Westerlund nimesi Ruotsiin lähtevän maajoukkueen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund nimesi joukkueen, joka lähtee helmikuussa Ruotsiin pelaamaan Euro Hockey Tourin neljättä osaturnausta. Yllätysnimet jäivät puuttumaan, mutta kokeneita paluumuuttajia joukkueesta sen sijaan löytyy.

Westerlundin nimeämässä maajoukkueessa ei ole lainkaan ensikertalaisia A-maajoukkuetasolla, joskin kaksi kokenutta hyökkääjää tekee paluun maajoukkueeseen. He ovat Kimmo Kuhta ja Jukka Hentunen, jotka eivät ole yli vuoteen maajoukkueessa pelanneet.

Huomionarvoista on myös se, että Tapparan Petri Kontiola on jälleen mukana maajoukkueessa. Hänet on valittu tällä kaudella jokaiseen Euro Hockey Tour -joukkueeseen.

SM-liigassa maaottelutauko alkaa 3. helmikuuta pelattavan kierroksen jälkeen ja maajoukkueen leiri alkaa kaksi päivää myöhemmin. Ensimmäinen ottelu on pelataan 8. helmikuuta Moskovassa Venäjää vastaan. Sen jälkeen Suomi kohtaa Tukholman Globenissa Tshekin ja Ruotsin.

Suomen ja Ruotsin välinen turnauksen päätöskamppailu voi nousta erittäin tärkeäksi, kun panoksena on paikka keväällä pelattavassa finaalissa, johon paikkansa on jo varmistanut Venäjä. Tshekki sen sijaan on varmasti turnaussarjan pronssiottelussa.

Maajoukkue 8.-11.2. pelattavaan turnaukseen

Maalivahdit

Sinuhe Wallinheimo, JYP

Mika Noronen, AK Bars Kazan

Puolustajat

Marko Kiprusoff, TPS

Ari Vallin, Frölunda

Pekka Saravo, Luulaja

Aki Berg, TPS

Tuukka Mäntylä, Tappara

Pasi Puistola, HV-71

Jyri Marttinen, JYP

Janne Niskala, Färjestad

Hyökkääjät

Kimmo Kuhta, HIFK

Tomek Valtonen, Jokerit

Esa Pirnes, Färjestad

Ville Leino, HPK

Sean Bergenheim, Frölunda

Juha-Pekka Haataja, Lukko

Jukka Hentunen, Lugano

Petri Kontiola, Tappara

Jani Rita, Jokerit

Janne Pesonen, Kärpät

Pekka Saarenheimo, Lukko

Kim Hirschovits, Jokerit

Tomi Kallio, Frölunda

» Lähetä palautetta toimitukselle