Suomen alivoimatehokkuus kestää vertailun jopa huippumaiden ylivoimaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen maalijuhlat ovat tulleet tutuiksi.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonien startti MM-kisoille on ollut varsin lennokas. Tämä näkyy suoraan lukuisissa tilastoissa. Mielenkiintoinen yksityiskohta on ollut alivoimamaalien määrä, joka on ollut varsin poikkeuksellinen.

Peräti 23 maalia iskenyt Leijonat on toistaiseksi ollut vahvasssa vireessä niin tasakentällisin kuin myös erikoistilanteissa. Erikoistilannemaalien erikoisuus kohdistuukin siihen, että niitä on tehty enemmän alivoimalla kuin ylivoimalla. Suomen yhdeksästä erikoistilannemaalista viisi on tullut alivoimaisena. Maalinteossa alivoiman aikana on onnistunut neljä eri pelaajaa.

Asialle perspektiiviä antaa myös se fakta, että Suomi on iskenyt tämän vuoden miesten MM-kisoissa yhtä monta maalia alivoimalla kuin tulivoimainen Kanada ylivoimaisena. Yhdelläkään maalla ei ole enempää ylivoimamaaleja kuin Leijonilla alivoimamaaleja.

Toistaiseksi alivoimamaalin teossa Leijonien lisäksi on onnistunut vain Sveitsi ja Norja, kun molemmat ovat osuneet kertaalleen. Suomella on siis enemmän alivoimamaaleja kuin muilla mailla yhteensä. 

Koska Leijonat ei ole päästänyt kolmessa pelaamassaan ottelussaan yhtään alivoimamaalia, alivoiman teholukema on muhkea +5. Muista maista alivoiman tehotilastossa plussan puolelle pääsee vain Sveitsi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle