Team Kuortane selätti Bluesin pronssiottelussa

Muut Sarjat / Uutinen
Maalivahtipeli pohjusti Team Kuortaneen pronssijuhlat. Arkistokuva.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ensimmäistä kertaa välieriin tiensä raivannut Team Kuortane otti myös ensimmäisen mitalinsa taistelemalla pronssiottelussa selkävoiton 5–0 Bluesista Espoon Tapiolassa.

Runkosarjassa niukasti pisteellä viidenneksi jäänyt Team Kuortane haastoi välierissä ennakkoluulottomasti runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen Ilveksen, mutta joutui lopulta taipumaan pronssiotteluun kahdesta voittolaukauksille asti venyneestä kamppailusta huolimatta.

Runkosarjakolmonen Blues tahkosi viime kevään finaalien toisintona Kärppiä vastaan täyden viiden ottelun välieräsarjan. Edelliskevään tapaan ottelusarja ratkesi kotietuun molempien joukkueiden voittaessa kotiottelunsa.

Pronssiottelussa Bluesilla oli kotietu paremman runkosarjasijoituksensa ansiosta. Mitalien kunniaksi ottelu pelattiin Tapiolan päähallissa Bluesin pääasiallisen kotikaukalon, Tapiolan kakkoshallin sijasta. Vieras kaukalo saattoi jopa vaikuttaa pronssin kohtaloon, kotijoukkueen ollessa tottunut pelaamaan kakkoshallin pienemmässä kaukalossa.

– Ensimmäinen erä oli meiltä vähän hermostunutta, mutta toisessa ja kolmannessa erässä pelattiin vahvasti, kertaa Team Kuortaneen päävalmentaja Jari Risku.

– Kyllä siellä oli tänäänkin erittäin helppo olla vaihtopenkin takana kun tytöt pelasivat upeasti. Tiia Pajarinen maalilla oli loistava, Risku kiittelee nuorta joukkuettaan ja tänään nollapelin pitänyttä pudotuspelien ykkösmaalivahtiaan.

Team Kuortaneen Petra Nieminen (1+2) vapautti vieraitten peliä ensimmäisen erän lopulla tinttaamalla voittomaaliksi jääneen 1–0-osuman. Toisessa erässä Bluesille sattui musta hetki ja Team Kuortane karkasi kahdella maalilla jo 3–0-johtoon. Maalien välissä ehti kulua vain tasan minuutti. Vasta kolmannessa erässä nähtiin ottelun ensimmäinen ylivoima, jonka Team Kuortane hyödynsi naulaamalla tauluun jo 4–0. Viimeinen osuma tyhjiin kolme minuuttia ennen loppua oli enää kosmeettinen.

– Pelattiin vähän kuin vieraissa, sanoo Bluesin päävalmentaja Sami Haapaniemi viitaten totuttua isompaan kaukaloon.

– Kokonaisuutena muuten ihan tyytyväinen kauteen tätä päivää lukuunottamatta, Haapaniemi summaa Bluesin talvea.

Risku on luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa ennätykselliseen kauteen.

– Tämä on pitkän työn hedelmää. Kahdeksan vuotta ollaan tätä työtä tehty, pyrkien aina piirun parempaan. Olen ylpeä näistä nuorista pelaajista, he voivat saavuttaa vielä vaikka mitä, Risku viittaa Kuortaneen urheilulukion joukkueen rooliin kasvattaa jääkiekkoilijoita.