Starsin kuuden vuoden piina päättyi − Ducks todennäköisin vastustaja avauskierroksella

Stars palaa pudotuspeleihin.
Dallas Stars varmisti paikkansa pudotuspeleissä lähes kuuden vuoden tauon jälkeen. Ratkaisevassa pelissä esille nousivat erityisesti nollapelin pitänyt Kari Lehtonen ja pitkän linjan Stars-puolustaja Trevor Daley.

Dallas Starsin lähes kuusi vuotta kestänyt kuiva jakso ilman pudotuspelejä tulee päätökseen. Stars kaatoi toiseksi viimeisessä ottelussaan St. Louis Bluesin 3-0 ja varmisti paikkansa läntisen konferenssin pudotuspeleissä.

Starsilla on koossa 91 pistettä ennen kauden viimeistä ottelua Phoenix Coyotesia vastaan. Phoenix Coyotes (87 pistettä) voi vielä nousta tasapisteisiin Starsin kanssa voittamalla kaksi viimeistä otteluaan, mutta NHL-sääntöjen mukaan paikan ottaa siinä tapauksessa ensisijaisesti joukkue, jolla on enemmän voittoja varsinaisella peliajalla. Kyseiset voitot ovat tässä vaiheessa Starsin hyväksi selkeästi 36-30.

Ratkaisevan ottelun suurimpina sankareina olivat kaikki 22 laukausta torjunut Kari Lehtonen ja Trevor Daley. Lehtonen oli ottelussa tarkkana erityisesti kolmannessa erässä, jossa Stars pelasi kaksi kertaa alivoimalla. Suomalaisvahti joutui torjumaan myös omien pelaajiensa ohjauskiekkoja, kun kiekko kimpoili yksittäisiä kertoja myös Stars-pelaajien mailoista ja varusteista kohti Lehtosen vartioimaa maalia.

Paremmin puolustavana puolustajana tunnettu Daley (1+1) oli tällä kertaa mukana myös maalinteossa. Daley vei joukkueensa johtoon toisen erän alkupuolella iskemällä kiekon reppuun komean läpiajon päätteeksi. Jamie Benn katkaisi Blues-syötön Starsin alueella ja sai tökättyä kiekon eteenpäin Daleylle, joka kirmasi läpi ja veivasi pelivälineen rystyllä ohi Blues-maalia vartioineen Ryan Millerin.

Tyler Seguin lisäsi Stars-johtoa kahteen saman erän puolivälin jälkeen ylivoimalla. Loppulukemat 3-0 iski Ryan Garbutt ottelun kolmannessa erässä.

Kapteeni Benn kiitti teksasilaista yleisöä ottelun jälkeen. Tunnelmaa paikan päällä lisäsi myös sydänoireiden takia loppukaudesta sivuun joutunut Rich Peverley, joka oli puku päällä onnittelemassa joukkuetovereitaan ottelun päätyttyä.

Lännen toiselle villi kortti-paikalle sijoittunut Stars kohtaa pudotuspelien avauskierroksella todennäköisimmin Anaheim Ducksin. Ducksille riittää kahdesta viimeisestä pelistä yksi piste läntisen konferenssin voittoon, sillä nyt 112 pistettä kerännyt ankkalauma on ottanut varsinaisen peliajan voittoja 111 pisteessä olevia Colorado Avalanchea ja St. Louis Bluesia enemmän.

Avalanchella ja Bluesilla on runkosarjaa jäljellä enää yksi ottelu kummallakin.

WASHINGTON - CHICAGO 4-0
DETROIT-CAROLINA 1-2
TAMPA BAY - COLUMBUS 3-2
NEW JERSEY - NY ISLANDERS 2-3 vl.
DALLAS - ST. LOUIS 3-0
CALGARY - WINNIPEG 3-5
SAN JOSE - COLORADO 5-1