Vierasjoukkueet vahvoina NHL:ssä, Datsyuk kovassa vauhdissa

Viimeöinen neljän ottelun NHL-kierros käytiin vierasväritteisesti. Ainoastaan New York Rangers onnitui kotijoukkueena puristamaan itselleen pisteen tasapelistä Islandersia vastaan. Bostonissa Vancouver Canucks löi isännille luun kurkkuun toisessa erässä.

Peli oli isäntien hanskassa avauserän jälkeen ja Bruins johti ottelua Glen Murrayn maalilla 1-0. Toisen erän vei kuitenkin Canucks maalein 3-0 ja kolmannen erän tasaisen maalintekokilpailun jälkeen koko ottelu kirjattiin vieraiden nimiin 6-4.

Toisessa erässä Trevor Lindenin tasoitettua Hal Gillin istuttua rangaistusaitiossa Canucks otti kahden maalin johdon Trent Klattin ja Matt Cooken osumilla. Kolmas erä alkoi isäntien kirillä kun Glen Murray teki illan toisensa ja Jonathan Girard yllätti Petr Skudran vain pari minuuttia myöhemmin. Canucks ei kuitenkaan häkeltynyt vaan Matt Cooken toinen osuma, sekä Todd Bertuzzin maali veivät vieraat jälleen kahden maalin päähän. Per-Johan Axelsson ehti vielä kaventaa viimeisellä minuutilla, mutta loppunumerot iski Marek Malik tyhjään reppuun.

Vancouverin Jarkko Ruutu ja Sami Salo jäivät tällä kertaa ottelussa tehopisteittä. Kumpikin kävi kolmannessa erässä istumassa kahden minuutin rangaistuksen.

Dan Cloutier oli sivussa jo kolmannesta perättäisestä ottelusta. Peter Skudra paikkasi miestä 37 torjunnalla. Vancouverilta oli poissa lisäksi polvivaivainen Mattias Öhlund.

Canucks nousi voitollaan tasapisteisiin NHL:n kärjessä keikkuvien Dallasin ja Ottawan kanssa.

New Yorkin joukkueet tasapeliin

Madison Square Gardenissa pelattiin vähämaalinen tasapeli. 1-1 päättyneen ottelun raportti löytyy tästä linkistä.

Datsyukin tahti jatkui Columbuksessa

Edellisellä kierroksella tehot 2+2 kerännyt Pavel Datsyuk oli jälleen iskussa. Datsyuk syötti Detroitin kaikki kolme maalia kun Red Wings haki Columbuksesta täpärän 3-2-voiton. Brendan Shanahan aloitti maalitehtailun ottelun neljännellä minuutilla, kun miehen rannelaukaus kimposi Jean-Luc Grand-Pierrestä Marc Denisin selän taakse. Erätauolle lehdettiin kuitenkin tasatilanteesta Ray Whitneyn maalattua ylivoimalla.

Toisen erän kaava oli sama kuin ensimmäisen. Brett Hull iski maalin jo neljännessä perättäisessä ottelussa kun erää oli ehditty pelata kaksi minuuttia. Erän puolivälissä Rostislav Klesla toi Columbuksen jälleen tasoihin. Kolmannen erän ainokaiseksi jäi Brendan Shanahanin illan toinen maali, jonka turvin pisteet matkasivat Detroitiin.

Detroitilta oli pitkään sivussa olleen Chris Cheliosin lisäksi alkulämmittelystä poistunut Sergei Fedorov. Sunnuntain kierroksella Fedorov liukui maalia päin, eikä hänen selkänsä kestänyt pelaamista vielä seuraavana päivänä. Blue Jackets menetti kesken ottelun Luke Richardsonin, joka saattoi saada aivotärähdyksen.

Lasse Pirjetä sai peliaikaa kuusi minuuttia. Tilastoihin merkittiin miehelle yksi laukaus.

Florida nitisti Leafsin

Florida Panthers otti hienon vierasvoiton Torontosta maalein 2-1. Panttereista kunnostautuivat Leafsin kaadossa erityisesti maalivahti Roberto Luongo 31 torjunnallaan sekä avausmaalin syöttänyt ja voitto-osuman tehnyt Stephen Weiss.

Ivan Novoseltsevin avausmaali ensimmäisen erän toisella minuutilla pysyi pitkään ottelun ainoana. Maalittoman toisen erän jälkeen kolmattakin ehdittiin pelata lähes 16 minuuttia, kunnes Weiss siirsi Niklas Hagmanin syötöstä Panthersin jo 2-0-johtoon. Luongon nolla meni piloille vasta ajassa 59.15, kun Alexander Mogilny kavensi ottelun loppulukemiksi 2-1.

Voittamalla Toronton Panthers katkaisi orastaneen tappioputkensa. Samalla se jätti Mats Sundinin edelleen tehoitta. Kolme ottelua tehoitta pelannut ruotsalainen on vain kahden pisteen päässä tuhannesta NHL-pisteestä.

Olli Jokinen ei onnistunut tekemään pisteitä pelaamassaan 21 minuutissa. Jokiselle tuomittiin ottelussa kaksi 2-minuuttista.