Venäjä voittoon viimeisellä kympillä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Artur Kajumov ratkaisi Venäjän voiton.
Sveitsi piinasi Venäjää päivän toisessa ottelussa. Venäjä vei täydet pisteet maalein 5−2, mutta voittomaali syntyi vasta kolmannessa erässä.

Vladislav Sjomin oli tehnyt ensimmäisen erän ainoan maalin, jonka ansiosta Venäjä johti tauolla 1−0. Toinen erä sai vauhdikkaan alun Marco Mirandan tasoitettua ottelun vain yhdeksän sekunnin jälkeen.

Venäjä ehti toisessa erässä tuhria kahden miehen ylivoimankin, mutta tuloksetta. Erätauolle lähdettiin kuitenkin Venäjän johdolla, kun Klim Kostin suti maalin edestä kiekon sveitsiläismaaliin.

Sveitsi teki toisen kerran kolmannnen erän alussa. Ken Jägerin röyhkeä nousu toi tilanteeksi 2−2 siirretyn rangaistuksen aikana.

Venäjän rutiini oli kuitenkin ratkaiseva. Superlupaukset Andrei Svetšnikov ja Kostin järjestivät maalipaikan, josta Artur Kajumov siirsi Venäjän johtoon.

Viimeisen kahden minuutin aikana Venäjä iski vielä kahdesti. Svetšnikovin järjestämän paikan jälkeen Georgi Ivanov laukoi, Philip Wuthrich torjui ja kiekko ohjautui Tim Bernin luistimista maaliin. Vitali Abramov viimeisteli loppulukemat vain kaksi sekuntia sen jälkeen, kun Wuthrich oli poistunut maaliltaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle