Telia paikansi kiekkolähetystensä ongelmat - syypää ei ollutkaan kaivurikuski, vaan yhtiön oma uusi etätuotanto

LIIGA / Uutinen
Telian alkukausi on ollut ohdakkeinen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Telian vaikeudet Liigan harjoituskauden otteluiden näyttämisessä saavuttivat kyseenalaisen huippunsa edeltävän viikon otteluissa SaiPa−KalPa sekä Jukurit−HIFK, kun tekniset viat estivät otteluiden seuraamisen kotikatsojilta.

Telian asiakaspalvelu tarttui Jatkoaika.comin keskustelussa paljon kritiikkiä herättäneeseen ongelmavyyhtiin, jonka seurauksena jääkiekon ystävien keskuudessa on herännyt pelko Liiga-kauden avauskierrosten lähettämisen teknisestä varmuudesta.

Torstain Lappeenrannan kamppailun lähetyksen katkeamista perusteltiin kaivinkoneen katkaisemalla kuituyhteydellä, joka olisi ollut kriittinen lähetykselle. Tuolloin Telia pyrki käyttämään varayhteyttä, mutta tämä ei kuitenkaan osoittautunut toimivaksi menetelmäksi. Koska ongelmat jatkuivat myös perjantaina, Telia päätteli vaikeuksien piilevän toisaalla.

− Ongelmat kuitenkin uusiutuivat perjantaina Jukurit-HIFK -ottelun kynnyksellä, mikä paljasti, että vika olikin uudessa etätuotantomallissa – ei katkenneessa kaapelissa. Parhaat verkkoasiantuntijamme selvittävät parhaillaan vian syytä, ja kerromme asiasta välittömästi, kun vika on löydetty.

Toisin sanoen Telian mainostama ja markkinoima uusi lähetystekniikka ei ole vielä valmiina kauden alkuun, eikä ongelman perimmäinen syy ole vielä täysin selvillä. Telia on aiemmin kertonut harjoituspelien olevan harjoitusta myös heille. Suuren luokan urheilutuotantoon liigaoikeuksien myötä siirtynyt teleyritys on rakentanut kesän aikana liigapaikkakunnille runsaasti valokuituverkkoa ja muuta lähetyksiä tukevaa tekniikkaa jäähalleille. Investoinnit jatkuvat ilmentyneiden ongelmien jälkeen.

− Rakennamme ennen runkosarjan alkua vielä varayhteyden varayhteydet, mutta ne eivät valitettavasti ole vielä preseasonin aikana käytössä. Samalla jatkamme uuden tekniikan testausta ja hiomista käyttökuntoon.

Lupauksista huolimatta kotimaisen pääsarjatason jääkiekon ystävä joutuu vielä odottamaan maltilla tulevia tuotantoja ja lupauksia katselukokemusta mullistavista uudistuksista.

− Seuraavissa harjoituspeleissä käytämme perinteistä ulkotuotantoautoon perustuvaa tekniikkaa, jota käytimme esimerkiksi Pitsiturnauksen lähetyksissä. Hiomme samalla uutta etätuotantomallia kuntoon, jotta voimme hyödyntää sitä viimeistään kauden alkaessa.

Seuraavat Telian lähettämät ottelut ovat tiistaina 28.8. HPK−Jukurit sekä torstaina 30.8. Sport−KalPa.

» Lähetä palautetta toimitukselle