Street hockey -kiertue laajenee ulkomaille

Muut Sarjat / Uutinen
Street Hockey -kiertue laajenee ulkomaille.
Kuva © Tomi Natri
Suomessa suuren suosion saavuttanut ja vuodesta 2004 pelattu tossulätkän SM-kiertue kansainvälistyy.

Tossulätkän suomenmestaruuskiertue Street Hockey Tour kansainvälistyy. Tänä vuonna kiertue matkaa kotimaan lisäksi Tanskaan, Ruotsiin, Sveitsiin sekä Viroon. Tavoitteena on laajentaa turnausta tulevaisuudessa vielä selkeästi laajemmalle alueelle.

– Tänä vuonna pelataan viidessä maassa ja suunnitelmaan kuuluu ottaa kolme maata kerrallaan lisää, turnausta hallinnoivan Street Games Oy:n Tedy Salutskij sanoo.

– Pyrkimys olisi kasvattaa ulkomaillakin osallistujamäärä Suomen kokoluokkaan, joka tarkoittaa tällä hetkellä noin 4000 pelaajaa. Selkeästi kiinnostusta muissa maissa on olemassa. Tshekki, Saksa, Slovakia ja Norja ovat maita, joissa olemme jo neuvotelleet ja hakeneet paikallista kumppania sieltä. Syksymmällä tehdään päätös, että mitä ne lopulliset maat ovat, mutta luultavasti noista ne valikoituvat.

Suomessa pelatuissa turnauksissa on totuttu näkemään kotimaisia jääkiekkotähtiä sekä muita julkisuuden henkilöitä. Ulkomaillakin on Salutskijn mukaan luvassa paikallista tähtiloistoa.

– Ehdottomasti nämä tähdistöottelut ovat yksi meidän pääjutuista, joilla saamme tehtyä tapahtumaa tunnetuksi. Ruotsissa esimerkiksi turnaus pelataan Globenissa järjestettävässä Stockholm Hockey Week –tapahtumassa ja olemme sopineet jo Tukholman alueelta kotoisin olevien NHL-pelaajien kanssa heidän esiintymisestään turnauksessa, Salutskij kertoo.

Ruotsalaistähtien nimiä Salutskij ei vielä paljasta, mutta sen hän kertoo, että Tallinnan turnauksessa kunniavieraana toimii venäläislegenda Sergei Makarov, joka on lupautunut myös tähdistöotteluun mukaan.

Tallinnassa pelataan kesä–heinäkuun taitteessa, Tukholmassa elokuun lopussa ja Sveitsissä pitkin elo- ja syyskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle