Staffordin tehohetki upotti Wildin, Raanta jälleen tähdistössä

Stafford vie Koivua ja viimeistelee illan toisensa.
Winnipeg Jets piti pintansa keskisen divisoonan maali-iloittelussa, vaikka päästikin jälleen vastustajansa loppukirissään kannoille. Kierroksen muissa otteluissa maalivahdit nousivat parrasvaloihin.

Winnipegissä nähtiin vauhdikas keskisen divisioonan jäsenten välinen Winnipeg Jetsin isännöidessä Minnesota Wildia. Jets oli lopulta tehokkaampi ja otti voiton Wildin loppukiristä huolimatta.

Wild sai vierasotteluunsa kirjaimellisesti salama-alun, kun se tuuletti Jason Zuckerin ottelun avausmaalia jo kymmenen sekunnin pelin jälkeen. Jets ei kuitenkaan nopeasta takaiskusta lannistunut, vaan latoi viisi osumaa peräjälkeen Wild-verkkoon.

Kotiyleisö juhli tasoitusmaalia jo minuutin kuluttua ja kolmen ja puolen minuutin kohdalla lukemat olivat jo 2-1. Tanskalaistulokas Nikolaj Ehlersin terävä rannelaukaus saatteli joukkueet erätauolle 3−1-lukemissa, vaikka paikkoja lisäosumiinkin erässä oli.

Erän viime minuutilla Mikael Granlundin löysä kiekollinen peli oman maalin edustalla lahjoitti avopaikan Mark Scheifelelle, mutta suomalaisen onneksi Wild-maalilla aloittanut Darcy Kuemper oli tilanteessa hereillä.

Drew Stafford jatkoi Jets-ilotulitusta toisessa erässä tekemällä kaksi maalia alle neljään minuuttiin heti erän alkuun. Wild-päävalmentaja Mike Yeo reagoi Kuemperin otteisiin ja vaihtoi joukkueensa maalin suulle Devan Dubnykin Staffordin ensimmäisen osuman jälkeen.

Dubnyk pelasikin Kuemperia varmemmin: hän teki tyhjäksi parikin Bryan Littlen maalintekoyritystä toisen erän aikana eikä ainoaa takaiskumaalia, Staffordin illan toista, voida laittaa Dubnykin piikkiin. Tilanteessa Stafford pääsi marssimaan kiekon kanssa vapaasti maalin eteen ja viimeistelemään Mikko Koivun ja Jared Spurgeonin seuratessa voimattomina vierestä. Ottelun jälkeen Dubnyk myönsi pelanneensa polvi kipeänä.

− Halusin pelata ja katsoa, voimmeko nousta vielä voittoon. Polvessa ei ole rakenteellista vikaa. Uskon sen olevan ihan kunnossa jo lähiaikoina, Dubnyk kertoi NHL.comille.

Wildin loppukiri toi joukkueen vielä maalin päähän Koivun, Justin Fontainen ja Zach Parisen osumille, mutta sarjapisteisiin saakka se ei riittänyt. Näin Jets otti tärkeän kotivoiton divisioonavihollisestaan.

Raanta ja Quick torjuivat nimensä otsikoihin

New York Rangersin kakkosmaalivahti Antti Raanta jatkoi hyviä otteitaan, kun Rangers kaatoi kotonaan Calgary Flamesin lukemin 4-1. Raanta torjui 22 kertaa, palkittiin ottelun parhaana ja antoi näin hyvin lepoaikaa ykkösvahti Henrik Lundqvistille.

Rangersin ruotsalaistulokas Oscar Lindberg oli niin ikään jälleen pelipäällä. Skellefteålainen kasvatti kauden maalimääränsä jo viiteen. Osumillaan hän jakaa tulokkaiden maalipörssin kärkisijan Connor McDavidin ja Anthony Duclairin kanssa.

McDavid pääsi jälleen pisteille, vaikka hänen joukkueensa Edmonton Oilers kärsikin kotitappion Los Angeles Kingsiä vastaan lukemin 2−3. Nuori kanadalainen oli maalisyötön lisäksi hyvin lähellä tasoitusmaalia ottelun loppusekuntien aikana, mutta Kings-vahti Jonathan Quick venyi ilmiömäiseen torjuntaan ja ehti videohidastusten perusteella kiekon tielle juuri ajoissa.

Vierasvoitollaan kevään 2014 Stanley Cup -mestari venytti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

WINNIPEG - MINNESOTA 5-4
NY RANGERS - CALGARY 4-1
EDMONTON - LOS ANGELES 2-3