Sport-miehistö valmiina kauteen

MESTIS / Uutinen
Pelaajistoaan kesän aikana suunnitelmallisesti nuorentanut Vaasan Sport julkaisi peräti seitsemän uutta pelaajasopimusta. Jääharjoittelun kuluvalla viikolla aloittava vaasalaisjoukkue on täten lähes valmis tulevaan Mestis-kauteen 2010–2011.

Viime kaudella Suomi-sarjajoukkue Waasa Red Ducksien paidassa pelanneet Sport-kasvatit puolustaja Markus Talas ja hyökkääjä Anton Fogström tekevät paluun Antti Törmäsen valmentamaan ryhmään. Kummankin sopimus on yhden vuoden mittainen.

– Pohjanmaalta tulee lisää pelaajia Sporin riveihin. Tämä sopii hyvin meidän strategiaamme, toteaa Törmänen.

22-vuotias Talas saldosi viime kaudella Red Ducksien riveissä pelaamissaan 22 Suomi-sarjaottelussa tililleen tehot 6+12. Fogström, 24, puolestaan napautti tilastoihin 36 kamppailussa maireat 45 (23+22) tehopistettä.

– Talas on ollut lupaavasti aikaisemmin Sportin edustuksen mukana, mutta silloin ovat vammat haitanneet hänen menoaan. Nyt on takana ehjä harjoituskausi ja toiveet korkealla kaikilla. Markus on hyvä luistelija ja omaa kovan laukauksen. Pelinluku sujuu myös, joten toiveena on, että hän pystyy näyttämään todellisen osaamisensa tänä vuonna, Sport-valmentaja tuumii.

– Erittäin taitavana pelaajana Fogström luo meille mahdollisuuksia hyökkäyspelaamiseen. Pisteitä Anton on aina osannut tehdä ja nyt toiveena on läpilyönti Mestis-tasolla. Hän on vaikea pideltävä juonikkuutensa ansiosta.

Kolmas nimensä yksivuotiseen sopimukseen pistänyt vaasalaisen kiekkokoulun tuote on viime kaudella pääasiassa Sportin A-nuorten paidassa pelannut 22-vuotias hyökkääjä Chrstian Sundman.

– Viime kaudella Sundman taisteli jo peliajasta Sportin edustuksen riveissä ja pelasi muutaman Mestis-ottelun. Periksiantamattoman luonteensa sekä yritteliäisyytensä takia Christian on tärkeä pelaaja omalle joukkueelleen, sanoo Törmänen.

Lisää nuorta voimaa

Uutena nimenä ensi kaudella kotkapaidassa nähdään takaisin Suomen kamaralle Pohjois-Amerikasta palaava hyökkääjä Markus Piispanen, joka allekirjoitti yksivuotisen pelaajasopimuksen Sportin kanssa. Edelliskauden puoliksi Bluesin A-nuorten ja yhdysvaltalaisen Clarksonin yliopiston joukkueissa viettäneeltä Piispaselta, 21, Sport-piiskuri Törmänen odottaa läpimurtoa miesten tasolle.

– Piispanen on rightin puolen laituri, joka pelasi viime kaudella yliopistosarjaa Amerikassa. Sitä ennen Markus oli Bluesin A-nuorissa voittamassa mestaruutta ollen joukkueen toiseksi paras laituri. Miehen vahvuuksia ovat pelinluku, juonikkuus sekä liike, jota täydentävät pehmeät kädet. Seuraava tavoite on lyödä läpi Mestiksessä, paaluttaa Törmänen.

Toinen uusi kasvo on viime kaudella JYPin A-nuorten riveissä tahkonnut ja Mestis-debyyttinsä D Teamin sotisovassa tehnyt sekä yksivuotisen pelaajasopimuksen Sportin kanssa tekaissut 21-vuotias hyökkääjä Juuso Mörsky.

– Mörsky on Lapualta kotoisin oleva hyökkääjä. Hän oli viime kaudella JYPin A-nuorten paras pistemies tehden yli pinnan per peli. Liukkaana, erittäin taitavana ja juonikkaana pelaajana hän antaa painetta muillekin taitaville pelaajillemme peliajasta taisteltaessa. Juuso pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä, kommentoi Törmänen.

Piispasen ja Mörskyn lisäksi Kuparisaareen ahtautuva vaasalaisyleisö pääsee tutkailemaan viime kaudella Bluesin A-nuorissa puolustaneen Kai Lehtisen, 19, otteita. Kaksivuotisen sopimuksen Sportin kanssa allekirjoittanut Lehtinen voi ikänsä puolesta pelata ensi kaudella myös Sportin A-nuorten SM-liigamiehistössä.

– Lehtinen tavoittelee paikkaa edustuksen riveissä, koska hän on potentiaalinen pelaaja Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen. Kai on "allround"-pakki, joten kaikki pelaamisen osa-alueet sujuvat mallikkasti. Ikänsä puolesta hän pystyy pelaamaan vielä A-nuorissa, ja tämä antaa meille Sportissa hienon mahdollisuuden menestyä molemmilla joukkueilla miehen kanssa, maiskuttelee Törmänen tyytyväisenä.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi ensi kauden Sport-miehistössä nähdään Oulun Kärppien junioreihin aiemmin kesän aikana siirtynyt vaasalaiskasvatti Simon Suoranta. 18-vuotias hyökkääjä pelaa Sportissa koko kauden kattavalla lainasopimuksella.

Sportilla on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä 27 pelaajasopimusta alkavalle Mestis-kaudelle 2010–2011.

» Lähetä palautetta toimitukselle