Yön NHL-kierros: Maaleja, maaleja enemmän maaleja

Siinä missä eilinen NHL-kierros oli maalitapahtumiltaan kuiva, se korjattiin tämän päivän kierroksella. Kahdessa ottelussa tehtiin yli kymmenen maalia ja kolmessa ottelussa haettiin voittaja vasta jatkoajalla.

Rangers kaatoi Toronton, Nedvedille hattutemppu

Ottelun alussa Toronton Darcy Tucker ajeli Matthew Barnabyn takaapäin kaukalon laitaan. Tucker lensikin tapauksen johdosta suihkuun. Viiden minuutin ylivoimaa Rangers ei saanut hyödynnettyä. Erän ainokaisen teki Darius Kasparaitis. Toisessa erässä Rangers teki kaksi maalia, Lindros yhden ja Petr Nedved illan ensimmäisensä. Kolmannessa erässä Nedved nosti illan maalisaldonsa kahteen. Toronto sai kuparisen rikki erän puolivälissä kun Alyn McCauley sai kiekon Mike Dunhamin selän taakse. Maalin esityötä oli tekemässä Jyrki Lumme. Nedved kuitenkin viimeisteli hienon ottelun ja kolmannen maalinsa parikymmentä sekuntia ennen loppua. Lumme pelasi lähes 23 minuuttia, Aki Berg reilut 11.

Nieminen syötti pingviinien voittomaalin

Pittsburghin parhaat avut voittoihin on taannut sen taitava hyökkäys. Tällä kerralla puolustus ja maailvahtipeli olivat voiton takeena. Ottelun avausmaalin iski kiekonriiston jälkeen Shean Donovan. Ensi erän lopulla Bostonin Mike Knuble tasoitti pelin ohjaamalla Don Sweeneyn laukoman kiekon maaliin. Tämän jälkeen ensimmäisen NHL-ottelunsa aloittanut Sebastien Caron pisti ovet kiinni ja torjui ottelussa lopulta 31 Bostonin laukausta. Ottelun voittomaalin teki Jan Hrdina, Alexei Kovalev toimitti kiekon maalille kaukalon kulmasta ja Hrdinan rannelaukaus yllätti Steve Shieldsin. Toinen syöttäjä maalissa oli Ville Nieminen. Ville pelasi reilut 19 minuuttia.

Mario Lemieux pelasi vain kuusi vaihtoa ottelussa ennen siirtymistä pukukopin puolelle. Super-Mario on ollut poissa nivusvaivojen takia. Bostonin Joe Thornton oli poissa tulehtuneen kyynärpään takia.

Jagr jälleen vauhdissa

Jaromir Jagr on aloittanut vuoden 2003 kovalla tahdilla, yöllä saldona jälleen neljä tehopistettä kun Washington kaatoi Islandersit jatkoajalla. Ottelun alla Calle Johansson palkittiin, meriittinä eniten otteluita Washingtonin pelipaidassa.

Ottelun maalinteon aloitti Islanders ja Mattias Timander. Ruotsalaispakin laukaus ruuhkan takaa yllätti Olie the Goalien Caps-maalilla. Maalin jälkeen Mark Parrish lähetettiin jäähylle ja Caps rankaisi. Sergei Gonchar tasoitti pelin 1-1:een. Erän lopulla Caps teki vielä kaksi maalia Jagrin ja Kip Millerin toimesta. Toisessa ja kolmannessa erässä Islanders teki maalin kummassakin. Toisessa erässä Oleg Kvasha kavensi ja kolmannessa Mike Peca toi tilanteen tasoihin. Jatkoajalla Jagr teki ylivoimalla voittomaalin, jäähyllä istui Kenny Jönsson. Jagr kiitteli huimasta pistesaldostaan onneaan.

New Jersey sai maaleja odottamattomalta taholta

Michael Rupp tekaisi kaksi maalia juhlistaessaan syntymäpäiväänsä. Lähes kaksimetrinen Rupp oli nostettu joukkueeseen vain muutamia tunteja ennen illan ottelua. Ensimmäinen Ruppin tekemä maali syntyi voitetun laitakiekon jälkeen yläkulmaan, toisensa jätti teki suoraan syötöstä laukomalla. Ottelun avausmaalin teki ensi erässä Patrik Elias. Toisessa erässä Rupp teki tilanteeksi 2-0 ennenkuin Florida ja Brad Ference kavensi. Pari minuuttia myöhemmin Rupp teki illan toisen maalinsa ylivoimalla ja Jeff Friesen teki kaksi maalia alle minuutissa erän puolivälin jälkeen. Friesenin maalit syöttivät Nieuwendyk ja Langenbrunner. Erän lopulla Igor Ulanov teki kavennuksen 5-2:een. Viimeisessä erässä Jiri Bicek teki loppuluvuiksi 6-2. Devils-maalilla Brodeur joutui torjumaan vain kymmenen kertaa, Luongo Floridan maalilla sai kohdattavakseen 41 laukausta. Jokinen pelasi 19 minuuttia, Hagman tasan kymmenen.

Nuorempi Hossa tekaisi kaksi Montrealille

Montreal jatkoi hyviä otteitaan kotikentällään. Tällä kerralla kaatui Calgary. Ilman Doug Gilmouria pelannut Canadiens siirtyi johtoon 1. erässä kun Hossa, Bulis ja Audette tekivät maalit mieheen. Koivu syötti Hossan 2-0 maalin ylivoimalla. Toisessa erässä Theodore ja Canadiens jäivät Calgaryn jalkoihin, Flames maalasi kahdesti ylivoimalla, Yelle ja Gelinas maalintekijöinä. Lydman syötti 3-2 kavennuksen. Toisessa erässä nähtiin myös harvinainen tappelu kun Chris Drury ja Richard Zednik pudottivat hanskansa ja ottivat miehestä mittaa. Kolmannessa erässä Marcel Hossa teki illan toisen maalinsa ja johdatti Montrealin voittoon. Koivun saldot 0+1 ja vajaat 18 minuuttia jääaikaa. Aloituksissa Koivu oli heikko voittaen vain 30% aloituksista. Lydman pelasi tuttuun tapaan lähes puoli tuntia ja urakoi paljon yli- ja alivoimaa, saldona yksi syöttöpiste.

Heatley johdatti Atlantan maalijuhlia

Dany Heatley teki uransa ensimmäisen hattutempun kun Atlanta kaatoi Philadelphian. Ensimmäisessä erässä Atlanta karkasi kahden maalin johtoon Kozlovin ja Heatleyn maaleilla, Donald Brashear kavensi, Heatley teki johdoksi taas kaksi maalia ennenkuin Keith Primeau toi Phillyn taas maalin päähän erän lopulla. Toisessa erässä Heatley teki ylivoimalla kolmannen maalinsa ja Jeff Odgers teki maalin edustalta jo viidennen maalin joukkueelleen. Philly kavensi vielä erän lopulla eron kahden maalin mittaiseksi. Kolmas erä oli edelleen Atlantan juhlaa. Erän alkuun Savard vei Atlantan jälleen kolmen maalin karkumatkalle, Recchi kavensi vielä kertaalleen mutta viimeisen maalin iski jälleen Atlanta ja Lubos Bartecko. Kovista maaliluvuista huolimatta vain yksi maali, Heatleyn kolmas, syntyi ylivoimalla. Savard syötti maalinsa lisäksi kaksi täysosumaa.

Molemmat joukkueet peluuttivat kahta maalivahtia. Philadelphian maalilla Cechmanek torjui 13 ja päästi taakseen neljä, Esche torjui vain kahdesti viidestä laukauksesta. Atlantan Dafoe torjui 24 ja päästi kolme, Nurminen torjui 14 ja antautui vain kerran. Tomi Kallio pelasi vain vajaat kuusi minuuttia. Viimeiset 12 joukkueiden kohtaamista olivat Atlantalle voitottomia. Jeremy Roenick totesi joukkueensa olleen täysin valmistautumaton otteluun.

Lidström onnistui maalinteossa jatkoajalla

Chicago on ollut Detroitille vaikea vastus Joe Louis Arenalla. Tällä kerralla jatkoajalla tullut ratkaisumaali teki poikkeuksen Detroitin eduksi. Maaleja nähtiin vasta toisessa erässä. Molemmat joukkueet onnistuivat kahdesti. Kyle Calder teki Chicagon molemmat kun kotijoukkueen maaleista vastasivat puolustajat Woolley ja Lidström. Erän lopulla Theo Fleuryn päreet paloivat ja Theo keihästi Kirk Maltbya suihkukomennuksen arvoisesti. Kolmannessa erässä Maltby Kosti Fleuryn tekoset tekemällä johtomaalin Red Wingseille. Chicago kuitenkin sai ylivoimalla Berezinin tekemänä tasoituksen joka kesti kuitekin vain pari minuuttia. Brett Hull vei Detroitin jälleen johtoon mutta konkaripakki Phil Housley onnistui tasoittamaan kolme minuuttia ennen loppua. Jotta jatkoajalle saataisiin tunnelmaa, Odelein ja McCarty päättivät ottaa päähänlyöntikilpailun erän loputtua. Jatkoajalla Shanahan, Fedorov ja Lidström pääsivät karkaamaan ylivoimahyökkäykseen ja Lidström pääsi tekemään voittomaalin reboundista. Wings-maalilla Joseph torjui 34 kertaa, Blackhawksien maalilla Leighton 28. Fedoroville kolme syöttöpistettä.

Myös Edmonton ja Columbus maalikarkeloissa

Columbuksen tulokas ja kesän ykkösvaraus Rick Nash aloitti maalinteon jo ottelun toisella minuutilla. Maalin syöttäjäksi Hannes Hyvönen. Pari minuuttia myöhemmin Laraque ja Shelley hanskasivat vitosen arvoisesti. Erän lopulla Todd Marchant ja Ryan Smyth veivät Oilersit johtoon. Toisessa erässä tehtiin peräti seitsemän maalia. Oilers neljä, Blue Jackets kolme. Oilersien maaleista vastasivat Marchant, York ja Laraque kahdesti. Columbuksen maalit merkattiin Whitneylle, Hyvöselle ja Sillingerille. Kolmannessa erässä Anson Carter ja David Vyborny tekivät maalit mieheen ja lopullisen niitin iski tyhjään verkkoon Oilersien Marty Reasoner. Marchant merkkautti itseleen 2+2, Ryan Smyth 1+3, Laraque maalasi kahdesti. Hannes Hyvönen teki tilastoihin 1+1 noin 13 minuutin peliajan turvin. Lasse Pirjetä pelasi kymmenen minuuttia ja tehotilastoon -2. Niinimaa oli sivussa flunssan takia. Denis torjui 26 laukausta ja päästi seitsemän, J-F Labbe pelasi reilut seitsemän minuuttia ja torjui kaikki seitsemän laukausta. Tommy Salo torjui vain 11 kertaa mutta antautui viidesti.

Los Angeles kaatoi Sharksit jatkoajalla

Kalifornian joukkueet pelasivat tasaisesti koko ottelun. Los Angeles voitti laukaukset selkeästi mutta maalien merkeissä eroa ei huomannut. Sharks siirtyi johtoon ensimmäisessä erässä kun Mike Ricci ohitti Potvinin. Toisessa erässä maaleja ei nähty. Kolmannessa Kings tasoitti Mathieu Schneiderin maalilla ja Kings siirtyi johtoonkin ennen erän puoltaväliä. Kings kuitenkin antautui Marco Sturmin edessä heti johtomaalinsa jälkeen. Jatkoajan alussa Scott Hannan yritti nostaa Ziggy Palffyn mailaa, Palffy sai kasvoihin osuman ja kaatui jäälle. Hannan sai 2+2 ja Kings ratkaisi ottelun ylivoimalla. Hannan syytteli Palffya filmaamisesta. Ziggy oli heti pelissä mukana juonimassa Allisonin ylivoimamaalia. Selänne pelasi hieman vajaa 20 minuuttia ilman tehopisteitä. Kiprusoff pelasi hyvän ottelun torjuen 31 kertaa, mukaanlukien seitsemän kertaa jatkoajalla Sharks-jäähyn aikana. Voittomaali livahti selän taaksi Damphoussen mailasta suuntaan muuttaen. Eloranta pelasi 15 minuuttia.