Viiden pelin kierros, Laaksonen ja Hasek iskussa

NHL:n ottelukierros tarjosi nähtävää viiden ottelun muodossa. Detroit näytti alkukaudesta hieman hapuilleelle Dallasille kaapin paikan, Minnesota kukisti Antti Laaksosen johdolla Floridan ja Buffalo jatkoi vahvaa länsirannikon kiertuettaan.

Monet epäilivät pystyykö Dominik Hasek palaamaan huipulle 38-vuotiaana yhden vuoden tauon jälkeen. No alkukierrokset ovat osoittaneet että Red Wingsit kaksi vuotta sitten Stanley Cupin johdattanut Dominator on todellakin palannut, kumiukkomaiset otteet maalinsulla ovat turhauttaneet jo monta hyökkääjää. Tällä kertaa Hasekin hyvyyden saivat todeta Dallas Starsin pelaajat. Tsekkivahti pysäytti kiekon 22 kertaa, pelaten ensimmäisen nollapelinsä tällä kaudella.

Stars oli vielä avauserässä hyvin mukana ottelussa, mutta kaksi nopeaa maalia toisen erän alussa lamaannutti joukkueen täysin ja sen jälkeen suunta oli alamäkeen päin. Hasekin lisäksi voittajajoukkueen voimahahmoihin kuuluivat kaksi maali iskenyt kapteeni Steve Yzerman ja takalinjoilla totutun vahvasti esiintynyt Nicklas Lidström.

Dallasin suomalaiset jäivät muun joukkueen mukana punasiipien varjoon, hyökkääjäkaksikko Antti Miettinen, Niko Kapanen jäi teholukemaan -2. Puolustaja Teppo Numminen oli -1 ja kommentoi peliä seuraavasti. - He ovat yksi liigan parhaista joukkueista. Aina kun pelaamme heitä vastaan näemme missä oma joukkue on menossa.

New Jersey niukkaan voittoon

Kauden tahmeasti aloittanut New Jersey Devils kohtasi erään liigan heikoimmista joukkueista, Pittsburgh Penguinsin. Molemmilla joukkueilla oli ennen keskinäistä kohtaamista takana vasta yksi voitettu ottelu, joten voitto oli kullan arvoinen molemmille. Devils hallitsi tapahtumia koko pelin ajan ja vain huippulupaus Marc-Andre Fleuryn otteet pitivät pelin tasaisena.

Kaikkea ei nuorukainenkaan pystynyt pysäyttämään, tosin hänen ohittamisekseen tarvittiin myös onnea, sillä molemmat New Jerseyn maalit muuttivat suuntaa luistimesta. Mutta kuten useasti kun tarpeeksi yrittää niin jossain vaiheessa työnteko tuo tulosta, tällä kertaa paholaiset saivat palkkion pomppujen muodossa.

Molemmille joukkueille jää vielä paljon parannettavaa jatkopeleihin, sillä kummankin joukkueen tehtyjen maalien sarake näyttää huolestuttavan pientä lukemaa. Devils on tehnyt 12 maalia ja Penguins 10 maalia, molemmat kuudessa ottelussa.

Laaksosen ketju Wildin pelastaja

Tähän asti koko kauden ilman tehopisteitä pelannut Antti Laaksonen avasi pistetilinsä hyvään paikkaan. Minnesota oli häviöllä 2-0, kun Laaksonen syötti Richard Parkin maalin ja muutamaa minuuttia myöhemmin Laaksonen viimeisteli 2-2 tasoituksen ja peli oli jälleen kuin uusi. Kun Alexandre Daigle jatkoi maaliputkeaan, niin Wild olikin johdossa kahden ern jälkeen. Etumatka piti pelin loppuun asti ja tuloksena arvokas 4-3 vierasvoitto.

Floridan suomalaispelaajista Olli Jokinen urakoi jälleen hyökkääjälle käsittämättömän kovat minuuttilukemat, yli 25 minuuttia. "Pomon" saldoksi tuli yksi maali ja viisi laukausta, Niklas Hagman jäi tällä kertaa ilman merkintöjä mukavasta peliajasta huolimatta.

Minnesotan Daigle pelasi uransa 500. pelin ja juhlisti sitä siis tekemällä maalin ylivoimalla. Pelissä pelattiin runsaasti ylivoimaa, Minnesota yksitoista kertaa ja Florida seitsemän kertaa, molemmat tekivät yhden ylivoimamaalin.

Blues taisteli voiton

St. Louis Blues taisteli 2-1 voiton Calgary Flamesista, huolimatta pahasta loukkaantumistilanteesta. Poissaolijoiden joukossa ovat muun muassa Scott Mellanby, Al MacInnis, Bryce Salvador ja Barret Jackman. Varsinkin puolustusosasto on kokenut kovia ja vähemmän NHL:ää seuraavilla ei varmastikaan ole hajua Bluesin puolustajista. Joukkue kuitenkin taisteli Chris Osgoodin johdolla ansiokkaasti loppuun asti.

Jeff Heereman maali aivan kolmannen erän alkupuolella jäi lopulta ottelun voittomaaliksi, vaikka Flames vimmatusti painostikin ottelun lopussa. Bluesin Doug Weight kiittelikin Osgoodia tämän pelin voitosta ja loistavasta alkukaudesta. - Hän on ollut mahtava. Harjoitusleiristä asti hän on ollut paras pelaajamme ja me tarvitsemme sitä.

Calgaryn Toni Lydmanin saldoksi jäi tällä kertaa kaksi laukausta.

Buffalon vahva vire jatkuu

Buffalo Sabres on pääsemässä kovaan kuntoon heti kauden alussa, muutaman tappion jälkeen Sabres on ottanut komeita voittoja. Ensin kaatui Los Angeles 5-1 ja nyt Anaheim 5-2. Anaheim voitto ei lukemista huolimatta tullut helpolla, sillä kahden erän jälkeen ankat johtivat 2-1. Kolmannen erän hurlumhei pelin jossa laukauksia sateli molempiin päihin sopi paremmin Sabresille, 4 maalia tasaisin väliajoin takasivat arvokkaan vierasvoiton.

Voiton avain oli hyvin toiminut ketju Pyatt-Briere-Drury, kolmikosta Pyatt teki kaksi maalia ja Briere syötti kolme, Drury kaksi maalia. Varsinkin nuori Taylor Pyatt on alkanut osoittaa niitä otteita minkä takia hänet hankittiin Mike Peca kaupassa Islandersista. Myös maalivahti Martin Biron pelasi vahvan ottelun torjuen 34 kertaa.

Anaheimin ehkä ainoaksi ilon aiheeksi jäi vuonna 2002 seitsemäntenä varatun Joffrey Lupulin ensimmäinen NHL-maali.