Ville Nieminen Pelicans-käskijäksi pitkällä sopimuksella - "Erittäin pidetty ja arvostettu valmentaja nuorten pelaajien keskuudessa"

LIIGA / Uutinen
Nieminen ottaa ensi kaudella päävalmentajan roolin Lahdessa.
Kuva © Saana Hakala
Kaksi edelliskautta Mikkelin Jukureiden valmennusryhmään kuulunut Ville Nieminen siirtyy Lahden Pelicansin päävalmentajaksi kolmivuotisella sopimuksella. Lahtelaisjoukkue julkisti myös muun valmennusryhmän, jossa on viime kaudelta tuttuja nimiä sekä yksi uusi kasvo.

Ville Nieminen toimi kaksi viime kautta Jukureiden apuvalmentajana. Aiempaa päävalmentajataustaa 41-vuotiaalta Niemiseltä löytyy Mestiksestä, jossa hän valmensi kauden 2015-16 KeuPaa.

Niemisen kanssa lahtelaisryhmän valmennusryhmän muodostavat jo viime kaudelta tutut Pasi Nurminen sekä Tommi Pärmäkoski, jonka vastuualueena on fysiikkavalmennus. Uutena miehenä valmennusryhmään liittyy Arttu Lipsanen, joka korvaa maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana toimineen Simo Vehviläisen. Lipsanen on ollut viime vuodet Tapparan A-nuorten maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana.

− Nieminen oli meidän ykkösvaihtoehtomme, sillä mies sopii erinomaisesti meidän strategiaamme. Nieminen on erittäin pidetty ja arvostettu valmentaja nuorten pelaajien keskuudessa ja hänellä on nykyaikainen ajattelutapa jääkiekon pelaamisesta sekä valmentamisesta. Kokonaisuutena valmennusryhmämme on erittäin vahva ja toisiaan täydentävä. Huippuosaamista löytyy monelta sektorilta, kommentoi Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen.

− Erittäin hyvä fiilis ja odotan jo kovasti ensi viikkoa, kun joukkueharjoitukset alkavat. Pelicans saa minusta pelaajalähtöisen ja vaativan valmentajan. Uskon yhteistyöhön ja siihen, että meillä on vahva valmennusryhmä, millä alamme tekemään töitä pelaajien ja pelin eteen. Lahdessa on tehty viime vuosina arvokasta työtä, minkä päälle on hyvä rakentaa, Nieminen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle