Wickenheiser yrittää Salamoiden Mestis-joukkueeseen

MESTIS / Uutinen
Viime kaudella runsaasti huomiota Suomi-sarjassa pelaamisellaan kerännyt Hayley Wickenheiser yrittää mahtua HC Salamoiden ensi kauden joukkueeseen. Maailman parhaaksi naiskiekkoilijaksi tituleerattu Wickenheiser treenaa joukkueen mukana elokuusta lähtien. Ohjelmaan kuuluu mm. harjoitusottelu Jokereita vastaan.

Viime kaudella Suomi-sarjassa pelannut Kirkkonummen Salamat sai osakseen hurjan määrän kiinnostusta, kun se pestasi riveihinsä 25-vuotiaan Hayley Wickenheiserin. Kanadalainen naiskiekkoilun supertähti toi mukanaan mm. tv-kuvausryhmiä Pohjois-Amerikasta.

Wickenheiserin pelaaminen miesten sarjassa herätti runsaasti keskustelua - osittain kiivastakin. Etukäteen suurin kysymysmerkki monelle oli naisen pärjääminen Suomi-sarjassa. Kanadalainen näytti kuitenkin epäilijöille pysyen hyvin vauhdissa mukana. Kahdessatoista runkosarjapelissä Hayley keräsi tehot 1+2 ja otti kuusi jäähyminuuttia. Kahdesta pudotuspelissä hän keräsi kaksi syöttöpistettä ja Mestiksen karsintasarjan yhdeksästä ottelusta pisteet 1+4. Loistavana aloittajana kunnostautunut Wickenheiser jäi karsinnoissa neljä maalia plussan puolelle.

HC Salamien noustua Mestikseen kohosi luonnollisestikin myös vastustajien taso. Wickenheiser on kuitenkin luottavainen.

- Viihdyin todella hyvin Kirkkonummella, ja uskon että pystyn auttamaan Salamoita myös Mestiksessä, kesän calgarylaisten NHL-pelajien kanssa harjoitellut Wickenheiser kertoi tiistaina Kirkkonummen Sanomissa.

Wickenheiser saapuu Kirkkonummelle ensi viikolla. Ohjelmaan kuuluu normaalit treenit joukkueen mukana sekä harjoitusottelut. Ensimmäisessä harjoitusottelussa kirkkonummelaisia vastaan asettuu Jokerit. Wickenheiser ei ole salamajohdon ainoa mielenkiintoinen viritelmä, sillä joukkue havittelee riveihinsä kyseiseen harjoituspeliin myös Esa Tikkasta ja lomiaan lopettelevaa Teemu Selännettä, joka on seuran taustamiehiä. HC Salamat on keskustellut myös legendaarisen Tikkasen paluusta kaukaloon ensi kaudeksi.

HC Salamat on julkaissut tähän mennessä 13 pelaajasopimusta. Joukkueen tämänhetkisen kokoonpanon löytää täältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle