Tallinnan joukkue Mestikseen

MESTIS / Uutinen
Suomen Jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan liittohallitus hyväksyi kokouksessaan tallinnalaisen joukkueen pelaamisen Mestiksessä kaudella 2003-04.

Ehtona joukkueen Mestikseen osallistumiselle on se, että Tallinnan joukkue pystyy osoittamaan 9.6.2003 mennessä, että se on koonnut riittävän rahoituksen, jolla se pystyy viemään kauden Mestiksessä läpi. Jääkiekkoliiton hallitus päätti, että mikäli Tallinnan joukkue ei ehdi 9.6. mennessä kerätä riittävää rahoitusta, se saa samoilla ehdoilla mahdollisuuden osallistua Mestikseen kaudella 2004-05.

- Jääkiekkoliittohan on tehnyt jo pidemmän aikaa yhteistyötä Viron vastaavan kanssa. Pääideana tässä on että autetaan miestä mäessä, kun Viron oma sarja ei ole välttämättä kaikkein tasokkain ja näin kotimaisia pelaajia ei pystytä pitämään Virossa. Nyt tulee kovempia pelejä ja tasokkaimmillakin virolaisilla on mahdollisuus pelata parempitasoisia otteluita, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Heikki Hietanen kommentoi asiaa tuoreeltaan.

Mikäli Tallinnan joukkue osallistuu Mestikseen, pelaa se jokaista Mestis-joukkuetta vastaan yhden ottelun kotona ja yhden vieraissa. Lisäksi Tallinnan joukkue pelaa kotonaan yhden ottelun Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan. Näin sille kertyy 25 ottelua suomalaisia vastustajia vastaan.

- Tallinnan joukkue pelasi viime vuonna Viron omaa sarjaa, mutta nyt tarkoituksena on että seura keskittyy otteluihin Mestiksen joukkueita vastaan ja jättää pelaamisen Viron sarjassa, Hietanen valaisi.

Kysymykseen tuleeko Tallinnan joukkueesta eräänlainen maajoukkueversio Mestis-joukkueita kohtaamaan, Hietanen ei juuri pystynyt ottamaan kantaa.

- Se nähdään sitten kun nähdään mikä on tilanne kauden alussa mikäli taloudelliset seikat saadaan kohdalleen, mutta saattaahan siinä niinkin käydä kun tiedossa on paremman tasoisia otteluita.

Mikäli Tallinnan joukkue osallistuu Mestikseen, sarjan pudotuspelisysteemi muutetaan samanlaiseksi kuin SM-liigassa. Runkosarjassa sijalle 7 sijoittunut joukkue kohtaa sijalle 10 sijoittuneen ja sijalle 8 sijoittunut kohtaa sijalle 9 sijoittuneen pudotuspelien karsintasarjassa. Tallinnan joukkueelle taataan sija 10 ja se pelaa näin pudotuspelien avauskierroksella runkosarjassa sijalle 7 sijoittunutta vastaan.

Mikäli Tallinnan joukkue ei osallistu Mestikseen, sarjassa jatketaan kahdeksan joukkueen pudotuspelisysteemillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle