Sveitsi kaatoi HPK:n puhtaasti 4-0 - Pennanen oli tyytyväinen avauserään

LIIGA / Uutinen
Antti Karjalainen oli HPK:n parhaimmistoa.
Spengler Cupin toisessa ottelussaan HPK kohtasi Sveitsin maajoukkueen. Hyvän avauserän jälkeen HPK ei enää pysynyt sveitsiläisten kyydissä. Loppulukemat kirjattiin lopulta numeroin 4-0.

HPK aloitti ottelun hyvin ja loi paljon maalipaikkoja, mutta Sveitsi kesti. Myös HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen näkemäänsä.

− Ensimmäinen erä meiltä todella hyvä, olimme vastustajaa jopa hieman edellä siinä, Pennanen analysoi.

Lopulta Sveitsin maajoukkue osoittautui vahvemmaksi iskien joka erässä yhden osuman hyvin pelanneen HPK-vahti Antti Karjalaisen taakse.

− Ensimmäinen ja toinen maali harmittavat. Ne olivat liian helppoja. Näissä peleissä ne pitäisi saada kitkettyä pois, Pennanen harmitteli.

− Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen, erityisesti ensimmäiseen erään. Ainoastaan ylivoima jäi harmittamaan. Olimme tehottomia. Toki vastustaja pelasi parempaa alivoimaakin. Alueelle pääsy oli hankalaa.

Turnauksen avausottelussa Dinamo Riikaa vastaan HPK:n ylivoima toimi huomattavasti paremmin, mutta Pennasen mukaan Sveitsiä vastaan esimerkiksi Teemu Turusen ja Tommi Santalan poissaoloilla ei ollut suurta merkitystä.

Neljännen osumansa Sveitsi iski tyhjään maaliin. HPK haki kavennusta 3−0-tilanteessa ilman maalivahtia. Pennanen otti Karjalaisen pois maalin suulta jo seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

− En muista olenko koskaan ottanut noin aikaisin, mutta tilastojen mukaan on parempi ottaa aikaisin kuin myöhään, Pennanen totesi.