Telia avasi vihdoin suunnitelmiaan: näin Liigaa seurataan ensi kaudella

LIIGA / Uutinen
Maailma muuttuu. Kim Hirscovits (kuvassa) ei enää pelaa Liigassa, ja ensi kaudella Sanoma ei enää televisioi Liigaa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Ensi kaudesta alkaen Liigan televisionnista vastaava Telia avasi tänään ensimmäisen kerran konkreettisia aikomuksiaan.

Suomen seuratuimman viihdetuotteen miesten jääkiekon pääsarjan Liigan mediayhteistyökumppani vaihtuu kuluvan kauden jälkeen. Sopimus mediakonserni Sanoman kanssa päättyy, ja uusi alkaa teleoperaattori Telian kanssa. Telian ja Liigan yhteistyösopimus on kuusivuotinen.

Telian suunnitelmista on iso osa vielä hämärän peitossa, mutta yhtiö tiedotti tänään ensimmäiset isot aikomuksensa.

Keskeiset uutiset katsojalle ovat nämä:

– Kaikki Liiga-ottelut saa ensi kaudella nähtäväkseen 24,90 euron kuukausihintaan. Vain yhden joukkueen kaikki ottelut maksavat 19,90 euroa kuukaudessa. Tämä on palvelu, jota Sanoma ei ole tarjonnut. Tällä kaudella sarjan kaikki ottelut on saanut katsoa hintaan 14,95 euroa kuukaudessa. Summa on selkeästi pienempi kuin Sanoman vielä toistaiseksi voimassa olevan viisivuotisen sopimuksen aiemmilla neljällä kaudella.

– Ensi kaudella voi ostaa katseluoikeuden myös vain yksittäiseen otteluun, mutta sen palvelun hinta ei ole vielä selvillä.

– Ottelujen katsominen televisiosta ilman Telian liittymää on hankalaa. Jos kuluttajalla on antenni- tai kaapelitalous, jota operoi Telian kilpailija, hän saa Liiga-jääkiekon näkymään televisioonsa vain tietokoneen, mobiililaitteen, Chromecast-mediasoittimen, Apple TV -mediatoistimen tai ylimääräisen digiboksin kautta.

– Liiga-televisioinnin voi ostaa ensi kaudella erillisenä tuotteena eli vain jääkiekkoa. Tarjolla ei ole määräaikaisia sopimuksia, vaan haluamansa paketin voi ostaa kuukaudeksi kerrallaan. Tilaajan ei tarvitse maksaa kesän ajalta.

– Kaikki Telian lähetykset tehdään 4k-kuvanlaatuun pystyvällä kalustolla, mutta katsojat saavat 4k-resoluution käyttöönsä näillä näkymin vasta sesongin kuluessa.

– Lähetysten sisällöstä – kuten esimerkiksi selostajista – ei ole vielä muuta tietoa kuin että sisällöt tekevä tuotantoyhtiö on tulevaisuudessa sama kuin nytkin.

– Vielä ei ole tiedossa, mitkä ovat Telian sopimuksen ensimmäiset televisioitavat ottelut. Todennäköisesti kyseessä on jokin kesäisistä harjoitusturnauksista.

Muokattu 28.3.2018 kello 01:35: Lisätty "...vain tietokoneen, mobiililaitteen, Chromecast-mediasoittimen, Apple TV -mediatoistimen...".

» Lähetä palautetta toimitukselle