Sveitsi tiukoilla turnausavauksessaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sveitsi vei voiton Valko-Venäjästä.
Keskiviikon ensimmäisessä ottelussa Sveitsi onnistui voittamaan Valko-Venäjän. 3−2-voitto oli työn ja tuskan takana, sillä Sveitsi oli tappiolla vielä kolmannen erän alkupuoliskolla.

Sveitsi meni hieman onnekkaasti johtoon ensimmäisessä erässä, kun kiekko kimposi Dmitri Derjabinin luistimesta maaliin. Maalimerkinnän sai nimiinsä Nicolas Müller. Maksim Suško tasoitti kolmen sveitsiläisen keskeltä erän viimeistä edellisellä minuutilla. Erä oli varsin avointa peliä ja Sveitsi voitti laukaukset 16−11.

Toisessa erässä Sveitsin hallinta tiivistyi, eikä ottelun ensimmäinen rangaistus, joka tuli vasta 32 minuutin jälkeen haitannut. Ensimmäisenä istumaan komennettiin Sveitsin Philipp Kurashev.

Valko-Venäjä meni kolmannen erän alussa johtoon. Sveitsin saatua rangaistuksen väärästä vaihdosta Viktor Bovbel onnistui vain seitsemän sekunnin ylivoimapelin jälkeen. Valko-Venäjän ilo ei kestänyt kuitenkaan kauaa vaan Valentin Nussbaumer tasoitti hyvän karvauspelin jälkeen kahdeksan minuutin kohdalla. Sveitsi ei kauaa tyytynyt olemaan tasatilanteessa, vaan Kurashev laukoi poikittaissyötöstä johtomaalin kahdeksan ja puoli minuuttia ennen loppua.

Suškon ottama rangaistus häiritsi pahoin Valko-Venäjän kiriä. Joukkue otti aikalisän 45 sekuntia ennen loppua ja sai viimeisten sekuntien aikana joitain tilanteita, mutta Suško laukoi kriittisellä hetkellä ohi ja näin Sveitsi piti johtoasemansa pelin loppuun asti.

Karsintasarja on todellinen uhka Valko-Venäjälle. Sen on voitettava joko Tšekki tai Venäjä ja toivottava apuja myös muilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle