistautuvat meitä vastaan entistäkin paremmin, Matikainen pohtii.

Avauskierroksen vastustaja Pelicans oli viime kaudella Bluesille kova pala purtavaksi. Lahtelaiset voittivat neljä kuudesta kohtaamisesta, tosin kaksi kertaa vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

− Kettumainen ja kova vastustaja. Kokenut ja taitava joukkue, joka pelaa nopeaa jääkiekkoa. Hyvä syöttämään ja myös kaksinkamppailemaan, kuvailee Matikainen, joka aloitti liigavalmentajauransa juuri Pelicansissa.

Kotijoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta lähtee mielihyvin haastamaan mestarisuosikkia heti kauden alkajaisiksi.

− Löytyypä ainakin ennakkosuosikki tälle ottelulle. Se sopii meille, että on mittaria kerrakseen eikä ole harhakuvia vastustajan tasosta.

− Blues on todella hyvin valmennettu ja sitoutunut, työteliäs joukkue. Pelasimme heitä vastaan kaksi harjoituspeliä, emmekä tehneet viidellä viittä vastaan yhtään maalia, Aravirta kertoo.

Noissa peleissä pelikaaneilla ei Aravirran mielestä ollut riittävän härkäpäistä asennetta. Alivoima ja puolustuspeli toimivat harjoituskaudella hyvin, mutta hyökkäyspeliin ja ylivoimaan Pelicans-luotsi ei ollut täysin tyytyväinen. Osittain aseettomuus johtui liiasta näpertelystä.

− Vähän liian hienoksi meni välillä. Minä haluan nähdä Bluesia vastaan rumia maaleja, Aravirta lataa.

Matikaisen mukaan Bluesin peli oli hyvällä mallilla harjoituskauden lopulla. Syytäkin oli olla tyytyväinen, kun yhdeksästä treenipelistä tuli vain yksi tappio. Ainoana parannuksen kohteena hän näkee kamppailupelaamisen, johon hän kaipaa "vähän lisää rotia".

− Meidän pelissämme on paljon samoja elementtejä kuin viime kaudella, mutta pieniä viilauksia on pyritty tekemään. Aika näyttää, mihin suuntaan se muokkautuu. Toivottavasti pystymme kehittämään hyökkäyspeliämme vielä iloisemmaksi, Matikainen sanoo.

Molempien valmentajien puheesta huokuu halu nähdä raastava jääkiekkotaistelu. Siis perinteisessä mielessä taistelu, ei nyrkein, kuten pari viikkoa sitten samojen joukkueiden välillä.

− En usko, että mitään sellaista tapahtuu. Ei näitä pelejä tappelemalla voiteta, Matikainen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle