Tom Draper lähtee IFK:sta, Dave Stathos tilalle

LIIGA / Uutinen
Alkukaudella haparoiden pelannut konkarimaalivahti Tom Draper on saanut lähtöpassit Helsingin IFK:sta. Hänen tilalleen tulee 24-vuotias kanadalaismaalivahti Dave Stathos, kertovat HIFK:n kotisivut.

Dave Stathos on yliopistotaustainen maalivahti, joka on pelannut NCAA-liigan lisäksi myös muutaman pelin ECHL-liigaa. Tänä syksynä Stathos pelasi Philadelphia Flyersin harjoitusleirillä neljä ottelua ja Flyers tarjosi myös sopimusta, mutta sen ehdot eivät tyydyttäneet kanadalaista ja hän päätti lähteä kehittämään itseään Euroopan kaukaloihin.

Stathosin agentti Juuso Pulliainen kehuu Stathosin sopivan Helsingin IFK:n pelityyliin.

- Stathos on räväkkä ja yleisöönmenevä maalivahti, tyyliltään vähän samanlainen kuin Pasi Nurminen. Hän on tullut tänne hakemaan paljon peliminuutteja kovassa liigassa, Pulliainen kertoo IFK:n kotisivujen uutisessa.

Toimitusjohtaja Pentti Matikaisen mukaan Tom Draper ei päässyt missään vaiheessa sisälle HIFK:n nuorekkaaseen joukkueeseen.

- Hän ei sopeutunut pelityyliin, mikä heijastui puolestaan epävarmoina otteina kentällä, Matikainen toteaa HIFK:n nettisivujen haastattelussa.

Dave Stathos on kolmen viikon koeajalla HIFK:ssa. Toisena maalivahtina jatkaa Timo Laaksoharju.

» Lähetä palautetta toimitukselle