Todd Bertuzzille nelivuotinen jatkosopimus Vancouver Canucksin kanssa

NHL / Uutinen
Vancouver Canucksin manageri Brian Burke kertoi tänään joukkueen tehneen nelivuotisen jatkosopimuksen All star -laitahyökkääjä Todd Bertuzzin kanssa.

Viime kaudella NHL:n ykkös-all stars -kenttään valitun Todd Bertuzzin sopimuksesta ollaan käyty mediassa jo pitkään kädenvääntöä Brian Burken ja Bertuzzin agentin Pat Morriksen kanssa. Välillä sopimus oli jo varma, välillä sen ei uskottu syntyvän. Vancouverin kannattajat olivat näistä puheista huolissaan, sillä Bertuzzista olisi saattanut pahimmassa tapauksessa tulla tämän kauden jälkeen rajoittamaton vapaa agentti kun uusi työehtosopimus astuu voimaan. Nyt nämä huolet on voitettu ja liigan paras voimahyökkääjä jatkaa joukkueessa peräti neljä vuotta.

Paperi on arvoltaan 27,8 miljoonaa dollaria. Bertuzzi tienaa sopimuksensa ensimmäisestä vuodesta 4,3 miljoonaa dollaria peruspalkkaa ja saa tämän lisäksi 2,5 miljoonan allekirjoitusbonuksen. Toisella kaudella palkka nousee 6,6 miljoonaan dollariin ja lisäksi sopimukseen lisätään 500,000 allekirjoitusbonus. Sopimuksen kahdelta viimeiseltä kaudelta Bertuzzi saa 6,9 miljoonaa dollaria.

Vielä torstaina Brian Burke ei suostunut puhumaan sopimuksesta mitään, Canucksin omistaja John McCaw ei suostunut puhumaan mitään ja Bertuzzin agentti Morris ei tiennyt mitään. Aikaisemmin manageri Burke oli kertonut, että Bertuzzin sopimus tulisi olemaan noin 7-8 miljoonaa dollaria kaudessa, mutta joukkue onnistui saamaan Bertuzzin sopimukseen vähän pienemmällä.

Bertuzzi on yksi NHL:n dominoivimpia pelaajia. Kahden viime kauden aikana 28-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt 82 maalia, 100 syöttöä ja 182 pistettä ja samalla Bertuzzi on johdattanut joukkueensa Vancouver Canucksin yhdeksi NHL:n menestyksekkäimmistä joukkueista. Bertuzzi on kahden viime kauden aikana näillä 182 pisteellään NHL:n toisiksi eniten pisteitä tehnyt pelaaja - edellä on vain ketjukaveri Markus Näslund.

Viime kaudella Bertuzzi pelasi elämänsä kauden ja teki piste-ennätyksensä 97 pistettä ( 45+51 ). Samalla tämä erittäin isokokoinen hyökkääjä merkkautti 25 ylivoimamaalia, mikä oli NHL:n eniten. Hänen maalimääränsä, 46 maalia, oli NHL:n kolmanneksi eniten. Hänet valittiin hienon kautensa päätteksi NHL:n ykkös-all stars -kenttään. Vuotta aikaisemmin Bertuzzi valittiin NHL:n kakkos-all stars -kenttään ja samalla kaudella, 2001-2002, hänet äänestettiin The Hockey Newssin lukijoiden äänestyksessä ykkös all-starsiin.

Bertuzzi on lisännyt pistesaldojaan neljän edellisen kauden aikana joka kausi. Tämä kausi on alkanut yllättävän huonosti ja Bertuzzi sanoikin Vancouver Sunissa, että hänen peliään on häirinnyt nämä sopimuskiistat. "NHL on riittävän raskas sarja ilman sopimuskiistojakin". Nyt nämä kiistat ovat kuitenkin ohi ja Bertuzzi pystyy keskittymään täysillä pelaamiseen.

Bertuzzi saapui vuonna 1998 Vancouveriin New York Islandersista yhdessä Bryan McCaben ja Islandersin kolmannen kierroksen varauksen ( Jarkko Ruutu ) kanssa, kun toiseen suuntaan matkasi Canucksin silloinen kapteeni Trevor Linden ( joka on sittemmin palannut Canucksiin ). Bertuzzi oli Islandersin ykköskierroksen varaus vuodelta 1993, mutta ei päässyt Islandersissa koskaan seuran luottopelaajien joukkoon. Hänen kehityksensä oli hidasta, mutta tällä hetkellä hän muodostaa yhdessä Bredan Morrisonin ja Markus Näslundin kanssa NHL:n parhaan ketjun.

Urallaan Bertuzzi on pelannut 566 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt 182 maalia, 219 syöttöä ja 401 pistettä. Lisäksi hän on ottanut 799 jäähyminuuttia. Playoffeissa Bertuzzi on pelannut 24 ottelua, joissa on tehnyt 14 ( 6+8 ) pistettä ja ottanut 82 jäähyminuuttia. Bertuzzi oli Kanadan maajoukkueen mukana vuoden 1998 ja 2000 MM-joukkueessa.

Canucksin manageri Burke oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen sopimukseen;

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme aikaiseksi pitkän sopimuksen tärkeän pelaajan kanssa. Todd on ottanut suuria askeleita eteenpäin niin pelaajana kuin johtajanakin. Hän on hyökkäyspäässä eräs liigan jännittävimmistä ja dominoivimmista pelaajista.

Canucksin faneille Bertuzzin pitkä sopimus antaa paljon uskoa tulevaisuuteen. Canucksin on epäilty olevan suurissa taloudellisissa vaikeuksissa kun tähtipelaajat Näslund, Bertuzzi ja Jovanovski tulevat pisteeseen, jossa heidän sopimuksensa päättyy, mutta jokaisen kanssa Canucks on päässyt nopeasti, jo ennen heidän sopimuksensa päättymistä jatkosopimuksiin. Tähtipakki Jovanovski teki kesken viime kautta joukkueen kanssa kolmivuotisen sopimuksen ja nyt oli Bertuzzin vuoro. Canucksin omistaja John McCaw näyttää satsaavan joukkueeseen tarvittaessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle