Steven Stamkos veritulpan takia kuukausiksi sivuun

NHL / Uutinen
Stamkosin tykki ei laula pudotuspeliavauksessa.
Kuva © Getty Images
Tampa Bay Lightningin kannattajat joutuivat kuulemaan kenties pahimman mahdollisen uutisen, kun joukkueen ykköstähdellä, Steven Stamkosilla, todettiin veritulppa, joka vaatii leikkaushoitoa.

Tampa Bay Lightnining tähtihyökkääjältä, Steven Stamkosilta, on löydetty veritulppa oikeasta käsivarresta. Keskushyökkääjä joutuu leikkaukseen, ja toipuminen pelikuntoon kestää noin yhdestä kolmeen kuukautta. Lightning joutuu näin ollen tulemaan toimeen ilman kapteeniaan ainakin pudotuspelien ensimmäiset kierrokset.

26-vuotias kanadalainen on tehtaillut tällä kaudella 36 maalia ja 64 tehopistettä, jotka oikeuttavat salamapaitojen pistepörssin jaetulle kärkipaikalle. Myös Nikita Kutšerov on iskenyt 64 tehopistettä.

Lightning on Atlantin divisioonan toisena kahden pisteen päässä kärkipaikkaa pitävästä Florida Panthersista. Joukkueella on jäljellä neljä ottelua runkosarjassa. Vaikka pudotuspelipaikka ei olekaan vielä kiveen hakattu, on viime kauden finalisti lähes varmuudella mukana tosipeleissä.

Myös joukkueen pakistossa luisteleva runkopelaaja, Antol Strålman, on sivussa ainakin pudotuspelien avauskierroksen. Loukkaantumisten myötä seurajohto on pohtinut jopa paljon medianäkyvyyttä kauden aikana saaneen Jonathan Drounin kutsumista takaisin NHL-joukkueen vahvuuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle