Selänne ohitti Robitaillen, nyrkit heiluivat myöhästyneestä taklauksesta

Nyrkein yhteen ottivat Clayton Stoner ja Matt Beleskey.
Kolmen ottelun NHL-kierroksella nähtiin voimasuhteiden dramaattista kääntymistä ja sarjajumbon ennakkoluuloton taistelu sarjakärkeä vastaan. Teemu Selänne ohitti kaikkien aikojen maalitilastossa Luc Robitaillen.

Kierroksen kolmesta ottelusta suomalaisittain kiinnostavin käytiin Minnesota Wildin ja Anaheim Ducksin välillä. Ottelu uhkasi kuitenkin jäädä yksipuoliseksi näytökseksi, kun Ducks johti kahden erän jälkeen jo lukemin 3-0.

Maalinteon aloitti ensimmäisessä erässä Ryan Getzlaf. Anaheimin maaleista toisen teki Teemu Selänne, jolle kyseessä oli kauden kuudes ja uran 669. osuma. Kyseisellä maalilla Selänne siirtyi kaikkien aikojen maalipörssissä sijalle 11. ohi Luc Robitaillen.

Seuraavaksi osui Matt Beleskey, jolta nähtiin ottelussa myös pari osumaa leukaperiin nuorukaisen tapellessa Wildin Clayton Stoneria vastaan.

Tappelu sai alkunsa Stonerin myöhässä tulleesta taklauksesta Beleskeyn ylävartaloon. Beleskey päätti kuitata törkeyden heti, ja otti yhteen Wild-puolustajan kanssa. Suuren luokan koiruutena Stonerin taklausta ei voida silti pitää, sillä osasyyllisenä tapahtumaan oli etukenossa tilanteeseen mennyt Beleskey.

Toisessa erässä nyrkkejään heiluttivat myös raskaammat kaverit, kun Zenon Konopka ja Patrick Maroon ottivat yhteen. Mittelön aktiivisempi osapuoli oli Konopka, siinä missä Maroon pyrki vain sitomaan vastustajaansa.

"Momentum" kääntyy

Kahden erän jälkeen olleet lukemat eivät kuitenkaan masentaneet Wildia. Joukkue nousi Kyle Brodziakin ja Devin Setoguchin osumilla jo maalin päähän Ducksista.

Hyvästä erästä huolimatta Wild ei saanut mukaansa yhtään pistettä. Jonas Hiller Ducks-maalilla torjui 30 kertaa napaten kauden kuudennen voittonsa. Anaheim jatkaa divisioonansa kärkipaikalla, Läntisen konferenssin toisena.

"Momentum" kääntyi myös illan muissa kamppailuissa. St. Louisissa vieraillut Edmonton Oilers johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-0, mutta kotijoukkue Blues käänsi pelin 4-2-voitoksi. Pirteää tulokaskautta pelaava Jaden Schwartz teki tehot 1+1.

Columbus Blue Jacketsin ja Chicago Blackhawksin ottelussa kohtasivat sarjan viimeisenä sekä ensimmäisenä majailevat joukkueet. Viktor Stålbergin, Bryan Bickellin ja Patrick Sharpin maaleilla 3-2-johdossa kahden erän jälkeen ollut sarjakärki näytti menevän voittoon asti.

Sarjajumbo oli kuitenkin eri mieltä. Jarmo Kekäläisen sinitakkiorganisaation harvoihin korkean korin lupauksiin kuuluva Ryan Johansen ampui kauden ensimmäisen maalinsa, ja ottelu meni jatkoajalle. Siellä vastaavaa ei enää nähty, sillä Chicago kuittasi kaksi pistettä Brent Seabrookin maalilla ajassa 63.34. Voitto oli Blackhawksille kahdeksas perättäinen, ja kauden alusta laskien vähintään yhden pisteen joukkue on saanut mukaansa jokaisessa 21:stä kamppailusta.

ST. LOUIS-EDMONTON 4-2

CHICAGO-COLUMBUS 4-3 ja.

ANAHEIM-MINNESOTA 3-2