Teemu Selänne saa seuraa - Kariyan ja Niedermayerin pelinumerot nousevat kattoon

NHL / Uutinen
Paul Kariya oli Ducks-organisaation alkuvuosien suurimpia tähtiä.
Kuva © Getty Images
Anaheim Ducks ilmoitti jäädyttävänsä ensi kauden aikana kaksi pelinumeroa. Paitansa kattoon saavat hyökkääjä Paul Kariya sekä puolustaja Scott Niedermayer.

Ensimmäisenä juhlitaan Paul Kariyaa, jonka pelinumero 9 jäädytetään 21. lokakuuta ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Kariya oli aikanaan Anaheim Mighty Ducksin ensimmäinen varaus seuran ensimmäisessä varaustilaisuudessa vuonna 1993. Hän pelasi Anaheimissa aina kevääseen 2003, jolloin Mighty Ducks eteni sensaatiomaisesti Stanley Cup -finaaleihin. 606 ottelussa Kariya teki 669 pistettä. Ducks-vuosien jälkeen Kariya edusti myös Colorado Avalanchea, Nashville Predatorsia ja St. Louis Bluesia ennen kuin joutui lopettamaan aivotärähdysten takia kauden 2009-10 jälkeen.

Scott Niedermayerin juhlaottelussa 17. helmikuuta on vastassa Washington Capitals. Niedermayer siirtyi Ducksiin kaudeksi 2005-06 ja oli voittamassa Ducksin toistaiseksi ainoaa Stanley Cupia vuonna 2007. Tuolloin hänet valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi. Niedermayer pelasi Ducks-paidassa viisi kautta ja 371 ottelua, joissa syntyi 264 pistettä. Ennen Ducks-vuosiaan Niedermayer edusti New Jersey Devilsiä, joka jäädytti hänen pelinumeronsa 27 vuonna 2011. Sama pelinumero oli Niedermayerin käytössä myös Anaheimissa.

Aikaisemmin Anaheim Ducks on jäädyttänyt vain Teemu Selänteen pelinumeron 8. 15 kaudella Ducks-paidassa esiintynyt Selänne johtaa edelleen organisaation kaikkien aikojen maali- ja pistepörssiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle