Zürich Lions voitti Victoria Cupin

Keväällä 2009 CHL-mestaruuden voittanut Zürich Lions kukisti Chicago Blackhawksin Victoria Cupin ottelussa 2-1 (2-1,0-0,0-0).

Euroopan paras kiekkojoukkue kaudella 2008-09 ollut Zürich Lions otti makean voiton itselleen, kun NHL-joukkue Chicago Blackhawks hävisi sveitsiläisjoukkueen kotikentällä maalein 2-1. Ottelu oli samalla Blackhawksin viimein ottelu ennen Helsingissä käynnistyvää NHL-kautta.

Zürichin riveissä suomalaismaalivahti Ari Sulander oli kamppailussa hurjassa vireessä. Sulander ehti ottelussa peräti 34 kertaa kiekon eteen ja toimi samalla voiton takuumiehenä. Ainoastaan Chicagon Cam Barker pystyi ohittamaan ottelun ensimmäisessä erässä konkarivahdin.

Chicago siirtyi ottelun ensimmäisessä erässä johtoon Barkerin lämärimaalilla. Ilo jäi kuitenkin lyhyt aikaiseksi, kun Zürichin Patrick Bätchi tasoitti läpiajosta heti perään. Ottelun voittomaaliksi jäänyt 2-1-osuma oli sveitsiläisten Lukas Grauwiler käsialaa. Hyökkääjä ohitti toisessa erässä rystylaukauksella Chicagon maalia vartioineen Cristobal Huetin. Kolmannen erän takaa-ajossa Chicagon tasoitusyritykset tyrehtyivät viimeistään Sulanderiin.