USA voitti, Latvian kisat päättyvät välisarjaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Latvian kotikisat päättyvät tiistaiseen otteluun Norjaa vastaan, sillä USA-tappion myötä Latvian ero viimeiselle pudotuspelipaikalle kasvoi kolmeen pisteeseen. Välisarjan toisessa ottelussa Valko-Venäjä otti suuren askeleen kohti pudotuspelejä. Karsintasarjassa tiukimman paikan edessä on Slovenia, jolle voittokaan viimeisessä ottelussa ei välttämättä riitä A-sarjapaikan säilyttämiseen.

USA – Latvia 4-2

Maalittoman avauserän jälkeen Ryan Malone vei USA:n johtoon ajassa 20.59. Latvia pääsi kuitenkin tasoittamaan jo vajaan puolentoista päästä.

Toisen erän lopulla Dustin Brown oli vahvin maalin edessä ja vei USA:n jälleen johtoon. Latvia pääsi vielä tasoihin kolmannen erän alussa Aleksanders Semjonovsin laukauksella, mutta USA nousi nopeasti uudestaan tasoihin Patrick O'Sullivanin viimeisteltyä ylivoimalla.

Ottelun ratkaissut maali nähtiin ajassa 49.50. Maalin viimeisteli nousunsa jälkeen USA:n puolustaja Ryan Suter, mutta Latvian maalivahti Sergejs Naumovs saa ottaa maalin täysin piikkiinsä, hörpättyään vedon jalkojensa välistä sisään.

Voitolla USA nousi neljään pisteeseen. Viimeisessä välisarjan ottelussa USA kohtaa Tshekin, jolla on huomenna edessä ottelu Kanadaa vastaan.

Valko-Venäjä murjoi Ukrainan

Valko-Venäjä – Ukraina 9-1

Tehot 3+1 iskenyt Mihail Grabovski heilutteli tahtipuikkoja, kun Ukraina kaatui 9-1. Ero repesi kolmannessa erässä, jossa Valko-Venäjä osui viidesti. Kahdesti Valko-Venäjältä osui Oleg Antonenko.

Suurin ero joukkueiden välillä oli viimeistelytehokkuudessa. Maalia kohti lauotut laukaukset Valko-Venäjä voitti 39-32. Ukraina kulutti ottelussa jäähypenkkiä neljäntoista kaksiminuuttisen verran ja valkovenäläisten osumista viisi syntyikin ylivoimalla.

Valko-Venäjän leirissä huomista Ruotsin ja Slovakian välistä ottelua seurataan mielenkiinnolla. Jos ottelu päättyy Ruotsin voittoon varmistaa Valko-Venäjä pudotuspelipaikkansa.

Kazakstan voiton makuun

Kazakstan – Slovenia 5-0

Kazakstan nappasi ensimmäisen voittonsa kisoissa kaatamalla Slovenian selvin numeroin. Ensimmäisessä erässä Kazakstan teki kaksi maalia reilun puolentoista minuutin välein ja toisessa erässä verkko heilui kolmesti viidessä minuutissa.

Kazakstanin tehokkain pelaaja oli Roman Startshenko, joka onnistui tekemään kaksi maalia. Slovenia laukoi ottelussa 31 kertaa kohti Kazakstanin maalia, Kazakstanin laukausmäärän ollessa 25.

Viimeisessä ottelussa Kazakstan kohtaa Tanskan. Voitolla Kazakstan säilyy A-sarjassa. Tappiolla edessä on varma putoaminen. Tasapelillä Kazakstanin kohtalo riippuu Slovenian ja Italian välisestä ottelusta. Slovenian paikka vaatii ehdottomasti voiton Italiasta, mutta sekään ei välttämättä riitä, mikäli myös Kazakstan voittaa ottelunsa.

Italia voimaton Tanskaa vastaan

Italia – Tanska 0-5

Tanska nappasi voiton samoilla numeroilla kuin Kazakstan. Italian maalivahti Jason Muzzatti ei ollut parhaassa mahdollisessa vireessä, sillä maaleja livahti taakse luvattoman helposti.

Selvistä numeroista huolimatta ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin vasta loppupuolella. Kolmannen maalinsa Tanska teki vasta, kun ottelua oli jäljellä 10.14. Tanskan Frans Nielsen onnistui kahdesti.

Tanskalle riittää ottelusta Kazakstania vastaan yksikin piste, jotta se säilyttää A-sarjapaikkansa. Italia putoaa tappiolla varmasti ja säilyy voitolla varmasti. Tasapelillä Italian kohtalo riippuu toisesta ottelusta. Tällä hetkellä Kazakstan ja Italia ovat tasapisteissä. Keskinäisen ottelun voitti Italia.