Tšekki ja Yhdysvallat voitokkaita

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tunnettakin nähtiin kentällä Norjan ja Yhdysvaltojen välisessä ottelussa.
Tšekki nousi pienien vaikeuksien kautta voittoon kukistaen Latvian 4−2. Norja ja Yhdysvallat pelasivat tasaisen ottelun, joka kääntyi kuitenkin Yhdysvaltojen voittoon 2−1.

Latvia−Tšekki 2−4 (1−0, 1−3, 0−1)

Tšekki ei saanut otteluun samanlaista intensiteettiä kuin avausottelussaan Ruotsia vastaan. Voittomaalikilpailuun edennyt Ruotsi-ottelu oli fyysisesti raskas, joten Tšekki ei ollut aivan yhtä energinen.

Latvia luovutti ottelun hallinnan Tšekille. Latvia tyytyi lähinnä vetäytymään ja etsimään paikkoja nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Avauserää oli seitsemän minuuttia pelaamatta, kun Latvia siirtyi ottelussa johtoon. Kaspars Daugavinsin rystylaukaus ylivoimalla yllätti Alexander Salakin.

Toisen erän alussa nähtiin kolmen minuutin sisään kolme maalia. Tšekki nousi tasoihin, mutta Latvia kuittasi osuman nopeasti ja siirtyi takaisin johtoon. Se riitti Salakille. Tšekki vaihtoi maalivahtia, ja tolppien väliin luisteli Ondrej Pavelec.

Edellisestä osumasta ehti kulua vain minuutti, kun Jan Kovar toi Tšekin tasoihin ylivoimalla. Jaromir Jagr iski Tšekin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon jälleen ylivoimaosumalla. Maali oli 43-vuotiaan konkarin toinen MM-turnauksessa.

Jakub Voracek kaunisteli päätöserässä loppulukemiksi 2-4. Tšekin parhaimmistoon ottelussa kuului Kovar, joka maalinsa lisäksi saalisti kaksi syöttöpistettä.

Kotikisojen paineessa pelaavalle Tšekille voitto oli varmasti helpottava. Latvia roikkui hyvin ottelussa mukana, mutta Tšekki ansaitsi voittonsa.

Norja−Yhdysvallat 1−2 (1−1, 0−1, 0−0)

Toisessa iltaottelussa Norja kohtasi Yhdysvallat. Avausottelussaan Suomen kukistanut Yhdysvallat oli ajoittain isoissa vaikeuksissa hyvin pelanneen Norjan kanssa.

Norja hallitsi avauserää ja meni ottelussa johtoon Morten Askin osumalla. Yhdysvallat vaikutti hieman väsyneeltä mutta onnistui kuitenkin maalinteossa avauserässä.

Toinen erä oli rikkonainen. Jäähyminuutteja kirjattiin erän aikana yhteensä 22. Erän ainoasta maalista vastasi Brock Nelson, joka ohjasi Torey Krugin laukauksen.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty. Norja haki kolmannen erän viimeisellä minuutilla tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei päässyt kunnon maalipaikoille.

Norja esiintyi ottelussa ajoittain todella vahvasti ja pystyi toden teolla haastamaan Yhdysvallat. Erityisesti joukkueen ykköskentällinen Mathis Olimbin ja Patrick Thoresenin johdolla loi jatkuvasti hyviä maalintekopaikkoja.