HPK - IFK
ILV - PEL
JUK - SPO
JYP - KAL
KOO - SAI
ÄSS - KÄR
LUK - TPS
BUF - NYR 2.00
CAR - EDM 2.30
MIN - NJD 3.30
ANA - BOS 5.00
PHI - DET 20.00
PIT - CGY 20.00
COL - STL 22.00

Vainonen siirtyy Sportin takalinjoille - hyökkäykseen nuori lupaus Jokereista

LIIGA / Uutinen
Vainonen edusti Suomessa viimeksi Ässiä.
Kuva © Timo Savela
Vaasan Sport täydentää puolustuskalustoaan DEL-liigassa viime kaudet pelanneella Mikko Vainosella. Hyökkäyspäähänsä vaasalaisryhmä kiinnitti puolestaan Jokereiden A-nuorissa tehoilleen Robert Arrakin.

Mikko Vainonen kiekkoili päättyneen kauden Krefeld Pinguinen joukkueessa. 23-vuotias puolustaja keräsi DEL-liigassa 44 ottelussa tehot 1+3. 

HIFK-kasvatti on pelannut urallaan Liigassa aiemmin kasvattajaseuransa lisäksi SaiPassa sekä Ässissä ja liigapelejä hänellä on vyöllään kaikkiaan 88. Vainosella on kokemusta myös Pohjois-Amerikan kaukaloista, jossa hän vietti kaudet 2012-15 pelaten OHL:ää, AHL:ää ja ECHL:ää. Hän kuului myös keväällä 2014 alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittaneeseen joukkueeseen.

− Mikko tuo kokoa, näköä, kovuutta ja maalineduspelaamista puolustukseemme. Hän pelaa simppeliä peruspeliä ja pystyy tappamaan alivoimaa, kuvaili Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Hyökkäykseensä Sport saa Jokereiden A-nuorten viime kauden ykköspistemiehen Robert Arrakin. 18-vuotias virolaishyökkääjä tehtaili helsinkiläisjoukkueessa 48 ottelussa tehot 21+22. Hän pelasi kauden aikana myös yhdeksän runkosarja ja - viisi pudotuspeliottelua Mestiksen Kiekko-Vantaassa, joissa hänelle merkittiin yhteensä neljä tehopistettä.

− Robert tulee haastamaan muut sentterit kilpailuun peliajasta. Hän on isokokoinen, luisteluvoimainen ja taitava keskushyökkääjä, jolla on potentiaalia kehittyä tulevaisuuden huippupelaajaksi, Jämsä kertoi.

Vainosen sopimus on yksivuotinen. Arrak teki puolestaan 1+1-vuotisen kontrahdin.

» Lähetä palautetta toimitukselle