TS: Aikakausi suomalaisessa kiekossa päättyy - Petteri Nummelin lopettaa uransa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Petteri Nummelin siirtyy valmentajaksi.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Petteri Nummelinin komea ura kiekkoilijana on tullut päätökseen. Viime kaudella Japanissa pelannut Nummelin siirtyy TPS:n B-juniorien valmennustiimiin.

Petteri Nummelin pelasi komealla urallaan 197 liigaottelua edustaen TPS:ää, Reipasta ja Lukkoa. Suurin osa urasta kului Sveitsissä, jossa hän edusti HC Luganoa kymmenen ja HC Davosia kolme vuotta. NHL:ssä Nummelin pelasi kolme kautta Columbus Blue Jacketsin ja Minnesota Wildin riveissä. Urallaan Nummelin pelasi myös Ruotsissa, Norjassa ja Japanissa.

Maajoukkuepaidassa Nummelin oli vakiokalustoa yli vuosikymmenen ajan. MM-kisoja kertyi tilille 15, millä hän on suomalaispelaajien ykkönen. Muista pelaajista vain sveitsiläisellä Mathias Segerillä on enemmän ylimmän tason kisoja kuin Nummelinilla. MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi Nummelin valittiin kahdesti ja tähdistökentälliseen viisi kertaa. Hän saavutti myös olympiahopeaa 2006.

Nummelinin lopettamisen myötä kaikki vuoden 1995 maailmanmestarit ovat lopettaneet peliuransa. Nummelinin lopettamisesta kertoi Turun Sanomat.

» Lähetä palautetta toimitukselle