Wild murskasi Sabresin, Dubnykille heti nollapeli

Devan Dubnyk sai heti uusia kavereita ensimmäisen ottelun jälkeen.
Minnesota Wild sai uuden maalivahtinsa Devan Dubnykin kanssa vauhdikkaan alun. Myös Boston Bruinsin Tuukka Rask ja Vancouver Canucksin Ryan Miller saivat tileilleen nollapelit.

Keskisen divisioonan jumbopaikalle valahtanut Minnesota Wild vieraili toisen heikossa vireessä olevan joukkueen luona, kun heitä isännöi kahdeksan ottelun tappioputkessa kyntävä Buffalo Sabres.

Wild haki tilanteeseensa muutosta pari päivää sitten hankkimalla uuden maalivahdin Arizona Coyotesisista, Devan Dubnykin. Dubnyk pääsikin heti maalille.

Wild osoitti heti olevansa tänään se parempi osapuoli. Avausmaali syntyi kuudennella peliminuutilla, kun Zach Parise hakkasi maalilta kiekon ohi Jhonas Enrothin. Mikko Koivu sai syöttöpisteen tähän Parisen kauden 15. maaliin. Koivu sai erän lopulla toisenkin syöttöpisteen, kun Thomas Vanek onnistui ylivoimalla suoraan syötöstä entistä seuraavansa vastaan.

Toisessa erässä ei Wild yhtään hidastellut. Ensin Erik Haulan esityöstä Kyle Brodziak iski kolmannen maalin, alivoimalla. Haula karkasi läpiajoon, mutta hänen ratkaisunsa epäonnistui. Irtokiekoon saapui Brodziak ja löi kiekon reppuun. Puolessa välissä Matthew Dumba laukoi viivasta uran toisellaan etumatkan entistä suuremmaksi ja erän loppuun Jared Spurgeon teki viidennen.

Kolmannessa erässä onnistuivat vielä Matt Cooke ja Haula itse, joten lopulta Enroth sai kaivaa kiekon selkänstä takaa seitsemän kertaa. Torjuntoja ruotsalaisvahdille kertyi 30 kappaletta. Uudessa joukkueessa heti nollapelin kerännyt Dubnyk sai torjua 18 kertaa.

Rask ja Miller ottivat mallia

Boston Bruinsin Tuukka Raskille nollapeliin tarvittiin 30 torjuntaa huippuvireistä New York Rangersia vastaan. Bruins voitti kotonaan maalein 3–0 ja jatkaa nousuaan kohti kärkijoukkueita.

Bruinsin maaleista vastasivat joukkueen kärkihyökkääjät Patrice Bergeron, David Krejci ja Loui Eriksson. Tehopelaajaksi muodostui kahden syöttöpisteen Torey Krug. Rangersin maalilla Cam Talbot torjui 29 kertaa.

Vancouver Canucksin Ryan Miller torjui niin ikään 30 kertaa, kun hän pelasi nollapelin Philadelphia Flyersin vieraana. Canucks haki komean 4–0-vierasvoiton ja jätti nollille mm. pistepörssin kärkimies Jakub Voracekin.

Flyersin maalivahtien takana maaliverkkoja heiluttelivat Nick Bonino, Henrik Sedin, Radim Vrbata ja Jannik Hansen. Kahden tehopisteen iltaa viettivät molemmat Sedinit, kun Henrik sai kokoon maalin lisäksi syötön ja Daniel syötti kaksi.

Oilers teki turhan reissun Floridaan, Avalanche ei

Tampa Bay Lightning kaatoi kotonaan Edmonton Oilersin kovan nuorisoketjunsa voimin. Oilers lähti kolmanteen erään maalin johdossa, mutta Ondrej Palat onnistui kuitenkin kahdesti ja johdatti joukkueensa 3–2-voittoon.

Joukkueen ensimmäisestä maalista vastasi Steven Stamkos. Oilersilta onnistui kahdesti Benoit Pouliot, yli- ja alivoimalla. Ben Bishop torjui voittajajoukkueen maalilla 30 kertaa ja Ben Scrivens Oilers-maalilla vain 16 kertaa.

Colorado Avalanche jatkaa pudotuspeliviivan tavoittelua voittamalla Florida Panthersin. Kahdessa ensimmäisessä erässä Avalanche siirtyi aina johtoon, mutta Panthers tasoitti nopeasti. Kolmannessa erässä sama ei toistunut vaan Avalanche itse ratkaisi tyhjiin, voittaen 4–2.

Aleksander Barkov vastasi Panthersin toisesta maalista, Aaron Ekblad ensimmäisestä. Avalanchelta onnistuivat järjestyksessä Tyson Barrie, Gabriel Landeskog, Nick Holden ja Jarome Iginla. Semjon Varlamov torjui maalillaan 30 kertaa.

BOSTON - NY RANGERS 3–0
BUFFALO - MINNESOTA 0–7
PHILADELPHIA - VANCOUVER 0–4
OTTAWA - MONTREAL 4–1
TAMPA BAY - EDMONTON 3–2
FLORIDA - COLORADO 2–4
ST. LOUIS - DETROIT 2–3 ja.
DALLAS - WINNIPEG 1–2