Suomen nuorille niukka tappio 5-maan turnauksen avausottelussa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen 20-v maajoukkue avasi urakkansa 5-maan turnauksessa ja samalla nuorten Euro Hockey Tourissa niukalla tappiolla 1-0 Ruotsille. Ruotsin maalin teki Martin Samuelsson (Per Bäcker) ottelun toisessa erässä ajassa 25.10.

Joukkueenjohtaja Timo Bäckmanin mukaan Suomi oli ottelussa hyvin mukana kenttätapahtumissa, mutta kiekkoa ei hyvistä yrityksistä huolimatta saatu Ruotsin maaliviivaa pitemmälle. Pirteintä peliä esitti TPS kolmikko Janne Jokila - Mikko Kankaanperä - Matti Aho, joista varsinkin kaksi ensinmainittua oli pirteällä pelipäällä.

Joukkueen parhaana palkittiin hyvin maalillaan torjunut HPK:n Joni Puurula, jolla oli ottelussa 34 torjuntaa (12+12+10). Runsaat jäähyt sotkivat Suomen peliä ja Joni Pitkäsen kolmannen erän lopussa saama 2+2 min vei lopullisesti mahdollisuudet tasoitukseen. Bäckman kertoo, että ottelun jälkeisessä palaverissa valmentajat tähdensivät joukkueelle turhien jäähyjen välttämistä seuraavissa otteluissa. Turnauksessa Suomella on vuorossa kaksi välipäivää, jonka jälkeen vastaan asettuu Venäjä.